• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Islamitische aanval in Parijs doodt één, verwondt twee

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 3 december 2023 - PARIJS – De Franse autoriteiten hebben zondag bevestigd dat een radicale islamiet met mentale gezondheidsproblemen een Duitse toerist doodstak en twee mensen verwondde in het centrum van Parijs voordat hij werd gearresteerd.

De aanval in de hoofdstad vond plaats bij de beroemde Eiffeltoren tijdens een drukke weekendnacht, terwijl Frankrijk zeer alert was op terrorisme te midden van verhoogde spanningen als gevolg van de oorlog tussen Israël en Hamas. Aanklager Jean-François Ricard zei dat de vermeende aanvaller trouw had gezworen aan de Islamitische Staatsgroep, die bekend staat om het uitvoeren van gruwelijke terreurdaden.

De verdachte werd door de lokale media Armand R. genoemd, een 26-jarige Franse staatsburger, geboren in Frankrijk uit Iraanse ouders. De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gerald Darmanin, vertelde verslaggevers ter plaatse bij de rivier de Seine dat de man 'Allahu Akbar' ('Allah is de grootste') had geroepen voordat hij werd gearresteerd. “We zullen echter niet toegeven aan terrorisme”, schreef de Franse premier Elisabeth Borne na het geweld op socialemediaplatform X, voorheen Twitter. De Franse president Emmanuel Macron zei dat hij zijn condoleances betuigde aan de familie van de Duitser die omkwam bij de terreuraanslagen. "terroristische aanval."

Eerder werd bekend dat het slachtoffer dat omkwam bij de aanval van zaterdagavond een Duitse toerist was die als verpleegkundige werkte. De Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin zei dat de vermoorde man bij zijn vrouw was toen hij werd aangevallen en dodelijk neergestoken op de Quai de Grenelle.

Hij benadrukte dat “de tussenkomst van een taxichauffeur” het leven van de vrouw heeft gered en dat de verdachte over een nabijgelegen brug over de rivier de Seine is gevlucht.

Nadat hij naar de noordkant van de rivier was overgestoken, viel hij naar verluidt nog twee mensen aan, waarbij hij een 66-jarig Brits slachtoffer met een hamer in het oog sloeg. De politie heeft de verdachte vervolgens getaserd. Hij werd gearresteerd op verdenking van moord – in de Franse wet gedefinieerd als moord met voorbedachten rade – en ‘poging tot moord in verband met een terroristische activiteit’, aldus de autoriteiten.

Een online gepubliceerde video leek te bevestigen dat de verdachte werd aangehouden door de gewapende politie, niet ver van de plaats waar de terreuraanslag plaatsvond. De twee gewonden – een Fransman van ongeveer 60 jaar en een Britse toerist – werden behandeld door de hulpdiensten, maar geen van beiden bleek in een levensbedreigende toestand te verkeren, meldden de autoriteiten.

Minister van Volksgezondheid Aurélien Rousseau vertelde zondag aan de Franse media dat het paar “in goede gezondheid verkeert”.

Toch moesten de autoriteiten met lastige vragen worden geconfronteerd nadat de politie had onthuld dat de verdachte in 2020 uit de gevangenis werd vrijgelaten nadat hij vier jaar had uitgezeten voor het plannen van een aanval. Hij zou een behandeling hebben ondergaan voor psychiatrische problemen, maar werd blijkbaar niet voldoende gecontroleerd door controlerende wetgevende instanties en andere instellingen.

Het geweld is ook te wijten aan de angst onder Europese landen die zich bij Frankrijk aansloten bij de voorbereiding op mogelijke terreuraanslagen.

Franse anti-terreuraanklagers zeiden dat ze nu verder onderzoek op zich nemen.