• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Australische zendingsarts na 7 jaar gevangenschap vrij

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 26 mei 2023 - PERTH, AUSTRALIË - Een Australische zendingsarts is herstellende nadat hij is vrijgelaten door islamitische strijders die hem zeven lange jaren vasthielden in West-Afrika, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant donderdag. Kenneth Elliott, 88 jaar, is veilig en gezond en is herenigd met zijn vrouw, Jocelyn, en hun kinderen, bevestigde de Australische minister van Buitenlandse Zaken Penny Wong.

"We willen God en allen die voor ons zijn blijven bidden, bedanken", voegde zijn familie eraan toe in een verklaring die met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werd gedeeld.Elliott, nu 88, werd in januari 2016 samen met zijn vrouw Jocelyn in de buurt van de grens met Niger ontvoerd door een groep die vermoedelijk banden heeft met de terreurgroep Al Qaida.

Jocelyn Elliott werd na ongeveer drie weken vrijgelaten. De groepering Al-Qaida in de Islamitische Maghreb zei destijds dat zij het echtpaar had ontvoerd en de vrouw onvoorwaardelijk zou verwijderen "vanwege publieke druk en richtlijnen van leiders om vrouwen niet bij een oorlog te betrekken." Het echtpaar werd in januari 2016 ontvoerd uit Djibo, nabij de grens van Burkina Faso met Mali, waar het paar meer dan 40 jaar lang een kliniek met 120 bedden runde.

Dr. Elliot maakte het goed en vloog vorige week naar Perth na zijn vrijlating op 19 me terug. Maar, "Op 88-jarige leeftijd, en na vele jaren weg van huis, heeft Dr. Elliott nu tijd en privacy nodig om uit te rusten en weer op krachten te komen. Wij danken u voor uw begrip en medeleven," liet zijn familie weten."Wij zijn opgelucht dat Dr. Elliott vrij is en danken de Australische regering en allen die de afgelopen tijd betrokken zijn geweest bij zijn vrijlating."

Hoewel niet alle details over zijn vrijlating openbaar zijn gemaakt, is er geen losgeld betaald door de Australische regering of door de familie van Dr. Elliot, aldus de autoriteiten.

De familie benadrukte dat zij "ook blijven bidden voor degenen die nog steeds worden gevangen gehouden en wensen hen vrijheid en een veilige terugkeer naar hun geliefden," een verwijzing naar andere christenen die in de regio zijn ontvoerd.

Het Australische echtpaar laat een regio achter waar menigeen worstelt om te overleven. Voordat hij naar Burkina Faso verhuisde, heropende Dr. Elliott in 1967 een gesloten ziekenhuis in Benin, waar hij vier jaar werkte.Dr. Elliott heeft Burkina Faso beschreven als " één van de armste landen ter wereld" en zei dat hun medisch centrum in Djibo plaats bood aan ongeveer 140 patiënten - van wie velen nog nooit op een matras hadden geslapen.

"Ik werk regelmatig vijf tot zes uur per dag gedurende zes dagen van de week. De behoeften zijn niet voor te stellen, en we behandelen een aantal verschrikkelijke gevallen, maar ... de resultaten zijn meestal verheugend," noteerde hij in een boekje.

Christelijke hulpverleners riepen gelovigen op om "te bidden dat hij zal herstellen van zijn langdurige beproeving."

DR. ELLIOTT HIELP DE ZIEKEN IN ÉÉN VAN DE ARMSTE LANDEN TER WERELD WAARIN VELEN ZELFS NOG NOOIT OP EEN MATRAS HADDEN GESLAPEN ...

DE 88-JARIGE MISSIEARTS ELLIOTT WERD ONTVOERD EN ZAT 7 JAAR GEVANGEN MAAR NU WEER VRIJ EN OP WEG NAAR HUIS OM DAAR TE HERSTELLEN ...