• Chopard X Mariah Carey

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

China dreigt na neerschieten VS Chinese 'spionageballon'

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 februari 2023 - BEIJING - De spanningen tussen de VS en China lopen op. De Chinese regering dreigt met represailles nadat de Verenigde Staten een vermeende Chinese spionageballon hebben neergeschoten die dagenlang over het land vloog, waaronder eveneens over gevoelige Amerikaanse nucleaire locaties.China noemde het neerhalen van het "civiele" vliegtuig een "buitensporige reactie" en zei dat het "zich het recht voorbehoudt om hierop te reageren", zonder er verder op in te gaan.

Peking ontkende dat de enorme bol, zo groot als drie autobussen en compleet met technologieruimte, een spionagebol was. Uren nadat de ballon was neergehaald door een Sidewinder-raket en in de buurt van Zuid Carolina in elkaar stortte, verklaarde het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken "zeer ontevreden te zijn en te protesteren".Het ministerie benadrukte dat het om een "civiel onderzoeksluchtvaartuig" ging dat door hevige wind uit koers was geraakt. Washington, niet Peking, had de regels overtreden, zei het ministerie, hoewel het toestel zonder toestemming het Amerikaanse luchtruim was binnengedrongen.

"De Chinese regering heeft de VS uitdrukkelijk verzocht hier op een kalme, professionele en terughoudende manier mee om te gaan", voegde het Chinese ministerie er zondag aan toe. "Dat de Verenigde Staten aandringen op het gebruik van gewapend geweld is duidelijk een buitensporige reactie." Commentatoren hadden echter gewaarschuwd dat niets doen door Peking zou kunnen worden opgevat als een teken van zwakte wanneer de VS en China overgaan tot een mogelijke militaire confrontatie over Taiwan.

Peking beschouwt Taiwan als deel van het Chinese grondgebied, terwijl de VS volhouden dat het democratische eiland zichzelf moet kunnen besturen zonder Chinees toezicht. China is ook verbijsterd over de druk van beide partijen op Biden om actie te ondernemen, en de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken heeft zijn reis naar China afgelast wegens kwaadheid over de ballon.

De Chinese regering had gehoopt dat de besprekingen deze week in Peking zouden kunnen helpen om de spanningen over verschillende kwesties, waaronder de Amerikaanse steun aan Taiwan te beperken.

Andere onderwerpen die hoog op de agenda stonden waren technologische barrières en verboden en de westerse oppositie tegen het harde Chinese beleid in Hong Kong en Xinjiang. Het was niet duidelijk wanneer deze besprekingen zouden worden hervat, maar sommigen hebben gesuggereerd dat Blinken eerst Taiwan zou moeten bezoeken als boodschap aan China dat de VS aanwezig blijft in de regio.

President Joe Biden werd ervan beschuldigd dat hij aarzelde om China hard aan te pakken nu zijn zoon Hunter en broer James Biden onder vuur liggen vanwege hun zakelijke transacties in China en Oekraïne.

De krant New York Post meldde in oktober 2020 als eerste laptopdocumenten die Joe Biden in verband brengen met deze bedrijven. Andere grote nieuwszenders, waaronder de New York Times, de Washington Post en CBS, verifieerden vorig jaar pas achteraf kopieën van de laptop.

Toch wachtte Biden met het neerhalen van de verdachte Chinese spionageballon, die op 60.000 voet rondzweefde, omdat hij vreesde voor slachtoffers op de grond door vallend puin, aldus officials.Uiteindelijk beschoten Amerikaanse gevechtsvliegtuigen de bol terwijl die zaterdag voor de kust van Zuid Carolina zweefde. "We hebben de bol op een succesvolle manier neergehaald, en ik wil onze piloten die het gedaan hebben graag complimenteren," zei president Joe Biden.

Er wordt gewerkt aan de berging van de brokstukken van de ballon om meer te leren over wat de Chinese autoriteiten te weten kunnen zijn gekomen over de militaire capaciteit van de VS, verklaarden officials.

FOTO: HIER VLAKBIJ IS DE 'SPIONAGEBALLON' NEERGESCHOTEN ...