• Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Chopard X Mariah Carey

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Chinese ballon neergeschoten boven VS na druk

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 5 februari 2023 - WASHINGTON -- De Amerikaanse president Joe Biden heeft zaterdag bevestigd dat hij na toenemende druk het Amerikaanse leger opdracht heeft gegeven een vermoedelijke Chinese spionageballon boven de Verenigde Staten neer te schieten. De aanval, die de verslechterende Chinees-Amerikaanse betrekkingen onderstreept, kwam na vragen onder wetgevers en anderen over waarom Biden er zo lang over deed om de ballon, die boven gevoelige nucleaire locaties was gezien, te vernietigen.

Een straaljager van de Amerikaanse luchtmacht vuurde een enkele raket af op de ballon zes mijl (bijna 10 kilometer) uit de kust van South Carolina toen deze zich boven de Atlantische Oceaan in de Amerikaanse territoriale wateren bevond, bevestigde de president, die opperbevelhebber is. "We hebben het met succes neergehaald, en ik wil een compliment uitdelen aan onze vliegeniers die het klaargespeeld hebben," zei president Joe Biden. Terwijl hij sprak was er een operatie aan de gang om brokstukken van de ballon in de Atlantische Oceaan te bergen.

Op live uitgezonden beelden van de ballon, die op een hoogte van ongeveer 60.000 voet zweefde, was te zien hoe hij leegliep en in het water viel. President Biden had eerder geweigerd de ballon neer te schieten uit vrees voor slachtoffers op de grond door de vallende brokstukken, volgens officials. De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd J. Austin zei dat Biden " toestemming gaf" om de ballon uit te schakelen "zodra de missie kon worden uitgevoerd zonder onnodig risico voor Amerikaanse levens onder het traject van de ballon". Het Pentagon heeft nooit uitgesloten dat de ballon boven water zou worden neergeschoten.

De enorme witte bol, ongeveer zo groot als drie schoolbussen, werd voor het eerst gezien boven Montana, waar één van de drie Amerikaanse silovelden voor kernraketten op Malmstrom Air Force Base staat, en doorkruiste de VS al dagen.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken gaf vrijdag in een verklaring toe dat de ballon inderdaad van hen was, maar hield vol dat het "een civiel luchtschip was dat werd gebruikt voor onderzoek, voornamelijk voor meteorologische doeleinden". In een afzonderlijke verklaring zei het ministerie zaterdag dat de Chinese minister van Buitenlandse Zaken Wang Yi had gesproken met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken, die zijn reis naar China had uitgesteld vanwege de balloncontroverse.

Zij " hebben met elkaar gecommuniceerd over hoe ze op een kalme en professionele manier met toevallige incidenten moeten omgaan," zei het Chinese ministerie.

De verklaring kwam uren nadat het Amerikaanse leger beweerde een andere Chinese bewakingsballon boven Latijns-Amerika te hebben zien vliegen, zonder verdere details te verstrekken over de locatie ervan.

Analisten zeggen dat het besluit van zaterdag om de ballon neer te schieten een signaal was aan China, waarbij Peking de Amerikaanse militaire paraatheid onderzoekt in afwachting van een mogelijke militaire confrontatie met de VS over Taiwan.

Peking beschouwt het democratisch bestuurde eiland als zijn grondgebied, en volgens China-watchers was de ballon een "proefballon" om te zien hoe ver Washington bereid is zijn leger in te zetten tegen een vermeende Chinese dreiging.

Biden vertelde vorig jaar in de Amerikaanse televisieshow "60 Minutes" dat Amerikaanse troepen Taiwan zouden verdedigen, maar het Witte Huis haastte zich om daarna te verklaren dat dit geen "officieel" Amerikaans beleid is.