• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Introdans sluit seizoen feestelijk af met End of Season 2023

      In juni sluit het Arnhemse dansgezelschap Introdans traditiegetrouw het dansseizoen af met End of Season, een programma vol hoogtepunten van het afgelopen seizoen én nieuwe werken. Dit keer met twee premières: SH-BOOM!, een Introdanspremière van het toonaangevende choreografenduo Paul Lightfoot en Sol León, een licht en luchtig werk vol humor dat ze in 1994 maakten voor NDT en dat nu voor het eerst op het repertoire bij Introdans komt.

En Pro Forma-2, een nieuwe choreografie van Adriaan Luteijn voor dansers Eva Eikhout en de Zuid-Afrikaanse Thapelo Kotlolo. Naast deze premières zijn te zien WHIM, Fractured Fairytale van Alexander Ekman, Azul van Jorge Pérez Martínez en Het gaat me lukken van Jurriën Schobben, dat hij onlangs maakte voor het veertigjarig jubileum van Roel Voorintholt. De voorstelling End of Season is van 22 t/m 28 juni exclusief te zien in Arnhem, Apeldoorn en Doetinchem.

SH-BOOM! was in 1994 één van de eerste voorstellingen van choreografenduo Paul Lightfoot en Sol León die jarenlang furore maakten bij het NDT. Het ballet is een spiegelpaleis vol humor en theatraliteit, op muziek uit de eerste helft van de twintigste eeuw, waar de dames dansen in zwierige jurkjes, en de heren – letterlijk – in hun ondergoed staan. Werk van het choreografenduo wordt over de hele wereld gedanst en ze mochten diverse dansprijzen in ontvangst nemen voor hun creaties. Introdans danst het ballet nu voor het eerst tijdens End of Season 2023.

Pro Forma-2 is een geheel nieuwe choreografie van choreograaf Adriaan Luteijn die hij maakte voor de Nederlandse danseres / tv presentatrice / podcastmaker Eva Eikhout en de Zuid-Afrikaanse danser Thapelo Kotlolo. Luteijn startte de creatie van dit stuk afgelopen najaar tijdens het BODY MOVES Inclusive Dance Festival in Zuid-Afrika waar het lovend werd ontvangen.

Voor End of Season finaliseert hij het ballet, donderdag 22 juni 2023 gaat het officieel in première in Stadstheater Arnhem.

Het programma van End of Season bestaat verder uit WHIM, Fractured Fairytale van Alexander Ekman. Zijn fantastische gevoel voor humor en timing komen in dit komische ballet perfect tot uiting. Azul van choreograaf en voormalig Introdanser Jorge Pérez Martínez dat hij eerder maakte voor het programma Aqua.

Een fris en pittig werk dat uitblinkt door een eigen lichaamstaal en bijzonder partnerwerk, gedanst op drie klassieke Spaanse gitaarcomposities. En tot slot Het gaat me lukken van Introdanser en choreograaf Jurriën Schobben dat hij onlangs maakte voor het veertigjarig jubileum van Roel Voorintholt.

Het is een ritmisch stuk op uitspraken van de artistiek directeur, die Schobben opnam uit verschillende interviews uit de media. Ook de muziek componeerde Schobben zelf.

KUNST HERSCHEPT HET VERDRIET WAT WIJ ALLEN KENNEN ...

ZOALS DEZE SCENE  UIT HET BALLET WHIM - FRACTURED FAIRYTALE - VAN ALEXANDER EKMAN ... 

FOTO: HANS GERRITSEN