• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

NAVO-chef: ‘Bondgenoten stellen wapens voor Oekraïne uit’

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 30 april 2024 - KIEV/BOEDAPEST – Op een ongebruikelijke manier haalde de aftredende NAVO-secretaris-generaal Jens Stoltenberg uit naar de bondgenoten omdat ze niet op tijd Oekraïne hadden voorzien van de wapens die het nodig had om de Russische invasie van het door oorlog verscheurde land af te wenden.

Stoltenberg zei in de trein die hem naar Kiev bracht, de Oekraïense hoofdstad die massale aanvallen heeft doorstaan, dat de leden van zijn militaire alliantie de afgelopen maanden hun beloften van militaire hulp niet zijn nagekomen.

Hij beloofde echter dat de stroom van wapens en munitie nu zou toenemen. “De Verenigde Staten hebben zes maanden besteed aan het overeenkomen van een pakket [van 61 miljard dollar], en de Europese bondgenoten hebben niet de munitie geleverd die we beloofden. Maar nu heb ik er vertrouwen in dat de dingen zullen veranderen”, zei hij dinsdag in een commentaar dat werd gevolgd door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. 

Toch erkende Stoltenberg dat de lang durende fase in wapenleveranties aan Kiev gevolgen had voor het strijdgebied, waarbij veiligheidsfunctionarissen lieten weten dat Rusland het initiatief had genomen. Tegelijkertijd werden de door munitie uitgehongerde Oekraïense troepen in de verdediging gedwongen.

Volgens de Oekraïense opperbevelhebber, kolonel-generaal Oleksandr Syrskiy, veroverden Russische troepen verschillende dorpen in Oost-Oekraïne en bereikten een snelle maar beperkte opmars tegen de dun uitgestrekte Oekraïense strijdkrachten.

"Het feit dat we niet hebben geleverd wat we hebben beloofd, heeft natuurlijk een deuk in het vertrouwen geslagen", zei Stoltenberg. Hij sprak tijdens een onaangekondigd bezoek aan Oekraïne, waar hij gesprekken voerde met president Volodymyr Zelenski en het Oekraïense parlement, de Rada, toesprak.

Hij merkte op dat Russische troepen het initiatief hebben overgenomen – althans gedeeltelijk als gevolg van een tekort aan wapens en munitie van de westerse partners van Kiev.

“Ik zal ook heel eerlijk zijn tegen president Zelenski en ook tegen de Rada dat de NAVO-bondgenoten niet hebben geleverd wat we de afgelopen maanden hebben beloofd”, benadrukte Stoltenberg. Het bezoek van de NAVO-chef, zijn derde sinds de grootschalige invasie van Rusland in Oekraïne in februari 2022, komt op het moment dat Kiev probeert het aantal mannen dat aan de frontlinie vecht te vergroten, nadat duizenden doden en gewonden vielen.

De afgelopen dagen heeft Kiev aangekondigd dat mannen van militaire leeftijd niet langer paspoortdocumenten in het buitenland zullen kunnen verkrijgen, waardoor de vele jonge mannen onder de miljoenen vluchtelingen onder druk komen te staan om naar Oekraïne terug te keren.

Sinds vorige week kunnen mannen tussen 18 en 60 jaar uitsluitend reisdocumenten krijgen bij de migratiedienst in Oekraïne. Ze kunnen de plaats innemen van de vele uitgeputte, gewonde of gesneuvelde troepen na een mislukt Oekraïens tegenoffensief vorig jaar.