• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nepbeelden van Trump en Poetin als nieuws door AI verspreid

   - A L L E E N  M A A R  W A T  D O L L E N  - WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 maart 2023 - NEW YORK/BUDAPEST- Vooraanstaande wetenschappers hebben alarm geslagen over de toenemende invloed van kunstmatige intelligentie (AI) nadat nepbeelden van de 'arrestatie' van de voormalige Amerikaanse president Donald J. Trump en de 'gevangenneming' van de Russische leider Vladimir Poetin zich over de wereld hadden verspreid.

Trump werd deze week gegrepen door politieagenten uitgerust met oproerpakken in New York City, terwijl de Russische president Vladimir Poetin in de gevangenis achter de tralies van een schemerige betonnen cel werd afgebeeld. Dankzij de zeer gedetailleerde, sensationele beelden werden sociale mediaplatforms zoals Twitter overspoeld met nieuws dat hem mogelijk strafrechtelijke vervolging boven het hoofd hangt, terwijl het Internationaal Strafhof een arrestatiebevel tegen Poetin heeft uitgevaardigd.

De beelden onderstreepten grote bezorgdheid over sociale media die volgens sceptici vaak worden gebruikt door regeringen, niet-journalisten en activisten om wilde beweringen te verspreiden zonder fact-checking.Maar de vorderingen van AI werden ook duidelijk nadat Eliot Higgins, oprichter van de onderzoeksoutlet Bellingcat, deze week las over de verwachte aanklacht tegen Donald Trump.

Hij wendde zich tot een AI-kunstgenerator en gaf de technologie eenvoudige aanwijzingen, zoals "Donald Trump valt neer terwijl hij wordt gearresteerd".Hij deelde de resultaten - beelden van de voormalige president omringd door agenten, hun badges wazig en onduidelijk - op Twitter. "Foto's maken van Trump die gearresteerd wordt terwijl we wachten op de arrestatie van Trump", schreef hij.

"Ik was alleen maar aan het dollen," zei Higgins later in een interview. "Ik dacht dat misschien vijf mensen het zouden retweeten." Twee dagen later werden zijn berichten over een gebeurtenis die nooit heeft plaatsgevonden bijna 5 miljoen keer bekeken.

Trump schreef in het weekend op Truth Social, zijn sociale netwerksite, dat hij verwachtte dinsdag te worden gearresteerd, om zijn aanhangers voor te bereiden op beelden van zijn aanhouding. Maar de AI beelden bleken meer te gaan zijn dan waar hij op gerekend had.

Hij "creëerde een case study over het toenemende raffinement van door AI gegenereerde beelden, het gemak waarmee ze kunnen worden ingezet en hun potentieel om verwarring te zaaien in vluchtige nieuwsomgevingen", aldus de krant The Washington Post."De aflevering maakt ook duidelijk dat er geen bedrijfsnormen of overheidsregulering bestaat voor het gebruik van AI waardoor men onwaarheden kan creëren en verspreiden, voegde The Post eraan toe.

Deskundigen op het gebied van desinformatie waarschuwen dat de beelden voorbodes zijn van een nieuwe realiteit: golven van nepfoto's en -video's die de sociale media overspoelen na belangrijke nieuwsfeiten en feit en fictie verder vertroebelen op cruciale momenten voor de samenleving.

"Het zorgt voor meer ruis tijdens crisisgebeurtenissen. Het verhoogt ook het cynisme", zegt Jevin West, een professor aan de Universiteit van Washington in Seattle die zich bezighoudt met de verspreiding van desinformatie. "Je begint het vertrouwen te verliezen in het systeem en de informatie die je krijgt."

Jessica González, mede-CEO van de media advocacy groep Free Press, verklaarde dat de tech-giganten minder goed zijn uitgerust om diepgaande vervalsingen te bestrijden na de uitgebreide ontslagrondes.

Meta, Google en Twitter hebben de afgelopen maanden gezamenlijk tienduizenden werknemers ontslagen.

ELIOT HIGGINS: "IK GEBRUIKTE KUNSTMATIGE INTELLIGENTIE MAAR IK WAS ALLEEN MAAR AAN HET DOLLEN..."

TALLOZE NIEUWSMEDIA IN DE HELE WERELD GELOOFDEN DIT NEPNIEUWS  ECHTER ... .