• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Winnaar Erfgoedvrijwilligersprijs werd Museumbrouwerij De Roos

  Het vrijwilligersteam van Museumbrouwerij De Roos heeft dit jaar de Erfgoedvrijwilligersprijs gewonnen. De prijs, in het leven geroepen door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, is een blijk van waardering richting de grote groep vrijwilligers in de erfgoedsector. Vandaag ontving het team uit Hilvarenbeek uit handen van minister Robbert Dijkgraaf een cheque van 10.000 euro. De Koninklijke Schouwburg in Den Haag was vanmiddag het toneel voor de uitreiking van de Erfgoedvrijwilligersprijs 2023.

Uit 57 aanmeldingen selecteerde een onafhankelijke jury - onder leiding van Kathleen Ferrier, voorzitter van de Unesco Commissie - eind oktober drie finalistenteams. De vrijwilligersteams van Museumbrouwerij De Roos, Drukkerswerkplaats Gouda en Vertelgenootschap Apeldoorn werden verrast met een top 3 resultaat. Nadat er de gehele maand november gestemd kon worden, maakte minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf vanmiddag een einde aan de spanning.

Museumbrouwerij De Roos was met 3801 stemmen de grote winnaar. Rob Berns van Museumbrouwerij De Roos: "Fantastisch dat we gewonnen hebben! We waren al heel erg blij met de nominatie natuurlijk. Vijfduizend euro voor een stichting zoals wij, is best veel geld, daar kun je heel veel mee doen. En nu wordt het verdubbeld! Dat is helemaal geweldig. Het zijn de vrijwilligers die dit allemaal gedaan hebben!" Minister Dijkgraaf: "Erfgoedvrijwilligers zorgen ervoor dat de rijkdom van ons erfgoed behouden blijft. Ze laten zien hoe springlevend en gevarieerd erfgoed eigenlijk is. Ze brengen het erfgoed bij de mensen. Toepasselijk, want erfgoed draait om mensen. Het gaat over vroeger, over nu, maar vooral ook over wat we willen doorgeven aan volgende generaties. Dat is mensenwerk. En dat doen we met zijn allen."

Minister Dijkgraaf is, sinds het vertrek staatssecretaris Uslu gisteren, tijdelijk verantwoordelijk voor de portefeuilles Cultuur en Media. Vandaar dat hij vandaag bij de uitreiking van de Erfgoedvrijwilligersprijs aanwezig was.

Vanuit de winnaar: Museumbrouwerij De Roos in Hilvarenbeek zet een enthousiaste groep vrijwilligers zich in, niet alleen voor het behoud van het monumentale pand, maar ook voor het springlevend houden van het oude ambacht van het bierbrouwen in Brabant.

"De vrijwilligers maken zowel het materiële als het immateriële erfgoed toegankelijk voor een breed publiek. Daarnaast bevordert de groep sociale cohesie door de organisatie van diverse activiteiten, zoals het Rooskoor, een wandelclub genaamd 'Heideroosjes', een fietsclub met de naam 'Traprozen', een biljartavond genaamd 'Stokrozen', en gezellige kaartavonden."
Monumenten, musea, archieven, historische genootschappen, ze draaien vaak voornamelijk op de kracht van vrijwilligers.

Mensen die zich belangeloos met hart en ziel inzetten om ons cultureel erfgoed in leven te houden en te ontsluiten voor het grote publiek. De erfgoedsector kan niet zonder deze toegewijde vrijwilligersteams. Om hen in het zonnetje te zetten, financieel te ondersteunen én om meer ruchtbaarheid aan de noodzaak van vrijwilligers in de erfgoedsector te geven, is in 2020 door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) de Erfgoedvrijwilligersprijs in het leven geroepen.

Nederland Monumentenland verbindt monumenten met het dagelijks leven van alle Nederlanders. Door ontmoetingen tussen monumenteigenaren, erfgoedprofessionals, publiek én monumenten te organiseren en te faciliteren, worden de monumenten volop beleefd, opnieuw gewaardeerd en gekoesterd.

10.000 EURO VOOR HET VRIJWILLIGERSTEAM VAN MUSEUMBROUWERIJ DE ROOS UIT HILVARENBEEK ...