• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Een Grensverleggende Hoedencreatie

   - f a s h i o n - Vrouwen die hoeden dragen krijgen daardoor een extra charme en worden met belangstelling bekeken. Toch lijkt het soms net of het opzetten van een bizar-elegante hoed in onze tijd totaal passé is. Alleen belangrijk op Prinsjesdag in Den Haag of iets voor bijzondere recepties, een dure bruiloft en bij bepaalde rollen in fantasierijke toneelstukken.

Het rare is dat heel veel jonge mannen zichzelf tegenwoordig eenvoudig niet op straat willen vertonen zonder een muts, cap of pet op hun hoofd. Voor hun geldt dit kennelijk toch als heel belangrijk. Voor hun eigen gevoel over hoe zij zich willen presenteren. Dat is nu al enige jaren een onmiskenbare trend bij een jonge generatie mannen. Het dragen van een hoofddeksel kan ook een uiting van een bepaalde cultuur zijn zoals een keppeltje of een tulband. Bij de vrouwen is alleen de hoofddoek druk vertegenwoordigd. Toch laat de dameshoed zich niet wegdringen.

Hoedenontwerpster Berry Rutjes in Den Haag geeft bijvoorbeeld regelmatig haar cursussen hoeden maken in ons land waar de echte hoedenfans persoonlijk een hoed voor zichzelf leren maken. Het kan niet worden ontkend dat de hoed iets magisch heeft. Voor het eerst in meer dan een decennium, heeft Ascot Racecourse een nieuwe look en feel onthuld voor haar jaarlijkse Style Guide, die is omgedoopt tot The Royal Ascot Lookbook en bevat zes inspirerende fashion edits om de dames bij hun hoedenkeuze te begeleiden deze zomer.

En dat hangt veel af van je persoonlijke stijl geïnspireerd door de dure modebladen.Het wordt kiezen tussen Luxe, Tailoring, Pre-Loved & Rental, Vintage, High Street en Emerging Designer. Maar er zijn ook dames die zich niets van trends aantrekken. Dat constateerde hoeden-expert Becky Weaver HATalk e-magazine. Het raceseizoen is officieel begonnen op het noordelijk halfrond. "Het was leuk om zoveel felgekleurde hoeden te zien op het Cheltenham Festival vorige week en er zullen nog veel meer prachtige hoeden te bewonderen zijn op de Dubai World Cup op zaterdag," meldt Becky Weaver."

Er wordt door haar een hoedenkalender voor 2023 bijgehouden vol komende evenementen waar overal ter wereld met veel plezier hoeden worden gedragen. Daarbij zijn gelegenheidshoeden veel voorkomend en retro-geïnspireerde hoeden die doen denken aan de jaren '70 look. Hoeden als kunstwerken zijn bij beperkte events toch wel de juiste keuze. Veel creativiteit vraagt om hoeden met een exquise tailoring. Dat vergt doorgaans wellicht wat veel van het beschikbare budget.

Misschien komt daardoor de modieuze hoed van Allison Lyndes meer in de aandacht. Het is een zogenaamd grensverleggend ontwerp binnen de hoedenmakerij van de Amerikaanse hoedenmaakster en kostuumexpert Allison Lyndes. Na die overweldigende aandacht voor grensovertredende gedrag door alle serieuze en alle hierdoor geërgerde media is het absoluut ook heerlijk om iets positief grensverleggends te mogen introduceren. Al is het dan een hoed. Maar ja, waar het ook om gaat, iedereen wéét: de connectie zit hoe-dan-ook altijd in de omlijsting.