• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Minstens 19 doden door de record-overstromingen in de VAE

  WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 april 2024 - DUBAI – Dubai was een van de gebieden die worstelden met de nasleep van de dodelijke stortregens die donderdag de woestijnstad onder water zetten. Mensen brachten de nacht door in hun auto's en vliegtuigpassagiers maakten chaotische taferelen mee op luchthavens. Recordniveaus van regenval brachten steden in de Verenigde Arabische Emiraten en Oman tot stilstand, waarbij minstens 19 mensen omkwamen in Oman en vluchten werden omgeleid vanaf de luchthaven van Dubai.

In de VAE drongen de autoriteiten er bij alle inwoners op aan om thuis te blijven, omdat op videobeelden te zien was dat auto’s onder water stonden op vastgelopen snelwegen en dat vliegtuigen golven in hun kielzog achterlieten terwijl ze over ondergelopen start- en landingsbanen in Dubai taxieden.

In Muscat, de hoofdstad van Oman, veranderden plotselinge overstromingen de straten in woeste rivieren, omdat de regio naar verluidt op één dag meer regen kreeg dan normaal in anderhalf jaar tijd. Experts bang voor klimaatverandering zeiden dat de extreme zondvloed waarschijnlijk het gevolg was van het feit dat de terukerende regenachtige weersystemen ‘worden aangejaagd door de klimaatverandering’.

Anderen gaven ook de schuld van het hoge dodental aan een gebrek aan waterbeheer.

De storm trof Oman voor het eerst op zondag en veroorzaakte wijdverspreide plotselinge overstromingen en leidde ertoe dat de autoriteiten scholen en overheidsgebouwen lieten sluiten. Woensdag waren de zware regenbuien afgenomen, maar de autoriteiten waarschuwden de bewoners voorzichtig te blijven.

Verschillende gebieden in Oman hebben van zondag tot woensdag meer dan 230 millimeter regen gekregen, volgens het Nationaal Comité voor Rampenbeheersing van het land.
De gemiddelde jaarlijkse neerslag in Muscat, de hoofdstad van het land, bedraagt ongeveer 100 millimeter, hoewel in andere delen van het land meer regen kan vallen.

Woensdagochtend waren door het Nationaal Comité voor Rampenbeheersing 19 sterfgevallen bevestigd, waaronder een baby.

Tien van de doden waren schoolkinderen die samen met een volwassene in een voertuig werden weggevaagd, meldden de Autoriteiten. Sommige scholen in Oman bleven woensdag gesloten en verschillende overheidsmedewerkers kregen te horen dat ze thuis moesten werken.

De luchthaven van Dubai is één van de drukste voor internationale reizen, maar bijna elke vlucht heeft herhaaldelijk vertraging opgelopen.

Het door de staat gerunde persbureau WAM noemde de regen dinsdag “een historische weersgebeurtenis” die "alles wat gedocumenteerd is sinds het begin van de dataverzameling in 1949" overtrof.

Maar nu de zon terugkeert, zullen er vragen worden gesteld over de manier waarop overstromingen in de toekomst beter kunnen worden aangepakt.

GROTE CHAOS OP DE DRUKKE INTERNATIONALE LUCHHTHAVEN VAN DUBAI ...