• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Amerikaans oorlogsschip, schepen onder vuur in de Rode Zee

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 december 2023 - DUBAI/JERUZALEM – Maritieme aanvallen escaleerden zondag snel, waarbij een Amerikaans oorlogsschip het vuur opende uit zelfverdediging, terwijl commerciële schepen in de Rode Zee te maken kregen met drones en raketten tijdens een urenlange aanval door de Jemenitische Houthi-rebellen, zeiden officials. Het geweld markeerde snel toenemende spanningen op de cruciale scheepvaartroute in het Midden-Oosten, toen meerdere schepen voor het eerst in de aanhoudende oorlog tussen Israël en Hamas in het vizier van een enkele Houthi-aanval terechtkwamen.

“We zijn op de hoogte van berichten over aanvallen op de USS Carney en commerciële schepen in de Rode Zee en zullen informatie verstrekken zodra deze beschikbaar komt”, aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie. De Carney is een geleide-raketvernietiger van de Arleigh Burke-klasse die al meerdere raketten heeft neergeschoten die de door Iran gesteunde Houthi’s tot nu toe in de oorlog op Israël hebben afgevuurd.

Het schip raakte niet beschadigd tijdens de aanval en er zijn geen gewonden aan boord gemeld, aldus Amerikaanse bronnen. De Carney reageerde naar verluidt nadat hij van de onder Bahama's vlag varende bulkcarrier Unity Explorer had gehoord dat het werd aangevallen door raketvuur. De Carney schoot tijdens de aanval twee drones neer, één uit zelfverdediging en één na controle van de Unity Explorer, zeiden Amerikaanse officials.

De Houthi-milities zeggen dat hun acties gericht zijn tegen Israël en zijn bondgenoten, ter ondersteuning van het onderdrukte Palestijnse volk. Het heeft ook bijgedragen aan de vele fronten waarmee Israël wordt geconfronteerd in zijn strijd tegen Hamas, dat het als een terroristische organisatie beschouwt.

De impasse in de Rode Zee kwam nadat de Amerikaanse vice-president Kamala Harris er tijdens haar haastig geplande reis naar de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) bij Israël op aandrong “meer te doen” om Palestijnse burgers te beschermen tegen het “verwoestende” bombardement in Gaza. Ze ontmoette leiders van de VAE, Egypte en Jordanië en sprak telefonisch met de emir van Qatar terzijde tijdens de lopende VN-klimaatconferentie in Dubai.

Harris klaagde dat Israël massale aanvallen heeft ontketend op het drukke zuidelijke deel van de Gazastrook sinds de gevechten vrijdagochtend werden hervat na een wapenstilstand van een week.

“Als Israël zichzelf verdedigt, maakt het uit hoe. De Verenigde Staten zijn ondubbelzinnig: het internationale humanitaire recht moet gerespecteerd worden”, zei Harris na haar bijeenkomsten. “Er zijn te veel onschuldige Palestijnen vermoord. Eerlijk gezegd zijn de omvang van het lijden onder de burgerbevolking en de beelden en video’s uit Gaza verpletterend.’’

Ze voegde eraan toe dat terwijl Israël “zijn militaire doelstellingen in Gaza nastreeft, wij geloven dat Israël meer moet doen om onschuldige burgers te beschermen.”

Israël zegt dat Hamas burgers gebruikt als menselijk schild en tegelijkertijd civiele locaties, waaronder ziekenhuizen, gebruikt om wapens en strijders te verbergen.

De Israëlische regering heeft beloofd Hamas te vernietigen nadat het Israël op 7 oktober had aangevallen, waarbij minstens 1.200 mensen omkwamen en ongeveer 240 mensen werden gegijzeld. Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid beweert dat meer dan 15.000 Palestijnen zijn gedood bij Israëlische vergeldingsaanvallen.

GESCHREVEN IN SAMENWERKING MET GEORGE WHITTEN