• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Efficiency Bruynzeel beroemd in binnen- en buitenland

  Bruynzeel Storage Systems heeft de grootste order in haar geschiedenis verworven met de collectieopslag van het Royal British Columbia Museum in Canada. Het nieuwe Collections and Research Building (CRB) wordt in 2026 geopend en zal plaats bieden aan een indrukwekkende collectie van meer dan 7 miljoen artefacten en de archieven van British Columbia.

Het is een van de belangrijkste musea op het gebied van de Canadese historie. Het huidige museumgebouw stamt uit 1886 en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. De waarde van het nieuwbouwproject is ruim € 180 miljoen. Van de totale oppervlakte van 15.000m² richt Bruynzeel bijna de helft in met haar opslagsystemen. Het is tevens een van de eerste projecten dat wordt uitgevoerd met duurzaam staal. Bruynzeel is wereldwijd markleider in opslagsystemen voor bibliotheken, archieven en musea.

Nu we de dagen'maanden/jarenlang stories horen en lezen over bedrijven 'die geen medewerkers kunnen vinden' en zoveel mensen die door digitale of andere systemen onoplosbare fouten maken wordt het tijd dat er eens meer gefocust wordt op ondernemingen die dwars door alle dik aangezette treurnis heen heus wél iets - zelfs soms heel veel - voor elkaar weten te krijgen.Hoe kwam het dat Bruynzeel voor die grote opdracht werd gekozen? Zeker weet je dat nooit maar een belangrijke factor was de flexibele efficiency die het in haar voorstellen verwerkte.(Nu mag iedereen opgelucht ophouden met lezen omdat je het belangrijkste nieuws toch al weet... maar soms is het ook leerzaam de geschiedenis van een onderneming te leren kennen. En voor diegenen die daar ruimte voor hebben gaan we dus nog even door!)

Gevestigd op Vancouver Island, in een voorstad van hoofdstad Victoria, biedt het museum een rijk overzicht van de historie in de provincie British Columbia. Met de nieuwbouw krijgt het museum niet alleen meer ruimte maar het nieuwe gebouw draagt bovendien bij aan de grotere duurzaamheid van het museum. Door te kiezen voor een oplossing met deels verrijdbare gangpaden wordt de ruimte van het gebouw zo efficiënt mogelijk gebruikt. Dat bespaart geld, tijd en CO2 uitstoot. Mobiele oplossingen kunnen het ruimtebeslag tot wel 50% verminderen.

Ook de samenwerking met het Amerikaanse dochterbedrijf Delta is van belang. Bruynzeel voert het project voor een groot deel uit met haar Amerikaanse dochter Delta Designs dat in maart ’23 werd overgenomen. Delta Designs staat bekend om haar hermetisch gesloten museumkasten van topklasse voor het preserveren van kwetsbare objecten.

Het bedrijf uit Kansas heeft beroemde instellingen als klant zoals het Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art, MIT Museum, Museum of Fine Arts, het Smithsonian, het Art Institute of Chicago, Harvard en tal van Ivy League Universiteiten.

Samen bieden Bruynzeel en Delta de beste totaaloplossing aan musea, instellingen en kostbare collecties. Bruynzeel werkt samen met gerespecteerde klanten als Depot Boijmans Van Beuningen, Centre Pompidou, CC-NL (CollectieCentrum Nederland), het Louvre, Rijksmuseum, Science Museum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Victoria & Albert Museum, het Vaticaan en de University of St Andrews.

De systemen die Bruynzeel levert voor Royal British Columbia Museum (kunstrekken, legborden, mobiele en vaste kasten) worden zoveel mogelijk voorzien van Bruynzeel GreenSteel®. Dit staal levert een CO2 besparing op van meer dan 90% ten opzichte van de gangbare standaard in de markt. Daarmee is het op dit moment het meest duurzame staal. Hiervoor werkt Bruynzeel samen met Arcelor Mittal en geaccrediteerde XCarb® certificaten. Het volgende doel is om vanaf 2030 met waterstof geproduceerd staal toe te kunnen passen, Bruynzeel GreenSteel® 2.0. Dit vormt de volgende belangrijke stap richting klimaatneutraal staal. Bruynzeel heeft de ambitie de productie met GreenSteel® de komende jaren flink te vergroten.

Recent voerde Bruynzeel ook de nieuwe, duurzame bibliotheek van de beroemde Schotse ´University of St Andrews´ uit met Bruynzeel GreenSteel®. Dit is een van de grootste en oudste onderzoeksbibliotheken van het Verenigd Koninkrijk. De universiteit werd opgericht in 1413 en de indrukwekkende bibliotheek heeft een collectie van meer dan een miljoen boeken die deels teruggaan tot het begin van de 15e eeuw.

Alexander Collot d’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems:  “Wij zijn enorm trots dat de directie van Royal British Columbia Museum voor de opslag van de indrukwekkende collectie kunstvoorwerpen heeft gekozen voor Bruynzeel. Belangrijk bij de verwerving van de opdracht was de duurzaamheid. Niet alleen passen wij zoveel mogelijk Bruynzeel GreenSteel® toe, maar ook op andere vlakken zijn wij de duurzaamste aanbieder met de hoogste kwaliteit opslagsystemen van Bruynzeel en ons nieuwe dochterbedrijf Delta Designs. Op deze manier kunnen organisaties bijdragen aan belangrijke veranderingen in de gehele toeleveringsketen en een toekomst met minimale CO2 impact.”

Bruynzeel is sinds 2021 klimaatneutraal is in de eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en 2, GHG protocol¹). Over 2022 heeft een hernieuwde audit plaatsgevonden door Deloitte.Als onderdeel van de focus op continue verbeteringen, is het energie verbruik per geproduceerd product in 2022 met meer dan 10% verlaagd.

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel groep en werd zelfstandig in de jaren ‘80. Het bedrijf is actief in de museum-, archief-, bibliotheek- en kantoormarkt met klanten als het Louvre Parijs en Abu Dhabi, het Depot Boijmans van Beuningen, het Nationaal Archief van de Britse overheid en de luchthaven Schiphol. Het in Nederland gevestigde bedrijf groeit ook snel in mobiele opslagoplossingen voor de gezondheidszorg, detailhandel, industrie en verticale landbouw.

Bruynzeel Storage Systems is de Europese marktleider voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Bruynzeel levert wereldwijd mobiele opslagsystemen met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent lagere kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel is zelf klimaatneutraal in haar eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en Scope 2). Haar oplossingen hebben de laagste CO2-voetafdruk in de industrie. Als 'The Footprint Reduction Company' is het de missie van Bruynzeel om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

Begin 2023 werd Delta Designs Ltd onderdeel van de Bruynzeel Storage Group. Delta Designs is leider in Noord-Amerika voor de opslag van collecties van musea, universiteiten en onderzoeksinstellingen en staat bekend om zijn op maat gemaakte museumkasten van hoge kwaliteit. Delta heeft gewerkt met toonaangevende instellingen zoals het Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art, MIT Museum, Museum of Fine Arts, het Smithsonian, het Art Institute of Chicago, Harvard en vele andere aansprekende Ivy League Universiteiten.

Naast haar eigen 11 kantoren in Europa en de Verenigde Staten opereert Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van lange termijn partners & distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabrieken in Nederland en Amerika.

Het bedrijf heeft meer dan 250 werknemers en met zijn best-in-class productieproces is Bruynzeel in staat om mobiele opslagsystemen met hoge kwaliteit en design te leveren met zeer korte productie- en levertijden.