• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël valt Rafah aan; invasie lijkt nabij

rafahinvalWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 6 mei 2024 - JERUZALEM — Het Israëlische leger zei maandag dat het locaties in de Gaza-stad Rafah had getroffen, kort nadat de Israëlische regering had besloten door te gaan met de ‘Rafah-operatie’, waarschijnlijk verwijzend naar een op handen zijnde invasie van dit gebied. Het Israëlische leger (IDF) bevestigde dat ze maandag laat lokale tijd ‘heel precies gerichte aanvallen’ hebben uitgevoerd tegen ‘Hamas-terreurdoelen’ in het oosten van Rafah, ondanks berichten dat de groep had ingestemd met een staakt-het-vuren.

“Het Oorlogskabinet heeft unaniem besloten dat Israël de operatie in Rafah voortzet om militaire druk uit te oefenen op Hamas om de vrijlating van onze gijzelaars en de andere doelstellingen van de oorlog te bevorderen”, aldus een verklaring van het Israëlische kabinet van de premier (PMO).

Israël bagatelliseerde maandag ook de waarschijnlijkheid van een staakt-het-vuren in Gaza, nadat Hamas zei dat het een voorstel van bemiddelaars had aanvaard nadat het eerder een deal had afgewezen. Wel citeerde de krant The Jerusalem Post een voormalig hooggeplaatste Israëlische veiligheidsbron die maandag zei dat de voorgestelde “deal” waarover Hamas zei dat ze het eens waren, niet bestaat. “Deze zogenaamde ‘deal’ is het bewijs dat we net zijn begonnen met het uitoefenen van druk [op Hamas] door een grondtoegang tot Rafah te bewerkstelligen, en we kregen opeens groen licht van Hamas voor een gevangenenruil en een staakt-het-vuren,” zei de bron naar verluidt.

De functionaris voegde er aan toe dat de gerapporteerde wapenstilstandsovereenkomst “een voorstel is dat niemand in de Israëlische regering erkent. Het is een voorstel dat Hamas heeft uitgevonden. Ze spelen met ons. Ze vertellen de wereld – ‘we hebben ingestemd met een staakt-het-vuren’, om te proberen voorkomen dat Israël een grondinval uitvoert."

Eerder herhaalde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu de vastberadenheid van zijn land om militaire operaties in Rafah te lanceren, ondanks internationale tegenstand. “We zullen Rafah betreden omdat we geen andere keus hebben. We zullen de Hamas-bataljons daar vernietigen; we zullen alle doelstellingen van de oorlog verwezenlijken, inclusief de terugkeer van al onze gijzelaars”, zei hij vorige week.

Netanyahu verwees naar 7 oktober, toen Hamas in Israël ongeveer 1.200 mensen doodde en honderden gijzelde.

Toch zei het Israëlische kabinet van de premier (PML) maandag dat Israël nog steeds een delegatie van bemiddelaars zal sturen “om de mogelijkheid uit te buiten” om een overeenkomst met Hamas te bereiken onder voor Israël aanvaardbare voorwaarden.

Toen de spanningen maandag echter escaleerden, stuurde Israël ongeveer 100.000 inwoners uit delen van Rafah weg, eraan toevoegend dat het een humanitaire zone in Gaza creëerde waar evacués hulp zouden krijgen, zoals voedsel en water.

De Verenigde Staten hadden er bij Israël op aangedrongen om Rafah niet aan te vallen, omdat dit het laatste toevluchtsoord is voor ongeveer de helft van de 2,3 miljoen inwoners van Gaza.

De nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan, zei dat de regering van de Amerikaanse president Joe Biden aan Israël duidelijk heeft gemaakt dat de manier waarop het een operatie in Rafah zal uitvoeren van invloed zal zijn op het Amerikaanse beleid ten aanzien van de Gaza-oorlog.