• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël ontdekt Hamas-tunnel onder UNRWA-hoofdkwartier in Gaza

  WORHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 februari 2024 - GAZA/JERUZALEM – Het Israëlische leger zegt dat het een enorm Hamas-tunnelnetwerk heeft ontdekt onder het hoofdkwartier van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees (UNRWA) in Gaza. De tunnel, die honderden meters lang is, was volgens Israëlische functionarissen een nieuw bewijs van de banden van de UNRWA met Hamas. Vorige maand verscheen er een rapport van de Amerikaanse regering waarin stond dat medewerkers van de UNRWA betrokken waren bij de Hamas-aanvallen van 7 oktober in Israël, waarbij ongeveer 1.200 mensen omkwamen en honderden werden ontvoerd.

Minstens twaalf werknemers zijn sindsdien ontslagen vanwege hun vermeende rol bij het ontvoeren van Israëliërs, het vervoeren van munitie en het lichaam van een dode soldaat en het deelnemen aan een moorddadige aanval op een kibboets, aldus functionarissen. Zondag nam de druk op UNRWA’s commissaris-generaal Philippe Lazzarini echter toe om af te treden, nadat Israëlische strijdkrachten de media hebben laten zien dat er volgens hen een Hamas-tunnel onder het hoofdkwartier van Gaza-stad lag.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Israel Katz, nomde Lazzarini's bewering dat hij zich niet bewust was van de aanwezigheid ervan "niet alleen absurd, maar ook een belediging voor het gezond verstand." “Zijn onmiddellijke ontslag is absoluut noodzakelijk”, schreef hij op sociale medianetwerk X, voorheen Twitter.

Ondanks het toenemende bewijsmateriaal heeft Hamas de Israëlische beweringen ontkend dat het een uitgebreid netwerk van tunnels heeft gegraven onder scholen, ziekenhuizen en andere civiele infrastructuur om zijn wapens, strijders en zelfs gijzelaars te verbergen.

Het Israëlische leger en zijn Shin Bet-veiligheidsagentschap zeiden dat operaties in Gaza-stad de afgelopen weken hebben geleid tot de ontdekking van een “tunnelschacht” nabij een school die wordt beheerd door het VN-agentschap. “De schacht leidde naar een ondergrondse terreurtunnel die diende als een belangrijk onderdeel van de militaire inlichtingendienst van Hamas en liep onder het gebouw door dat dienst doet als het hoofdkwartier van de UNRWA in de Gazastrook”, voegden ze eraan toe in commentaren die zijn gevolgd door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

“Elektrische infrastructuur” in de tunnel – van 700 meter lang en 18 meter onder de grond – “verbonden” met het hoofdkantoor van het agentschap, “wat aangeeft dat de faciliteiten van UNRWA de tunnel van elektriciteit voorzagen”, benadrukten ze.

Er was een kantoorruimte met stalen kluizen die waren geopend en geleegd. Er was een betegeld toilet. Eén grote kamer was gevuld met computerservers en een andere met industriële batterijstapels, waarvan verslaggevers getuige waren.

Het Israëlische leger en de Shin Bet-veiligheidsdienst claimden ook dat ze wapens in de kamers hadden gevonden en dat zelfs het kantoor van de UNRWA door Hamas werd gebruikt.

“Er werden grote hoeveelheden wapens gevonden in de kamers van het gebouw, waaronder geweren, munitie, granaten en explosieven”, aldus de gezamenlijke verklaring. “Inlichtingen en documenten ontdekt in de kantoren van UNRWA-functionarissen bevestigden dat de kantoren in feite ook door de Hamas-terroristen waren gebruikt.”

UNRWA beweerde dat het het hoofdkwartier op 12 oktober had verlaten, vijf lange dagen na het bloedbad van Hamas dat volgens Israël en de VS gedeeltelijk werd uitgevoerd door Hamas-ondersteunend UNRWA-personeel.

Verschillende donorlanden hebben de financiering van UNRWA stopgezet, ondanks waarschuwingen van de VN dat dit zal bijdragen aan een humanitaire ramp in Gaza.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid beweert dat meer dan 26.000 Palestijnen zijn gedood bij Israëlische vergeldingsoperaties in Gaza na het bloedbad van Hamas op 7 oktober.

Deze cijfers zijn echter moeilijk onafhankelijk te verifiëren.

Israël heeft erkend dat onschuldige mensen zijn omgekomen tijdens zijn operaties, maar beschuldigde Hamas ervan zich onder burgers te verstoppen, ook in tunnels zoals het netwerk dat werd ontdekt onder het hoofdkwartier van de UNRWA.

Het Israëlische leger meldt dat het meer dan 9.000 Hamas-strijders heeft gedood, ongeveer 30 procent van de geschatte strijdkrachten van de groep.

Er wordt echter aangenomen dat de steun voor Hamas onder de Palestijnen aanzienlijk groter is.