Optimistische kleuren en 'n tikje retro...

  AMSTERDAM - Voor de Haute Couture Collectie zomer 2018 heeft Paul Schulten zich enerzijds laten inspireren door het minimalisme met ontwerpers als André Courrèges en Yves Saint-Laurent. Ook verdiepte hij zich nog eens in de beat en de presentatie van de excentrieke popgroep “The Sparks” , zangeres Noell en producers Giorgio Moroder en Jean-Michel Jarre.

Dat gaf Schulten the lead naar een uitgesproken kleurrijke serie dag- en avondkleding in de “seventies ”optiek. Toch waren er heel veel tegenstellingen. Te zien bij de opening van de show met een serie zeer streng ogenschijnlijk simpele mantel – en broekpakken.

Goed gedaan: Schulten laat hier duidelijk zijn grote talent en skills voor “tailoring” zien. Het “simpele niets” en “Less is more” principe is klaar en helder bij deze serie uiterst luxe Haute Couture. De collectie toont verder een inspiratie richting 70-er en 90-er jaren. Een trend die je ook waarneemt bij Bruno Mars, Rita Ora en Armin van Buuren. Voor de avond zien we qua silhouette een blend van de kleding stijl van Maria Callas 1974 en de Studio 54 stijl van Diana Ross 1976.

Het silhouet is uitgevoerd in een kleurenpalet, geïnspireerd op het optimistische kleurgebruik van de bekende schilder Ton Schulten die hiermee heel veel publiek naar zijn eigen museum weet te trekken. Van kleuren kunnen genieten: dat is een groot voorrecht.

Voor de avond brengt Schulten sluik vallende japonnen met hoge splitten. Onder meer in zacht geel wat vooral prachtig staat bij de donkere huid. Veel gekozen heel flatteuze kleuren zijn turquoise, oranje, roze en koraal.

Voor overdag optimistische heldere tinten en voortreffelijke stoffen. Zoals wollen crèpe, linnen, zijde jersey en stretch leer voor overdag en zuiver zijden crèpe imprimé voor de avond.

FOTO: SYDNEY KORSSE