Kunst weerspiegelt wie wij zijn

  Wat verbindt Osocouture met de AkzoNobel Art Foundation? Kunst weerspiegelt wie wij zijn — als samenleving, als individu en als onderneming. De keuze voor bepaalde kunst en kunstenaars verlevendigt en versterkt ook het imago van een zakelijke onderneming die daarbij uiteraard zeker ook niet uitsluit dat bepaalde kunstwerken op den duur in waarde zullen vermeerderen.

Daarnaast wil de AkzoNobel Art Foundation met de kunstcollectie ook een stimulerende werkomgeving creëren waarbinnen kunst en bedrijf met elkaar in dialoog staan, als communicerende vaten.

Bij grote ondernemingen wordt daar door bepaalde functionarissen diep over nagedacht waarna men een bepaalde koers uitstippelt over waar het kunstbeleid aan zal moeten beantwoorden. Dat kan verschillende richtingen uitgaan.

De huidige collectie dient als bron van innovatie en creatieve reflectie en als expressie van de maatschappelijke, culturele en sociale verantwoordelijkheid van AkzoNobel. Sinds 2016 toont de AkzoNobel Art Foundation de Art Space. Dit is een publiek toegankelijke kunstruimte.

Al eerder - in 1996 - begon AkzoNobel met het verzamelen en tonen van kunst van internationaal gerenommeerde kunstenaars en jong talent. Dit heeft in de loop der jaren een duidelijkere vorm gekregen waarin couture - dat is de kunst van de mode - van een bepaald niveau zeker een indrukwekkende rol kan spelen.

...DE KUNST VAN DE MODE IS COUTURE... HIER GETOOND DOOR OSOCOUTURE MET EEN PRACHTIGE FOTO VAN ROLAND SMULDERS...