• Koos Van der Wal: de Friese hoedenontwerper

 • De INFINITY collectie van BIGLI

 • Show Addy van den Krommenacker in Parijs groot succes

 • Couture Irving Vorster bij Mondriaandiner

 • Pink Panther Party uit jaren 70 herleven

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Chopard presenteert Red Carpet Collectie 2023

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 10 :
Koffers net uitgepakt - snelle boodschap - vlieg terug, verdrietige reden, pubgesprek, irritante Nederlandse betaalregeltjes, steeds die afvalbakterreur, kunstmuseum en genderdiscussie in preutse generatie, - wat is liefde - minderhedenbluf tegenover wegdromende meerderheid, gebrek aan romantiek, commoties in relaties door robottisme naast nieuwe ontwikkelingen.

PodCast 11 :
Mogen meedoen aan 5-delige VPRO-documentairereeks Trappers, hoofdfiguur Stanley directeur bikersbedrijf, een sociaal ingesteld koeriersbedrijf, emotionele karakteristiek van gehandicapten met veel doorzettingsvermogen, koeriers van een diverse nieuwe jonge generatie zijn alert op actualiteit en verschil in financiële beloning in de maatschappij. Reacties en meningen - het slavernijverleden - staatkundige excuses - emoties die doorwerken - herstelbetalingen, vegapraat.

'Montenegro arresteert dief van 40 miljard dollar

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 24 maart 2023 - PODGORICA/NEW YORK/BUDAPEST - - De man die beleggers zou hebben opgelicht voor $40 miljard in één van de grootste cryptocurrency-schandalen is aangehouden in Montenegro, meldden autoriteiten donderdag.Terraform Labs medeoprichter Do Kwon, 31, werd aangehouden in Podgorica, de hoofdstad, samen met Hon Chang Joon terwijl hij probeerde naar Dubai te vliegen, zei het Montenegrijnse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Filip Adzic, minister van Binnenlandse Zaken van Montenegro, zei op het sociale netwerk Twitter dat " één van 's werelds meest gezochte voortvluchtigen" was aangehouden op de luchthaven van Podgorica. Kwon en zijn metgezel zouden vervalste Costa Ricaanse reisdocumenten hebben gebruikt. De twee werden ook aangetroffen met Belgische en Zuid-Koreaanse reisdocumenten, aldus het ministerie.De Belgische papieren waren volgens Interpol, de internationale politiegroep, vervalst. De politie nam drie laptops en vijf mobiele telefoons van het duo in beslag, meldde Binnenlandse Zaken.

De aanhouding van donderdag vond plaats een maand nadat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission Kwon en zijn Terraform Labs had aangeklaagd.Amerikaanse aanklagers beschuldigden hem van "het organiseren van miljardenfraude met crypto-activa". Zuid-Korea verzocht ook om zijn arrestatie wegens overtreding van de effectenwetgeving. Kwon's in Singapore gevestigde bedrijf Terraform, stortte tegelijk met zijn cryptocurrencies in mei 2022 spectaculair in.

De waarde van zijn Terra Luna en TerraUSD tokens daalde tot bijna nul en veroorzaakte een uitverkoop van belangrijke cryptocurrencies zoals Bitcoin, Ethereum en Tether. "Ik ben kapot van de pijn die mijn uitvinding bij jullie allemaal heeft veroorzaakt," zei Kwon destijds.

Hij ontkende ondergedoken te zijn om justitie te ontlopen, hoewel er geen directe verklaring was voor de naar verluidt vervalste reisdocumenten die in zijn bezit waren.

De zaak heeft de bredere bezorgdheid over cryptocurrencies onderstreept, waarvan de promotors beweren dat ze buiten de overheidscontrole werken en velen uit de armoede kunnen halen.

In werkelijkheid hebben echter miljoenen mensen het afgelopen jaar veel en in de meeste gevallen vrijwel al hun oorspronkelijke investeringen verloren, nu overheden terugslaan en vragen rijzen over de werkelijke waarde van cryptovaluta. Een relatief klein aantal mensen dat jaren geleden Bitcoin of andere meer gevestigde cryptocurrencies kocht op hun lage instappunten, werd rijk als ze op tijd verkochten voor 'ouderwetse' valuta of andere tastbare activa.

Ook op donderdag ontkende de Chinese crypto-ondernemer Justin Sun, die een recordbedrag van 4,6 miljoen dollar betaalde op een liefdadigheidsveiling om te lunchen met de Amerikaanse investeerder en crypto-scepticus Warren Buffett.

De Securities and Exchange Commission (SEC) zei woensdag dat het in een federale rechtbank in Manhattan een civiele aanklacht indiende tegen Sun en drie van zijn bedrijven voor het aanbieden en verkopen van twee niet-geregistreerde cryptomunten, Tronix, of TRX, en BitTorrent, of BTT.

De SEC diende ook civiele aanklachten in tegen acht beroemdheden, waaronder "Mean Girls" comedy filmster Lindsay Lohan. De toezichthouder beweerde dat de groep - die op dat moment elk meer dan een miljoen volgers had op sociale media - TRX en BTT onrechtmatig heeft gepromoot.

Lohan kreeg 10.000 dollar betaald om over TRX te tweeten, volgens een regeling gepubliceerd door de SEC. De actrice en vijf van de andere beroemdheden stemden ermee in om in totaal $400.000 te betalen om een schikking te treffen.

De recente gebeurtenissen hebben weinig gedaan om het wereldwijde vertrouwen in cryptocurrencies te vergroten. Buffett heeft de afgelopen jaren herhaaldelijk kritiek geuit op bitcoin, de meest bekende cryptocurrency. Maar hij is gematigder geweest in zijn opmerkingen over de onderliggende blockchain-technologie.

"Blockchain is belangrijk. Maar bitcoin heeft helemaal geen unieke waarde", zei Buffett onlangs tegen de zakenzender CNBC. "Het produceert niets. Je kunt er de hele dag naar staren, en er komen geen kleine bitcoins uit of iets dergelijks. Het is eigenlijk een waanidee."

DO KWON GEARRESTEERD WEGENS MILJARDENFRAUDE MET CRYPTO-ACTIVA ...