Sheila De Vries presenteert zonnige zomercouture

  AMSTERDAM - Dit weekend had Sheila De Vries haar coutureshow in eigen salon gepland. Vol optimisme en helemaal in de sfeer van haar nieuwe creaties waren haar uitnodigingen bestrooid met klaprozen, blauwe luchten en margrietjes. Maar dat kon niet zo doorgaan.

Het was ijs- en ijskoud die dag. Met een gierende wind. Het leek wel de koudste dag sinds mensenheugenis. Dat zal wel niet helemáál waar zijn maar een aantal buitenlandse klanten van de couturier hadden hun bezoek daardoor toch afgezegd. Al had daarentegen verreweg het merendeel van haar vaste klanten toch besloten zich niet door de felle ijzige wind te laten afschrikken. Zij werden direct bij binnenkomst rillend en al verwelkomd met een hartversterking die er heel goed inging.

Bij de opening van haar show kwam Sheila De Vries er op terug dat zij zich na 45 jaren in het vak nog steeds heel geïnspireerd voelt om aan het werk te gaan. "Niettegenstaande het feit dat we leven in een tijd van massaproduktie van heel veel kleding die later als stofdoek zal eindigen. Ik vind het nog steeds heerlijk om allerlei creaties te maken en ik hoop daarmee altijd dóór te kunnen blijven gaan tot ik er ooit bij het afspelden bij neer val. En voor nu wil ik u allen graag inspireren met mijn zomerkriebels voor dit jaar... "

Met "Let's go... Music please! " gaf Gideon De Vries toen het sein voor de start. De opening onthulde al direct een bladgroene mini-jurk in de uit vroegere jaren zeer bekende A-lijn. Dat kwam als een retro-schok binnen voor dames die zich die comfortabele lijn nog konden herinneren. Zoiets wordt ook graag gekozen door de vrouw die in verwachting is maar dat hoeft niet. Het is een makkelijke heel losse en prettige dracht die zich ook heel goed met hakken of hele hoge knielaarzen laat combineren.

Naast de A-lijn presenteert zij ook de zomerpyama met pantalon met wijde pijp. Deze after-dinner outfit is gemaakt van soepele zijde en heeft een sprookjesachtige veelkleurige Oosterse print. Voor de vrouw met een rijk en vol figuur zijn er afkledende jurken met of zonder ceintuur in 3/4 lengte iets wijd uitlopend. Bij mooie blouses horen leuke korte jasjes met heel aparte brede revers in driehoekspunt waarbij het bovenste deel van de kraag op een charmante manier wordt teruggevouwen.

Je vraagt je als toeschouwer dan af: "Zit die kraag niet goed? ... Het staat tegelijk wel ook mooi want de halslijn wordt perfect geaccentueerd... Misschien hóórt het zo..." Dat is altijd zo knap van topdesigners dat ze door een klein onverwacht nieuw detail buitenstaanders weten te boeien.

De huidige couture wordt vaak zowel door moeder als dochter gedragen. Er was voor elke generatie iets speciaals. Duidelijk was wel dat iedereen na een periode met heel veel grijs graag weer terug gaat naar de warme zomerse kleuren die Sheila De Vries volop presenteerde. Zoals bij een zwart met gouden top op een zwarte pantalon gecombineerd met een goudgeel jasje van heel dun leer.

En dan strapless black van niet te dunne stof en nauwsluitend echt fantastisch en slankmakend voor de avond met 3/4 mouw van pauwblauw kant met goud. Met die intrigerende donkerblauwe ruches die iets breder uitlopend een stukje boven de pols eindigen. "Hallo daar..." Je kunt dat gebaar niet missen... Het moet toch helemaal top zijn als je in die chique jurk naar iemand op de party wuift met zulke mouwen met een sierlijke hand met welverzorgde nagels en een schitterende ring!

FOTO: SYDNEY KORSSE

SHEILA DE VRIES PRESENTEERDE ZONNIGE ZOMERSE COUTURESHOW...