• De INFINITY collectie van BIGLI

 • Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Bijzondere Romans Geschreven Door Vrouwen Over Vrouwen

  Recent zijn er een paar bijzondere romans verschenen, geschreven door vrouwen en over vrouwen die een belangrijke rol spelen in de wereld van de gebroeders Van Lymborch. In Lydia Rood's roman De maagd van Rosendael maakt u kennis met Marie d'Harcourt, hertogin van Gelre en familie van de hertog van Berry. Lydia Rood, beschrijft in de Maagd van Rosendael, de opwinding die ontstaat op slot Rosendael als Marie d’Harcourt, dochter van hoge Franse adel en gerelateerd aan de hertog van Berry, haar entree aan het Gelderse hof maakt als de nieuwe hertogin.

Alle ogen zijn op haar gericht want ze moet haar man Reinoud IV een wettige nakomeling bezorgen. Maries hofdame Mia wordt al snel haar vertrouwelinge. Zij probeert te begrijpen waarom het Marie niet lukt een erfgenaam op de wereld te zetten.

Verrassend is ook het boek Leonora, de eerste hertogin van Gelre van Agave Kruijssen. Een meeslepend verhaal over prinses Leonora van Engeland die als veertienjarig meisje wordt uitgehuwelijkt aan Reinoud II van Gelre, een weduwnaar van tegen de veertig. Tegen de achtergrond van de Honderdjarige Oorlog tussen Frankrijk en Engeland probeert Leonora van haar huwelijk een succes te maken. Dat succes lijkt verzekerd nadat zij in korte tijd het leven schenkt aan twee zonen die het voortbestaan van de Gelderse dynastie veiligstellen.

Maar dan begint Reinoud te dementeren en neemt zijn raadsheer Moliart de macht over. Johan Moliart wiens stadskasteel nog steeds zichtbaar is in hetzelfde huizenblok waar zich ook het Gebroeders van Lymborch Huis bevindt. Een 14e eeuws gebouw dat bijna niemand kent!

Ook de klassieker van Hella Haasse, Het woud der verwachting is weer leverbaar in de originele omslag met het aprilblad van de gebroeders Van Lymborch. In deze internationale bestseller volgen we het levensverhaal van Charles van Orléans. Zijn trieste levensloop is nauw verweven met de machtsstrijd tussen de concurrerende huizen van Bourgondië en Orléans en met de Honderdjarige Oorlog tegen Engeland.

Charles, getrouwd met een kleindochter van de hertog van Berry, wordt gevangengenomen en vijfentwintig jaar lang opgesloten in de Londense Tower. Daar begint hij gedichten te schrijven, melancholieke verzen die van groot zelfinzicht getuigden.

De romans zijn onder meer te koop in de winkel van museum het Gebroeders van Lymborch in de webshop Van Lymborch. De Stichting maelwael Van Lymborch draagt het bijzondere erfgoed van de Nijmeegse kunstenaarsfamilie Maelwael - Van Lymborch uit: de meesterlijke schildersfamilie die beschouwt wordt als de Rembrandts van de Middeleeuwen.

Gebroeders van Lymborch is te bezoeken in het Huis aan de Burchtstraat 63 in Nijmegen.

(Nu ook Click & Collect! Bestel de door u gewenste artikelen via onze webshop en kies in het afrekenproces voor 'Afhalen bij de winkelier'. Vervolgens kunt u contact opnemen om een afspraak te maken wanneer u het kunt komen ophalen. Vanzelfsprekend geen verzendkosten.)