• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël ontkent: meer dan 100 Palestijnen gedood bij hulp Gaza

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 1 maart 2024 - JERUZALEM/GAZA-STAD – Het Israëlische leger heeft donderdag ontkend dat het meer dan honderd Palestijnen had gedood toen wanhopige menigten zich verzamelden rond hulpvrachtwagens in Gaza. Daarnaast werden Israëli’s geconfronteerd met een terreuraanval op de Westelijke Jordaanoever waarbij twee Israëli’s om het leven kwamen, aldus de autoriteiten. De Amerikaanse president Joe Biden waarschuwde dat de vermeende schietpartijen door Israëlische troepen in Gaza de onderhandelingen over een staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas waarschijnlijk zouden bemoeilijken.

Hamas zei dat het incident de gesprekken in Qatar in gevaar zou kunnen brengen. De groep voegde eraan toe dat zij niet zou toestaan dat onderhandelingen “een dekmantel zouden zijn voor de vijand om zijn misdaden voort te zetten.” Hamas maakte geen melding van hun aanslagen van 7 oktober in Israël, waarbij ongeveer 1.200 mensen omkwamen, waaronder verkrachte vrouwen en kinderen, terwijl ongeveer 250 anderen werden ontvoerd.

Israël zegt dat de ergste wreedheden tegen Joden sinds de Holocaust, of Shoah, de aanleiding vormden voor de oorlog in Gaza tegen Hamas. Er waren totaal verschillende verhalen over hoe de slachtoffers stierven in de chaos die donderdag ontstond nabij Gaza-stad in het noorden van de Palestijnse enclave. Het Israëlische leger ontkende dat er op grote menigten hongerige mensen werd geschoten en zei dat de meesten werden gedood in een oogwenk of werden overreden door vrachtwagens die probeerden te ontsnappen.

Soldaten schoten alleen op een kleine groep die zich van de vrachtwagens verwijderde en een controlepost bedreigde, aldus een woordvoerder.

Het Israëlische leger (IDF) heeft een satellietvideo van 100 seconden vrijgegeven, waarop naar eigen zeggen duizenden Palestijnen te zien zijn die samenkomen in de hulpvrachtwagens en proberen met geweld voorraden in te nemen.

Het was in de video onduidelijk of en wanneer Palestijnen elkaar vertrapten. De scène uit de satellietbeelden leek echter chaotisch en liet zien dat veel Palestijnen dezelfde ruimte bezetten.

De video liet geen beschietingen door de IDF zien. Toch zeiden gezondheidsfunctionarissen in Gaza dat minstens 112 mensen werden gedood en 280 gewond raakten nadat Israëlische troepen het vuur openden op een hulpdistributiepunt.

De Palestijnse president Mahmoud Abbas zei dat het een “lelijke massaslachting was, uitgevoerd door het Israëlische bezettingsleger op mensen die op de rotonde van Nabulsi op hulpvrachtwagens stonden te wachten.” De Hoge Commissaris voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties, Volker Turk, noemde de oorlog in Gaza echter direct een ‘bloedbad’ en zei dat er een wapenembargo zou moeten worden toegepast tegen Israël en anderen die bij de gevechten betrokken waren.

Biden zei dat de VS probeert vast te stellen wat er is gebeurd en dat het verlies van mensenlevens de inspanningen zou bemoeilijken om een deal te sluiten om de gevechten te stoppen en Israëlische gijzelaars vrij te laten vóór de islamitische feestmaand Ramadan, die op 10 maart begint.

Het laatste aantal geconstateerde sterfgevallen komt bij het gemelde aantal dodelijke slachtoffers van ruim 30.000 in Gaza. Daarbij liggen tientallen vermiste mensen vermoedelijk onder het puin begraven beweert het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid. Israël wierp tegen dat tot 13.000 “Hamas-terroristen” onder de doden vallen en dat 10-15 procent van de gedode Palestijnse burgers omkwam na mislukte raketaanvallen door Hamas.

“Er van uitgaande dat het door het Hamas-ministerie van Volksgezondheid verstrekte aantal van 30.000 dode Palestijnen correct is, zou dit betekenen dat het aantal gedode Palestijnse burgers waarschijnlijk tussen de 15.000 en 18.000 zou kunnen liggen, aanzienlijk lager dan 25.000”, aldus de krant The Jerusalem Post.

IDF-woordvoerder Daniel Hagari kondigde aan dat de Israëlische strijdkrachten de afgelopen dagen meer dan 450 Hamas-terroristen in Gaza hebben gedood, en meer dan 13.000 in totaal.

Overigens zijn de door Hamas verstrekte cijfers te complex om onafhankelijk te verifiëren in een gebied waar persvrijheid vrijwel niet bestaat.

De donderdag gerapporteerde tragedie in Gaza ontstond toen twee Israëliërs werden gedood toen “een Palestijnse terrorist” het vuur opende op een benzinestation op de Westelijke Jordaanoever voordat hij werd neergeschoten en gedood, zeiden functionarissen.

De schutter werd naar verluidt gedood door een reservist die met verlof was van de gevechten in Gaza, aldus het leger en medici. De aanval, de tweede dodelijke schietpartij op de plek buiten de nederzetting Eli sinds juni, gebeurt op een moment dat de veiligheidsspanningen rond de Westelijke Jordaanoever in de aanloop naar de Ramadan zijn toegenomen.

De Israëlische ambulancedienst Magen David Adom zei dat kort na 17.00 uur twee mannen doodgeschoten werden aangetroffen bij het benzinestation. lokale tijd, één aan de kant van de weg en één in een auto.

De slachtoffers werden genoemd als rabbijn Yitzhak Zeiger, 57, vader van drie kinderen en inwoner van Shavei Shomron op de Westelijke Jordaanoever, en Uria Hartum, een 16-jarige middelbare scholier uit de nederzetting Dolev die aan het liften was met Zeiger.

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet identificeerde de aanvaller als Muhammad Manasra, 31, een officier bij de politie van de Palestijnse Autoriteit, uit het vluchtelingenkamp Qalandiya op de Westelijke Jordaanoever, nabij Jeruzalem.

Shin Bet zei dat Manasra tussen 2018 en 2019 gevangen zat wegens wapenmisdrijven, melden Israëlische media