• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Poetin dreigt het Westen met kernwapens aan te vallen

WORTHYNEWS/DE COUTUREKRANT - 29 februari 2024 - MOSKOU/BOEDAPEST – De Russische president Vladimir Poetin heeft gedreigd westerse landen met kernwapens aan te vallen als zij troepen sturen om in Oekraïne te vechten. Hij zei dat de westerse militaire alliantie van de NAVO “zich voorbereidt om ons grondgebied aan te vallen”, maar waarschuwde dat een dergelijke stap – inclusief het sturen van troepen naar Oekraïne – een nucleair conflict en de “vernietiging van de beschaving” zou kunnen veroorzaken.

Poetin maakte eerder melding van de gevaren van een directe strijd tussen de NAVO en Rusland, maar zijn nucleaire waarschuwing donderdag in zijn jaarlijkse State of the Union-toespraak was één van zijn meest expliciete. De oorlog in Oekraïne heeft de ergste crisis veroorzaakt in de betrekkingen van Moskou met het Westen sinds de Cubaanse rakettencrisis van 1962 de wereld dicht bij een nucleair conflict bracht.

Poetin zei dat westerse landen die Oekraïne hielpen bij het aanvallen van Russisch grondgebied “uiteindelijk moeten begrijpen” dat “dat door dit alles echt een conflict dreigt met het gebruik van kernwapens, en dus de vernietiging van de beschaving". Hij voegde eraan toe: “We hebben ook wapens die doelen op hun grondgebied kunnen treffen. Begrijpen ze dit niet?” De Russische leider zinspeelde op opmerkingen van de Franse president Emmanuel Macron deze week, waarin hij de mogelijkheid ter sprake bracht om grondtroepen van NAVO-landen naar Oekraïne te sturen.

Dat was voor het Kremlin aanleiding om te waarschuwen voor de “onvermijdelijkheid” van een direct conflict tussen Rusland en de westerse alliantie, zonder meer details te geven.
Donderdag voegde Poetin het nucleaire element toe aan de impasse, wat de zorgen onder de westerse leiders nog groter maakte. Poetin zei ook dat Rusland “goed beschermd” moet worden na de uitbreiding van de NAVO met Zweden en Finland.

Hongarije, waar de regering nauwe banden onderhoudt met Rusland, was de laatste NAVO-lidstaat die overeenstemming bereikte over de toetreding van Zweden tot de alliantie.

Sinds Rusland in februari 2022 een grootschalige invasie van Oekraïne lanceerde, is de NAVO uitgebreid van 30 naar 32 landen, waardoor de grens met Rusland ruimschoots is verdubbeld.

Finland, dat zich vorig jaar heeft aangesloten, deelt een oostgrens van 1.340 km met Rusland. Met het lidmaatschap van Zweden zou de NAVO op effectievere wijze Sint-Petersburg kunnen aanvallen, de tweede grootste stad van Rusland, en Kaliningrad, de Baltische enclave waar Rusland over Iskander-raketten beschikt die geschikt zijn voor kernwapens.

Zweden heeft ook zijn eigen geavanceerde hightech defensie-industrie, met zijn gevechtsvliegtuigen, marinekorvetten en onderzeeërs die zijn ontworpen om te opereren in de uitdagende omgeving van de Oostzee