• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Agu presenteert Undyed Bikewear

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Nationale Dodenherdenking 2024 verliep in geladen sfeer

herdenking24AMSTERDAM - Zaterdagavond 4 mei vond de Nationale Dodenherdenking 2024  plaats op de Dam. Ook op vijftig andere plekken in de stad zijn herdenkingen gehouden. De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam was zwaar beveiligd maar is zonder incident verlopen.  Zelfs tijdens de voorafgaande bijeenkomst  in de overvolle Nieuwe Kerk waarbij naast Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima talloze officials aanwezig waren  was veel bewaking aanwezig.

Vanwege mogelijke verstoringen golden er dit jaar extra veiligheidsmaatregelen bij de Nationale Dodenherdenking. Kort voor aanvang van de twee minuten stilte werd een persoon afgevoerd door meerdere agenten. De politie liet niets los over de identiteit van de aangehouden man.


Wie binnen de hekken wilde komen moest zich vooraf geregistreerd hebben bij het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Er werd met drie verschillende ingangen en tijdslots gewerkt. Alleen met de juiste entreebewijzen kwamen bezoekers voorbij de agenten. Vanwege mogelijke ordeverstoringen was er dit jaar als extra veiligheid heel veel politie op de been. Alle aanwezigen op de Dam werden vooraf gefouilleerd. Voorwerpen als paraplu’s, tassen groter dan A4-formaat, vlaggen, borden geluidsversterkende apparatuur of ‘andere voor de openbare orde of veiligheid gevaarlijke voorwerpen’ waren verboden.

Veel mensen die de Nationale Dodenherdenking op de Dam bezochten misten hun paraplu toen het begon te regenen en droegen een poncho of zetten een capuchon op.  
Burgemeester Femke Halsema sprak in haar toespraak over ‘wonden die nooit helen’ en noemde Virrie Cohen, die als verpleegster in de crèche tegenover de Hollandsche Schouwburg honderden Joodse kinderen redde.

Tijdens de twee minuten stilte om 20.00 uur was het op en rond de Dam stil. Auto' werden ook alom op snelwegen aan de kant gezet en ook de treinen reden 2 minuten niet.
Er waren bij de herdenking naar schatting van het Comité 4 en 5 mei ongeveer 4000 mensen aanwezig. Veel minder dan men had verwacht maar niet alleen was het aantal mogelijk aanwezige toeschouwers op de Dam al  gehalveerd, ook waaide het af en toe flink en begn het te regenen.  

Onderzoek heeft uitgewezen dat 91% van de Nederlanders de jaarlijkse Nationale Dodenherdenking belangrijk vindt zowel om degenen te herdenken als om er bij stil te staan dat oorlog voeren en elkaar doden niet leidt tot het oplossen van conflicten.  Het bewust polariseren door partijen die daar belang bij hebben heeft echter tot veel onnodige spanningen geleid.  

Koning Willem -Alexanders en Koningin Máxima legden de eerste krans bij het monument op de Dam waarna de regen vooral toenam maar velen trokken zich daar toen niets van aan.
Tijdens de kranslegging wist de linkse activist Frank van der Linde nog even wat felbegeerde aandacht te scoren door zich samen met een aantal anderen in een tamelijk kinderachtig protest op de Dam om te draaien 'met de rug naar' PVV'er en Tweede Kamervoorzitter Martin Bosma.

Links of rechts georiënteerd is het Zijn goed recht daar Zijn redenen voor te hebben maar Moet je dat dan juist Bij Deze gelegenheid doen?

Er zijn trouwens ook andere mensen die het niet nodig vinden steeds naar de verschrikkingen van de Holocaust en de vele andere doden door opgedrongen oorlogen terug te kijken.  Zij wegeren te leren van de geschiedenis en lachen echte gesprekken weg. Zij denken in hun onverantwoordelijke arrogantie dat historisch besef iets is voor anderen.  En ze zien niet waar ze juist daardoor in terecht komen. 

De Nationale Dodenherdenking  laat het juist zien waar mensen mee te maken kunnen krijgen als er niet wordt gepraat, onderhandeld omdat men liever geschillen met dodelijke gevechten 'oplost' ...    

Vooral de arme jongeren die in legers de oorlog worden ingestuurd en anderen moeten doden kunnen daar over het nodige aan ons vertellen als ze tenminste nog leven.

DE BLOEM DER NATIE DEELT RESPECTVOL PRACHTIGE BLOEMENKRANSEN UIT ...

LAAT DAT OOK IN HUN VERDERE LEVEN MOGEN BLIJVEN DOORGAAN ...