• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

'Montenegro arresteert dief van 40 miljard dollar

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 maart 2023 - PODGORICA/NEW YORK/BUDAPEST - - De man die beleggers zou hebben opgelicht voor $40 miljard in één van de grootste cryptocurrency-schandalen is aangehouden in Montenegro, meldden autoriteiten donderdag.Terraform Labs medeoprichter Do Kwon, 31, werd aangehouden in Podgorica, de hoofdstad, samen met Hon Chang Joon terwijl hij probeerde naar Dubai te vliegen, zei het Montenegrijnse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Filip Adzic, minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro, zei op het sociale netwerk Twitter dat " één van 's werelds meest gezochte voortvluchtigen" was aangehouden op de luchthaven van Podgorica. Kwon en zijn metgezel zouden vervalste Costa Ricaanse reisdocumenten hebben gebruikt. De twee werden ook aangetroffen met Belgische en Zuid-Koreaanse reisdocumenten, aldus het ministerie.De Belgische papieren waren volgens Interpol, de internationale politiegroep, vervalst. De politie nam drie laptops en vijf mobiele telefoons van het duo in beslag, meldde Binnenlandse Zaken.

De aanhouding van donderdag vond plaats een maand nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Kwon en zijn Terraform Labs had aangeklaagd.Amerikaanse aanklagers beschuldigden hem van "het organiseren van miljardenfraude met crypto-activa". Zuid-Korea verzocht ook om zijn arrestatie wegens overtreding van de effectenwetgeving. Kwon's in Singapore gevestigde bedrijf Terraform, stortte tegelijk met zijn cryptocurrencies in mei 2022 spectaculair in.

De waarde van zijn Terra Luna en TerraUSD tokens daalde tot bijna nul en veroorzaakte een uitverkoop van belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Tether. "Ik ben kapot van de pijn die mijn uitvinding bij jullie allemaal heeft veroorzaakt," zei Kwon destijds.

Hij ontkende ondergedoken te zijn om justitie te ontlopen, hoewel er geen directe verklaring was voor de naar verluidt vervalste reisdocumenten die in zijn bezit waren.

De zaak heeft de bredere bezorgdheid over cryptocurrencies onderstreept, waarvan de promotors beweren dat ze buiten de overheidscontrole werken en velen uit de armoede kunnen halen.

In werkelijkheid hebben echter miljoenen mensen het afgelopen jaar veel en in de meeste gevallen vrijwel al hun oorspronkelijke investeringen verloren, nu overheden terugslaan en vragen rijzen over de werkelijke waarde van cryptovaluta. Een relatief klein aantal mensen dat jaren geleden Bitcoin of andere meer gevestigde cryptocurrencies kocht op hun lage instappunten, werd rijk als ze op tijd verkochten voor 'ouderwetse' valuta of andere tastbare activa.

Ook op donderdag ontkende de Chinese crypto-ondernemer Justin Sun, die een recordbedrag van 4,6 miljoen dollar betaalde op een liefdadigheidsveiling om te lunchen met de Amerikaanse investeerder en crypto-scepticus Warren Buffett.

De Securities and Exchange Commission (SEC) zei woensdag dat het in een federale rechtbank in Manhattan een civiele aanklacht indiende tegen Sun en drie van zijn bedrijven voor het aanbieden en verkopen van twee niet-geregistreerde cryptomunten, Tronix, of TRX, en BitTorrent, of BTT.

De SEC diende ook civiele aanklachten in tegen acht beroemdheden, waaronder "Mean Girls" comedy filmster Lindsay Lohan. De toezichthouder beweerde dat de groep - die op dat moment elk meer dan een miljoen volgers had op sociale media - TRX en BTT onrechtmatig heeft gepromoot.

Lohan kreeg 10.000 dollar betaald om over TRX te tweeten, volgens een regeling gepubliceerd door de SEC. De actrice en vijf van de andere beroemdheden stemden ermee in om in totaal $400.000 te betalen om een schikking te treffen.

De recente gebeurtenissen hebben weinig gedaan om het wereldwijde vertrouwen in cryptocurrencies te vergroten. Buffett heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk kritiek geuit op bitcoin, de meest bekende cryptocurrency. Maar hij is gematigder geweest in zijn opmerkingen over de onderliggende blockchain-technologie.

"Blockchain is belangrijk. Maar bitcoin heeft helemaal geen unieke waarde", zei Buffett onlangs tegen de zakenzender CNBC. "Het produceert niets. Je kunt er de hele dag naar staren, en er komen geen kleine bitcoins uit of iets dergelijks. Het is eigenlijk een waanidee."

DO KWON GEARRESTEERD WEGENS MILJARDENFRAUDE MET CRYPTO-ACTIVA ...