• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Elinde's ( 9 ) trooststrip voor ouders van overleden kinderen

  HAARLEM, 7 december 2023 - Elinde Louwen van Bekkum (9) heeft een striptekening gemaakt waarmee ze ouders van een overleden kind wil troosten op Wereldlichtjesdag. Op zaterdag 9 december overhandigt ze haar trooststrip aan Melanie van der Lecq uit Delft die haar dochter Gaia (15) verloor.

De striptekening geeft ouders een beeld van hoe het er volgens Elinde aan toe gaat in 'Nooitgedachtland'. Daar kan je vliegen op grote vlinders en regenbogen, de lekkerste toetjes maken, van watervallen afspringen, dieren aaien en je eigen magische planten kweken. Kinderen worden gerustgesteld door andere kinderen als ze hun familie missen. Want ze zijn samen en alles komt goed.

Elinde verloor 5 jaar geleden zelf haar broertje Florian. Haar vader en moeder waren erg verdrietig en ontroostbaar. "Ik begrijp dat verdriet erbij hoort", zegt Elinde. "Maar ik heb toch een stripverhaal gemaakt om de ouders die dit meemaken minder verdrietig te krijgen." De strip is verwerkt in het boek Met Zonder Jou waarin 15 ouders het verhaal vertellen over hun overleden kind. Elinde zal het eerste exemplaar op zaterdagmiddag 9 december uitreiken aan Melanie van der Lecq uit Delft, die haar dochter Gaia verloor.

De strip- en boekpresentatie wordt feestelijk gevierd in The Garden of Amsterdam in Aalsmeer met optredens van bekende artiesten als Bastiaan Ragas, Veldhuis en Kemper en Glenda Peters. Ragas zal het lied Nooit Voorbij zingen.

Hij hoopt dat dit nummer ouders troost biedt bij het doorleven van de ergste nachtmerrie: het verlies van een kind. "Het is een lied over troost en de onmetelijke liefde die een vader en moeder voelen voor hun kind", vertelt Bastiaan. "Hij schreef en componeerde het lied speciaal voor ouders die hun kind zijn verloren.

De strip is opgenomen in het boek Met Zonder Jou dat is geschreven door 15 ouders die hun kind zijn verloren. Ze werden begeleid door Stichting Nooit Voorbij, die ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind helpt bij het leren leven met het verlies. Onder meer door middel van lotgenotencontact. 

Maar ook door psychologische ondersteuning en het schrijven van boeken als blijvende herinnering. "Het leven zal nooit meer een 10 worden voor ouders die hun kind zijn verloren", zegt Mirjam Louwen van Bekkum, directeur van de stichting, zelf moeder van een overleden zoontje en moeder van Elinde. "Maar wij gaan wel voor die 8".

Op Wereldlichtjesdag, zondag 10 december 2023, steken mensen wereldwijd om 19.00 uur plaatselijke tijd kaarsjes aan. Door de verschillende tijdzones ontstaat er een golf van licht die ouders, broertjes en zusjes van een overleden kind steunt en laat beseffen dat ze niet alleen zijn met hun verdriet.