• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Frankrijk in shock: kinderen en volwassenen neergestoken

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 8 juni 2023- PARIJS- Het Franse parlement heeft een moment stilte in acht genomen en de president van het land toonde zich "geschokt" nadat een man gewapend met een mes donderdag vier kleuters had neergestoken en twee volwassenen had verwond in de buurt van een beroemd meer in de Franse Alpen.

De aanval vond plaats vroeg op donderdag rond 09:45 lokale tijd, en ten minste twee kinderen tussen 22 maanden en drie jaar oud en een volwassene liepen levensbedreigende verwondingen op, zeiden de autoriteiten. De aangehouden aanvaller was een Syriër van begin 30 die in april de vluchtelingenstatus kreeg in Zweden en eerder asiel had aangevraagd in Frankrijk in november 2022, vertelde premier Elisabeth Borne aan verslaggevers.

Borne sprak met de media op de plaats van de aanslag in Annecy, een stad ongeveer 30 kilometer ten zuiden van de Zwitserse stad Genève. Een mogelijk islamitisch motief werd niet uitgesloten, maar daar waren volgens de onderzoekers nog geen aanwijzingen voor.De Franse president Emmanuel Macron noemde de messteken een daad van "lafheid" en voegde eraan toe: "De natie is in shock".

Op videobeelden van de aanvaller, gemaakt door een omstander, is een man te zien die gekleed is in een zwart shirt met lange mouwen en een korte broek, terwijl hij een klein mes vasthoudt.
Getuigen zeiden dat de messentrekker rondrende in een openbaar park aan de oevers van het meer van Annecy en daarbij ogenschijnlijk willekeurig mensen aanviel.

Hij was een speeltuin binnengegaan in de buurt van het beroemde meer van Annecy, een gebied dat door de plaatselijke bevolking en toeristen wordt gewaardeerd om de rust, kalmte en het adembenemende uitzicht.De man liep langs de volwassenen in het park en richtte zich met een mes op zeer jonge kinderen - waaronder een kind in een kinderwagen, volgens getuigen.

Binnen enkele minuten werd de aanvaller achtervolgd door de politie. Daarna viel hij een oudere man aan in een ander deel van het park. De politie loste schoten en arresteerde de aanvaller, die ongedeerd bleef.Verschillende slachtoffers werden met spoed naar het ziekenhuis gebracht, bevestigden meerdere bronnen.

Tientallen andere zeer jonge kinderen kregen hulp voor het trauma veroorzaakt door het bijwonen van de steekpartij. Ook middelbare scholieren die getuige waren van de aanval werden behandeld voor shock.

Eén van de zwaargewonde jonge kinderen was Brits, bevestigde James Cleverly, de Britse minister van Buitenlandse Zaken. Franse autoriteiten zeiden dat het Britse kind een toerist was.Een ander kind is Nederlands. Het jongetje is 22 maanden oud en vecht op dit moment voor zijn leven. Hij was met zijn ouders op vacantie in Frankrijk toen deze gestoorde het kindje aanviel. Ook een 70-jarige man raakte ernstig gewond - hij werd eerst gestoken door de messentrekker en daarna gewond door politievuur. En een tweede volwassene werd eveneens behandeld aan zijn verwondingen.

De plaatselijke officier van justitie zei dat er een onderzoek is gestart naar pogingen tot moord.Het onderzoek wordt geleid door de nationale politie en niet door antiterrorisme-onderzoekers.De openbare aanklager zei dat de eerste onderzoeken aantoonden dat "er geen duidelijk terroristisch motief is", maar niets is uitgesloten.

De steekpartijen vonden plaats in een periode waarin Frankrijk nog herstellende was van verschillende terreuraanslagen.

EEN OMSTANDER MAAKTE EEN OPNAME VAN DE MESSENTREKKER DIE EEN SPEELTUIN BINNENLIEP EN OP TWEE DRIE-JARIGE PEUTERS EN VOLWASSENEN INSTAK... 

UPDATE: BRONNEN HEBBEN BEVESTIGD DAT DE MESSEN TREKKENDE VLUCHTELING ZELF OOK VADER IS VAN EEN KLEIN KIND.