• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nieuw Antwerps Gebak met Elixir d’Anvers

  BELGIË/ANTWERPEN - In Antwerpen is tijdens de PIVA Opendeurdag op 22 april Antwerps Gebak 1.0’ met vulling voorgesteld, een project van de Antwerpse Bakkersunie, PIVA en Elixir d’Anvers. Laten we hopen dat dit net zo populairt wordt als de oranje Tompoucen die in Nederland vooral heel veel worden gegeten met Koningsdag, dit jaar nog feestelijker gevierd omdat Willem-Alexander 10 jaar koning is.

De Antwerpse Bakkersunie koos de 160ste verjaardag van Elixir d’Anvers als het uitgelezen moment om de traditionele Antwerpse cake een hedendaagse twist te geven en ging daarvoor in zee met PIVA en Elixir d’Anvers. Het Antwerpse gebak met een eigenwijs smakenpalet werd voorgesteld tijdens de Opendeurdag van PIVA.

Dit melden de Antwerpse vakmensen hierover: "Het klassiek Antwerps gebak is een stevige, smeuïge cake op basis van amandelpoeder. Maar ook al koesteren de senioren hun tradities, er was een consensus dat een 21e eeuwse toets welkom was. Ook moest de link naar een andere Antwerpse beroemdheid gemaakt worden, met name het befaamde Elixir d’Anvers, die in 2023 haar 160e verjaardag viert. Om traditie en vernieuwing in balans te houden in het recept, moest een creatieve combinatie van ingrediënten gevonden worden. Hiervoor werd een dankbare partner in de provinciale school PIVA gevonden, die van creativiteit haar handelsmerk maakt en dit naar haar leerlingen gedreven uitdraagt.

Gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor het Provinciaal Onderwijs Antwerpen: “Vanuit de provincie Antwerpen investeren we sterk in PIVA, onder andere in moderne apparatuur en keukens. Maar onze leerkrachten dragen belangrijke attitudes en vaardigheden zoals creativiteit, inzet en fierheid uit naar zowel naar onze leerlingen als de buitenwereld. Zo doet de school al mee aan diverse (inter)nationale wedstrijden met haar leerlingen. Het is dan ook een eer dat de Antwerpse Bakkersunie ons hierin erkent en als partner voor deze opdracht betrokken heeft.”

Het uiteindelijke Antwerpse gebak met vulling is een trendy ‘gâteau de voyage’ geworden, een cake die je door zijn compacte presentatie en houdbaarheid makkelijk kan meenemen op bezoek en op reis. De basis van de cake doet nog steeds eer aan het traditionele recept, maar wordt aangevuld met moderne toetsen.

Het nieuwe Antwerpse gebak is een combinatie van verschillende smaken zoals lagen amandeldeeg met donkere chocolade, Elixir d’Anvers en de zachte smaak van boterroom.

ALLES BIJ ELKAAR GENOMEN: DIT SMAAKT VAST ONGELOOFLIJK LEKKER ....