• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland: Winst Nederlandse Anti-Islam Partij valt slecht

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 2 december 2023 - DEN HAAG, NEDERLAND – De Nederlandse anti-Islam Partij voor de Vrijheid (PVV) werd zaterdag geconfronteerd met hindernissen bij het vormen van een regering, ondanks het behalen van de meeste parlementszetels bij de recente verkiezingen. Ronald Plasterk, een uitgesproken linkse oud-politicus en columnist die is aangesteld om mogelijke coalities te onderzoeken, zei dat hij meer tijd nodig heeft. Hij wees op de ‘onwil’ van potentiële partners om zich bij PVV-leider Geert Wilders aan te sluiten in een regering, ondanks zijn pogingen om de harde anti-islamretoriek af te zwakken.

Plasterk zou begin volgende week zijn rapport over mogelijke formaties presenteren, voorafgaand aan een debat in de Tweede Kamer in december. Maar in een brief aan de Tweede Kamervoorzitter Vera Bergkamp zegt hij begin volgende week aan haar te willen rapporteren.

Het uitstel komt nadat twee belangrijke partijen zich terugtrokken uit een coalitie met Wilders. De nieuwe leider van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) van aftredend premier Mark Rutte heeft gezegd dat zij zich niet zal aansluiten bij een coalitie onder leiding van Wilders, maar haar steun zal aanbieden in het parlement.

Pieter Omtzigt, de leider van een andere potentiële coalitiepartner, New Social Contract, vertelde Plasterk dat hij “nog niet klaar was” om de vorming van een coalitie met Wilders te bespreken.
Omtzigt heeft eerder de herhaalde anti-islamuitspraken van Wilders bekritiseerd als ongrondwettelijk.

Hij haalde het partijprogramma van Wilders aan, dat onder meer het sluiten van moskeeën omvatMoslimscholen, evenals het verbieden van hoofddoeken in overheidsgebouwen en het verbieden van de Koran, het zogenaamde heilige boek van de islam, dat Wilders ooit vergeleek met de verhalen van stripfiguren Donald Duck. Maar zelfs vóór de verkiezingen zei Wilders al dat zijn lang gekoesterde plannen met betrekking tot het ‘de-islamiseren’ van Nederland ‘momenteel geen prioriteit’ zijn.

Wilders is echter één van de meest uitgesproken voorstanders van Israël en zijn vergeldingsacties tegen Hamas, en hij heeft de in Nederland waargenomen antisemitische protesten veroordeeld.

Hij heeft Omtzigt, VVD-leider Dilan Yezilgöz-Zegerius en Caroline Van Der Plas van de BBB aangespoord in coalitiegesprekken. Officiële resultaten die vrijdag werden bevestigd, lieten zien dat de PVV-partij van Wilders bij de verkiezingen 37 zetels in de 150 zetels tellende Tweede Kamer won, wat een duidelijke overwinning betekende.

Een alliantie van de centrumlinkse Partij van de Arbeid en Groen Links eindigde als tweede met 25 zetels, gevolgd door de VVD met 24 en Nieuw Sociaal Contract met 20. De BBB-partij kreeg zeven zetels.

Zaterdag kwam het nieuws naar voren dat een hertelling zou plaatsvinden op een handvol stemlocaties, maar de verwachting was dat de resultaten geen invloed zouden hebben op de algehele uitkomst.