• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  Roberto Baake en zijn partner doorkruisten enkele jaren geleden Spanje en ontdekten wat dit prachtige land te bieden heeft. Van het schilderachtige Ronda tot het historische Cordoba, ze leerden een rijke cultuur kennen en adembenemende landschappen. Echter, te midden van al deze schatten, vonden ze als meest geliefde plek dit plein in Sevilla: Plaza de España.

Het was alsof ze een bouwkundig juweel ontdekten zo schitterend mooi. Plaza de España, is gebouwd als een halve maan en werd met alle grandeur in 1929 onthuld ter ere van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling en ontworpen door de getalenteerde Aníbal González Álvarez. Nog steeds beleef je hier een sfeer van tijdloze elegance ...

Bij aankomst op het plein zie je onmiddellijk de majestueuze paleisachtige gebouwen die er omheen staan. In het hart van het plein spuit een imposante fontein zijn waterstralen hoog de lucht in. Dit vormt een symbolisch middelpunt dat de bezoekers verwelkomt om zich te laten betoveren door de schoonheid om hen heen. Voor degenen die willen genieten van een romantisch uitstapje, wachten er elegante koetsen om passagiers liefderijk door een schilderachtige omgeving heen te voeren.

Nieuwsgierig hebben onze redacteur en zijn partner daar eveneens een rustige gracht verkend met vier sierlijke bruggen. Deze bruggen vertegenwoordigen de oude koninkrijken van Spanje: León, Castilië, Aragón en Navarra.

Het is zelfs mogelijk voor de echte fans van de geschiedenis van het Spaanse rijk om een roeibootje te huren en in gedachten de voetsporen van de oude koninkrijken te volgen terwijl de zachte deining van het water hen omarmt.

Maar dat is niet direct iets wat onze redacteur aanspreekt. Tijdens ziijn bezoek verraste hem vooral de rijke bouwcultuur van het plein waar zang en dans op de stenen vloer vaak het publiek verrast. Zang, muziek en flamenco dansers met gepassioneerde optredens horen nu eenmaal bij Spanje. Onze redacteur stond echter perplex van de onderste laag van het plein met een artistieke schat van 52 fresco's die de diversiteit van de Spaanse provincies weerspiegelen. Heel knap gedaan want elk fresco is gedetailleerd met de kenmerkende azulejo-mozaïeken van Andalusië.

Te midden van deze kunstwerken zijn de gebouwen ogenschijnlijk moeiteloos overgeschakeld naar een nieuw doel zoals kantoorruimtes voor de overheid. In een perfecte fusie van geschiedenis en het moderne leven van nu.

Door de schoonheid van dit betoverende plein, was Plaza de España ook het décor voor tal van onvergetelijke films. Je hoeft geen filmfreak te zijn om je de epische beelden van "Lawrence of Arabia" te herinneren.

Liefhebbers kennen het ook als de futuristische setting van "Star Wars: Episode II - Attack of the Clones" en zelfs als achtergrond voor de hilarische scènes in "The Dictator" in 2012, Plaza de España blijft een tijdloze heriinering ook in de filmgeschiedenis.

Terwijl de avond viel over Sevilla, verlieten Roberto Baake en zijn partner Plaza de España met een onvergetelijke ervaring in hun hart.

Maar iets van die mooie sfeer wil hij anderen via zijn schitterende foto en zijn verhaal graag doorgeven want al was hij daar enkele jaren geleden, het plein heeft een onvergetelijke herinnering achter gelaten.

FOTO & VERHAAL DOOR ROBERTO BAAKE