• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Eerste versterking Nederlandse luchtverdediging zichtbaar

  VREDEPEEL/LIMBURG - 26 mei 2023 - Precies één jaar na de presentatie van de Defensienota richt de Koninklijke Landmacht een nieuwe luchtverdedigingseenheid op. De luitenant-generaal Bestkazerne in het Limburgse Vredepeel, is het decor waar dit op 1 juni plaatsvindt.

Het is het eerste, zichtbare resultaat na een jaar van voorbereidingen om de groeiende lucht- en raketdreiging het hoofd te bieden. Het versterken van de Nederlandse luchtverdediging is nodig, omdat lucht- en raketdreiging één van de snel veranderende dreigingen is waar Nederland mee wordt geconfronteerd.

De oprichting van de nieuwe eenheid, een luchtverdedigingsbatterij, is het begin van een reeks veranderingen om de Nederlandse luchtverdediging te versterken. 1 juni 2023 is de oprichtingsdag van 11 luchtverdedigingsbatterij. Met een ceremonie bij het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando in Vredepeel wordt de nieuwe batterij verwelkomd.
De nieuwe batterij beschikt over wapensystemen voor de korte en zeer korte afstand tegen helikopters, vliegtuigen en drones en bestaat uit een Stinger-peloton en een Counter Drone-peloton.

De oprichting van 11 luchtverdedigingsbatterij is de eerste stap in een reeks van veranderingen. De huidige systemen van 13 luchtverdedigingsbatterij voor de middellange afstand worden vervangen en een derde eenheid wordt later nog opgericht.

Deze nog op te richten eenheid zal identiek worden aan 13 luchtverdedigingsbatterij en uitgerust worden met systemen voor de middellange afstand. Ook wordt de Patriot capaciteit uitgebreid met een extra vuureenheid.

Defensie kiest voor extra investeringen in de capaciteiten en kwaliteiten waar onze krijgsmacht goed in is, zoals luchtverdediging, en die de grootste meerwaarde hebben voor het gezamenlijk optreden met onze bondgenoten en partners. Een organisatie die ‘warfighting capable’ is in de eerste hoofdtaak. Zo is er Defensiebreed 25 tot 100 miljoen vrijgemaakt voor counter-drone capaciteit.

Een deel gaat naar het counter-drone peloton van 11 luchtverdedigingsbatterij. Hiermee kan de eenheid in vredestijd en tijdens crisissituaties counter-drone-capaciteit leveren, zowel nationaal tijdens grote evenementen, in ondersteuning van civiele overheden, als internationaal op missies, zoals recent in Roemenië