• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Unieke vondst middeleeuwse Gouden Ring

  ASSEN - In de zomer van 2020 is in een terrein van Het Drentse Landschap een prachtig versierde middeleeuwse gouden ring gevonden die is ingelegd met een edelsteen. Een vergelijkbare ring met dezelfde versiering uit Engeland wordt op de 10de, begin 11de eeuw gedateerd. Maar onderzoek van het Drents Museum wijst uit dat deze Drentse ring waarschijnlijk uit de 9de eeuw stamt.

Het Drentse Landschap en het Drents Museum hebben gezamenlijk het eigendom van dit absolute topstuk, dat van 16 april tot en met 28 mei te zien is in het museum. Om te voorkomen dat mensen in het gebied gaan zoeken, wordt de exacte vindplaats van de ring niet bekendgemaakt. Het Drentse Landschap en het Drents Museum zijn zeer verheugd dat ze zo’n belangrijke vondst voor Drenthe hebben weten te behouden. Door toevoeging aan de collectie is de ring straks door een groot publiek te bewonderen.

De ring is 2,6 bij 2,3 cm groot en heeft daarmee een fors formaat. Midden op de ring is nu een gat te zien, waar een roze/rode steen in was gevat die los bij de ring is gevonden. De voorkant van de ring wordt daarnaast gekenmerkt door een zogeheten filigreinversiering: een uit bolletjes bestaande draad die in sierlijke ronde vormen over het oppervlak van de ring is gesoldeerd. Die versiering is op sommige punten met gouden nietjes verder bevestigd.

De steen die in het midden van de ring heeft gezeten, heeft afgeschuinde zijkanten. Het betreft waarschijnlijk een granaatsteen. De ring is een absoluut topstuk binnen het scala van bekende middeleeuwse sieraden.

De komende tijd gaan archeologen nader onderzoek doen naar de ring. Dit toekomstig onderzoek zal uitwijzen wat voor ring het precies is en om wat voor reden de ring op de vindplaats terecht is gekomen. De ring wordt door experts gerestaureerd, waarbij onder meer de granaatsteen teruggeplaatst wordt in het midden van de ring. Na restauratie krijgt de ring te zijner tijd een prominente plaats in de nieuwe collectiepresentatie Labyrinthia, waar de unieke ring voor iedereen te bezichtigen is.

Volgens de Erfgoedwet is voor metaaldetectie altijd toestemming van de grondeigenaar nodig. Het Drentse Landschap verleent géén enkele toestemming voor het gebruik van metaaldetectoren op grond dat in eigendom is bij de stichting. Dit om (graaf)schade, verstoring van de archeologische ondergrond, mogelijke gevaarlijke vondsten van wapens of munitie uit WOII etc. te voorkomen.

Handhavers zien hier terdege op toe.

DEZE PRACHTIGE GOUDEN RING MET FILIGREINDECORATIE INGELEGD MET GRANAATSTEEN KOMT UIT EINDE 9DE OF BEGIN 10-DE EEUW ...

DE VINDPLAATS BLIJFT ONBEKEND OM TE VOORKOMEN DAT DE HARMONIE VAN HET DRENTSE LANDSCHAP DOOR WILD-ZOEKERS EN GRAAFSCHADE ZAL WORDEN 

VERSTOORD ...

FOTO RING: JAV STUDIO'S