• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VS en EU bespreken sancties tegen Iran en waarschuwen Israël

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 17 april 2024 - WASHINGTON/DEN HAAG – De Verenigde Staten en Europese bondgenoten hebben meer sancties tegen Iran beloofd, maar er blijven meningsverschillen bestaan over de vraag of de gevreesde Islamitische Revolutionaire Garde (IRGC) van het land moet worden aangemerkt als een terroristische organisatie.
De Nederlandse premier Mark Rutte, koploper om de volgende algemeen secretaris van de militaire NAVO-alliantie te worden, vertelde het parlement dat hij wil dat de IRGC op de Europese terroristenlijst komt. “Er blijven echter meningsverschillen bestaan” binnen de Europese Unie over deze kwestie, zei hij in een debat dat werd gadegeslagen door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Tegelijkertijd willen de EU en de regering van de Amerikaanse president Joe Biden dat Israël een reactie op de aanval van Iran beperkt, terwijl Teheran dit weekend honderden drones en raketten op Israël afvuurde. Er zijn westerse zorgen dat de vergeldingsmaatregelen van Israël zouden kunnen leiden tot een regionale oorlog, aangezien de Arabische landen de aanvallen van Israël tegen Hamas in Gaza al veroordelen. “Een verdere significante escalatie zal de instabiliteit in de regio alleen maar vergroten”, zei de Britse premier Rishi Sunak dinsdagavond tegen zijn Israëlische collega Benjamin Netanyahu. “Dit is een moment waarop kalme besluitvorming de overhand krijgt.”

Toch maakte de Amerikaanse minister van Financiën, Janet Yellen, duidelijk dat deze zorgen Washington er niet van zullen weerhouden Iran te treffen met nieuwe sancties vanwege zijn ongekende aanval op Israël. Yellen zei dat deze acties de capaciteit van Iran om olie te exporteren zouden kunnen verminderen. "Ik verwacht dat we de komende dagen aanvullende sancties tegen Iran zullen nemen," vertelde Yellen aan verslaggevers in Washington."Het is duidelijk dat Iran doorgaat met het exporteren van olie. Misschien zouden we iets meer kunnen doen."
Een hoge functionaris van het ministerie van Financiën vertelde verslaggevers dat het ministerie bezig was de hulp in te roepen van China, de Group of Seven (G7)-partners en andere grote mondiale leveranciers om het vermogen van Iran om olie te blijven exporteren uit te hollen.

De VS proberen ook de export te voorkomen van micro-elektronica die Teheran nodig heeft voor de drones die het gebruikte om Israël aan te vallen en aan Rusland verkocht, vernam Worthy News&De Couturekrant. Maar ondanks de retoriek zeiden sommige analisten dat het onwaarschijnlijk is dat de regering-Biden de sancties op de Iraanse olie-export zal aanscherpen vanwege zorgen over een aanzienlijke piek in de olieprijzen en de woede van topkoper China.

Yellen wierp tegen dat de VS de komende dagen met bondgenoten zouden samenwerken en sancties zouden goedkeuren om de ‘kwaadaardige en destabiliserende activiteit’ van Iran te blijven ontwrichten. “We kijken niet vooruit op onze mogelijkheden tot sanctie. Maar in de discussies die ik heb gehad, blijven alle opties om de terrorismefinanciering van Iran te ontwrichten op tafel liggen”, benadrukte Yellen.

Soortgelijke gevoelens werden geuit in Europa, waar de chef van het buitenlands beleid van de Europese Unie zei dat de Europese Unie zich zou voorbereiden om haar sancties tegen Iran uit te breiden als reactie op de aanval van Teheran op Israël. De topdiplomaat van de EU, Josep Borrell, bevestigde hun plannen dinsdag na een spoedvideoconferentie van de ministers van Buitenlandse Zaken van het blok.

Borrell zei dat verschillende EU-leden hebben voorgesteld om een sanctiebeleid dat de levering van Iraanse drones aan Rusland aan banden moet leggen, uit te breiden naar de levering van raketten en dekking aan Iraanse proxies in het Midden-Oosten. Duitsland, Frankrijk en verschillende andere EU-leden hebben een dergelijk voorstel publiekelijk gesteund.

Borrell zei dat hij het voorstel steunde en dat diplomaten er de komende dagen aan zouden werken, zodat de ministers het maandag opnieuw konden bespreken tijdens een bijeenkomst in Luxemburg. Maar Borrell herhaalde het standpunt van de EU dat het korps alleen als terroristische organisatie kan worden aangemerkt als een nationale autoriteit in de EU constateert dat de groep betrokken is geweest bij terroristische activiteiten.

In een tweeledige brief met meer dan 130 leden van het Amerikaanse Congres werd er echter bij de EU op aangedrongen de Iraanse IRGC als een terroristische organisatie aan te merken. “Iran blijft een belangrijke staatssponsor van terreur. Decennia lang heeft de IRGC vrijelijk en openlijk complotten uitgevoerd tegen burgers in landen in de hele EU”, aldus de brief die Worthy News&Newspartner De Couturekrant heeft gezien.

“Uit een recent onderzoek van het Combating Terrorism Centre in West Point is gebleken dat Iran de afgelopen vijf jaar ten minste 33 complotten heeft opgezet om burgers in Europa in te observeren, te ontvoeren of te vermoorden”, schreven de leden.

De brief werd geïnitieerd door het Amerikaanse congreslid Kathy Manning, vice-lid van de commissie Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden, congreslid Tom Kean Jr., voorzitter van de subcommissie Europa van de commissie Buitenlandse Zaken van het Huis, en congreslid Bill Keating, het belangrijkste lid van de Europese Commissie. Subcommissie van de commissie Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden.