• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nederland neemt land van Poetins ex-schoonzoon in beslag

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 26 mei 2023 - OUDER-AMSTEL - Nederlandse aanklagers hebben beslag gelegd op een stuk grond nabij de hoofdstad Amsterdam dat toebehoort aan de voormalige schoonzoon van de Russische president Vladimir Poetin, heeft een onderzoek donderdag onthuld. De grond in de Amsterdamse buitenwijk Duivendrecht is eigendom van Jorrit Faassen, een Nederlandse zakenman die getrouwd is met Maria Vorontsova, de oudste dochter van de Russische president.

Uit een onderzoek dat Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant heeft ingezien en dat is uitgevoerd door de Britse krant The Guardian en de Nederlandse media Follow the Money en Proekt Media blijkt dat het land op 12 mei in beslag is genomen.

Het Nederlandse Openbaar Ministerie voor financiële, economische en milieudelicten nam het land in beslag als onderdeel van de handhaving van de sancties tegen Rusland, zo vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. Faassen, die in Moskou woont, werd onlangs door de autoriteiten op Schiphol ondervraagd toen hij naar Nederland vloog, bevestigden verschillende bronnen.

Onderzoekers ondervroegen Faassen op verdenking van "sanctieontduiking" en namen zijn laptop en mobiele telefoon in beslag voordat hij snel terugkeerde naar de Russische hoofdstad.
Faassen kocht het perceel van 1.432 vierkante meter aan de Molenkade 28 in Duivendrecht voor 450.000 euro (ongeveer 483.000 dollar) in 2019, zo bleek uit documenten.

Hij kocht het van Molenkade Ontwikkeling BV, een bedrijf waar hij directeur was. Terwijl het perceel momenteel leeg staat, vroeg Faassen in 2021 toestemming voor de bouw van een woning en zes kleine kantoorgebouwen, constateerde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

De gemeente Ouder-Amstel, waar Duivendrecht onder valt, keurde in eerste instantie de bouw van kantoren goed, een project dat in het overvolle Nederland mogelijk miljoenen waard is. "We kijken niet naar wie de eigenaar is", zei de gemeente toen. Maar in maart 2022 stopte Ouder-Amstel de vergunningsprocedure, onder verwijzing naar de "nauwe banden" van Faassen met Poetin.

Het echtpaar verkocht eerder hun penthouse in de Nederlandse gemeente Voorschoten bij Den Haag voor 1,2 miljoen euro (bijna 1,3 miljoen dollar), aldus verschillende bronnen.
Faassen was sinds 2008 getrouwd met Maria Vorontsova, de oudste dochter van de Russische president, maar het paar scheidde later. Het paar heeft samen een 10-jarige zoon, volgens Russische media.

Beide volwassen dochters van Poetin, Maria en Katerina, werden in april 2022 toegevoegd aan de sanctielijsten van de Europese Unie en de Verenigde Staten, kort nadat Rusland zijn grootschalige invasie in Oekraïne begon.

Faassen was niet onderworpen aan sancties in de Verenigde Staten, Europese Unie of Groot-Brittannië. Maar de inbeslagname van het land suggereerde dat de zakenman werd onderzocht voor het mogelijk schenden van sancties via juridische constructies. Toch traden de gemeente en andere autoriteiten pas op na toenemende publieke druk.

Terwijl Faassen weg was, verscheen er een Oekraïense vlag op zijn eigendom. En kort na de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne in 2022, plaatsten demonstranten borden op het land met de oproep aan Poetin om "Navalny vrij te laten", verwijzend naar de gevangen oppositieleider Alexei Navalny.

Ze riepen Vorontsova ook op om haar vader te vragen de oorlog in Oekraïne te stoppen.

Sindsdien heeft Europa's ergste conflict sinds de Tweede Wereldoorlog honderdduizenden mensen gedood en gewond en miljoenen gedwongen hun huizen te ontvluchten.