• Couturier Zyanya Keizer BINHE en haar Team

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Chopard X Mariah Carey

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

Aardbeving in Turkije en Syrië doodt duizenden mensen

  WORTHYNEWS/DE COUTUREKRANT - 6 februari 2023 - ISTANBUL - Duizneden mensen zijn maandag in het zuidoosten van Turkije en buurland Syrië omgekomen na een aardbeving van 7,8 magnitude, een van de krachtigste bevingen die de regio in minstens een eeuw heeft getroffen. Waarschijnlijk zijn er nog veel meer gewonden, en het dodental zal nog stijgen naarmate reddingswerkers en bewoners verwoed naar overlevenden zochten. Veel mensen lagen onder verpletterde stadsgebouwen aan beide zijden van de grens. De beving vond plaats ten noorden van de stad Gaziantep, ongeveer 90 kilometer van de Syrische grens, en werd naar verluidt gevoeld tot in Israël en Egypte.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan zei op de sociale netwerksite Twitter dat "zoek- en reddingsteams onmiddellijk werden uitgezonden" naar de door de beving getroffen gebieden. De beving vond plaats om 04:17 uur lokale tijd op een diepte van ongeveer 17,9 kilometer (11 mijl), aldus de United States Geological Survey (USGS).

Een naschok met een kracht van 6,7 sloeg minder dan 15 minuten later in. Er waren ook meldingen van bevingen in Griekenland en Cyprus.
Het Turkse ministerie voor rampenbestrijding, de AFAD, zei dat de eerste beving eerst de stad Pazarcık trof, een uur rijden ten noorden van Gaziantep, een belangrijke industriestad in het zuiden van Turkije. De stad Nurdağı, ongeveer 80 kilometer (50 mijl) ten zuidwesten, was het epicentrum van de tweede beving, zeiden officials.

Gouverneur Davut Gul tweette dat de aardbeving "zwaar werd gevoeld" in Gaziantep, een zuidoostelijke provinciehoofdstad van twee miljoen mensen.Hij riep mensen op om buiten te wachten en de hoofdwegen niet te gebruiken.

Recente bevingen in de regio hebben eerder aardverschuivingen veroorzaakt die mogelijk hebben bijgedragen tot dodelijke slachtoffers, waarschuwde het USGS.

De eerste beelden toonden verwoeste woongebouwen vooral in nabijgelegen Turkse steden en het noorden van Syrië.Videobeelden van de nasleep maakten duidelijk dat bewoners onder het puin vastzaten.

Er was korte vreugde toen een klein meisje onder het puin in Syrië werd gered, vertelden verslaggevers. Maar er heerste voornamelijk dood en verderf.

UPDATE: ZEER VERDRIETIG NIEUWS WAT BINNENKOMT IS DAT ER NAAST DE VELE GEWONDEN EN VERMISTEN AL 20.000 MENSEN DE DOOD HEBBEN GEVONDEN DOOR DE VERSCHRIKKELIJKE BEVING. 

OOK MENSEN IN NEDERLAND VREZEN VOOR HET LOT VAN HUN FAMILIELEDEN DIE SOMS WONEN IN ZEER MOEILIJK BEREIKBARE GEBIEDEN...