• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Thailand sluit christenen op, inclusief asielzoekend meisje

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 8 december 2022 - BANGKOK - De bezorgdheid over de situatie van zes Pakistaanse christelijke asielzoekers die in Thailand worden vastgehouden, waaronder een 11-jarig meisje, nam donderdag toe, zo vertelden goed geïnformeerde christenen aan Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant.

De British Asian Christian Association (BACA) zei dat de moeder van het meisje "hulp nodig heeft bij de uitzetting van haar kind uit het Bangkok Immigration Detention Centre".BACA, de in Groot-Brittannië gevestigde belangengroep die Pakistaanse christenen ondersteunt, zei dat het meisje en de andere vijf gelovigen werden gearresteerd toen de "Koninklijke Thaise Politie begon met hun eerste landelijke optreden tegen illegale immigranten sinds de COVID-19 pandemie lockdown".

Zij werden aangehouden tijdens een politie-inval dinsdag vroeg plaatselijke tijd in een wijk aan de rand van de hoofdstad Bangkok. "In de vroege ochtenduren verschenen meerdere militaire en politievoertuigen en omsingelden een flat waarvan zij wisten dat er asielzoekers verbleven. Tientallen politieagenten, immigratieambtenaren en legerpersoneel klopten vervolgens lukraak op elke deur van het appartement en voerden een drie uur durende huiszoeking uit. Tijdens deze immigratie-inval verloren de ongelukkige zes christenen hun vrijheid."

De vier arrestanten zijn Danish Masih (44), zijn vrouw Zubaida (42) en hun dochters Magdaline (11) en Mariam (18). Het gezin was aan vervolging ontsnapt toen het in de Pakistaanse stad Karachi woonde, aldus de christenen.

Zij " hadden plotseling politieboeien om en werden vastgehouden in een gekooid voertuig. De familie verblijft sinds 2015 illegaal in Bangkok, waar ze hun toevlucht zochten voor een Westerse natie", bevestigde BACA. "Ze zijn teleurgesteld dat Thailand het VN-verdrag voor asiel niet heeft ondertekend", dat bescherming biedt, aldus BACA. "De Deense Masih had illegaal in Pakistan gewerkt terwijl ze wachtten op een beslissing van de [vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties] UNHCR in afwachting van landen die gesponsord asiel aanbieden, een proces dat vele jaren kan duren."

De politie hield ook Nadeem Gill en Sam Afzal aan, volgens BACA-onderzoekers. Gill vluchtte in 2014 met zijn vrouw en twee kinderen uit Lahore, de op één na grootste stad van Pakistan, naar Bangkok. Ze werden beschuldigd van godslastering tegen de islam, een beschuldiging die in het door moslims beheerste Pakistan tot de dood kan leiden.
"Hij was het enige familielid thuis op het moment van de arrestaties in Bangkok, en zijn gezinsleden zitten momenteel zonder vader," zei BACA. De zesde gearresteerde christen werd geïdentificeerd als Sam Afzal, die in 2013 naar Bangkok verhuisde nadat hij in Pakistan vervolgd werd voor zijn geloof.

BACA zei bezorgd te zijn dat de vastgehouden verarmde christenen een boete zullen krijgen omdat ze te lang hebben moeten wachten op hun visum. "Het niet betalen van de boete zal resulteren in een maand opsluiting in de centrale gevangenis van Bangkok. Hun gezinnen zullen worden opgesplitst naar geslacht, mannen zullen naakt slapen en deze gezinnen zullen worden opgesloten bij de zwaarste criminelen, waaronder verkrachters en moordenaars."

Het betalen van de boete voorkomt een maand in de Centrale Gevangenis, maar gedetineerden zullen toch naar het Bangkok Immigratie Detentie Centrum worden gestuurd, "waar meer dan 200 gedetineerden in cellen voor 40 personen zullen worden gepropt," legde BACA uit.

BACA zei fondsen te hebben ingezameld om de christenen in staat te stellen hun boete te betalen en op borgtocht in Pakistan vrij te komen om meer ontberingen te voorkomen.De medische behandeling is beperkt en volgens BACA en andere bronnen zijn verschillende christenen tijdens hun gevangenschap overleden. Er is "geen onderwijsvoorziening voor minderjarigen, ziekten verspreiden zich en de toegang tot zonlicht is vrijwel nihil". Toch kiezen sommige Pakistaanse christenen ervoor om vele jaren in detentie te blijven totdat hun asiel via sponsoring uiteindelijk wordt goedgekeurd of nadat de UNHCR hen eindelijk door hun achterstand heeft gehaald", benadrukte BACA.

De komende dagen zouden meer Pakistaanse christenen kunnen worden vastgehouden, aldus de groep. "Op 1 december heeft de Koninklijke Thaise Immigratiepolitie een reeks gecoördineerde invallen gedaan om mensen met een overschrijding van het reisvisum in het land te arresteren. De invallen waren al eerder aangekondigd en zullen tien dagen duren, van 1 tot 10 december."
Volgens schattingen van de VN zijn er ongeveer 5000 asielzoekers in Thailand, waaronder veel christenen, hoewel hulpverleners denken dat het werkelijke aantal hoger ligt.

Pakistaanse christenen vertelden Worthy News & Nieuwspartner De Couturekrant dat ze liever mishandeling verdragen in Thailand en jaren moeten wachten dan mogelijke martelingen of zelfs de dood in Pakistan.

Het Britse BACA heeft de kennelijke onwil van de Britse autoriteiten om de ernstige vervolging van christenen in Pakistan te erkennen, veroordeeld.Volgens BACA heeft de beoordeling bijgedragen aan de weigering van de UNHCR om in Thailand asiel te verlenen aan twee christelijke broers die werden gedeporteerd en bij hun terugkeer werden vastgehouden wegens vermeende godslastering tegen de islam.

In juni bevestigde een Pakistaans hooggerechtshof het doodvonnis van Qaiser Ayub en Amoon Ayub.

ONGEKENDE VERSCHRIKKINGEN WACHTTEN DE VLUCHTELINGEN MET EEN CHRISTELIJK GELOOF IN ... THAILAND...