• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

China’s Xi bezoekt Europa terwijl Washington vreest

XWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 7 mei 2024 - PARIJS/BOEDAPEST – De Chinese president Xi Jinping is zondag in Parijs aangekomen voor zijn eerste Europese reis in vijf jaar, gericht op landen die de Europese banden met de Verenigde Staten willen versoepelen en een einde willen maken aan de Amerikaanse dominantie in de wereld.
Naast Frankrijk zal Xi Hongarije en Servië bezoeken, die nauwere banden hebben gesmeed met Rusland, een belangrijke partner van China, en Peking. Voor de bijeenkomst van de Hongaarse nationalistische premier Viktor Orbán stuurt Xi een boodschap naar de Europese Unie dat hij zich naar het oosten kan richten als Brussel de sancties vanwege zijn vermeende autoritaire beleid en zorgen over de rechtsstaat voortzet.

Hongarije wacht nog steeds op tientallen miljarden euro’s aan Europese financiering, waarbij Orbán zegt dat hij gestraft is voor zijn pro-christelijke, anti-migratiebeleid.
Omdat Europa geen geld heeft om de economie te ondersteunen, heeft Hongarije controversiële deals gesloten met het door communisten geregeerde China, waaronder batterijfabrieken die volgens de oppositie schadelijk zijn voor het milieu en investeringen in spoorwegen.

Bovendien heeft de Hongaarse regering Chinese politie uitgenodigd om in de straten te patrouilleren, ondanks de bezorgdheid dat ze gebruikt zouden kunnen worden om de 30.000 Chinezen die in Boedapest wonen, één van de grootste Chinese gemeenschappen in Centraal- en Oost-Europa, onder controle te kunnen krijgen. Orbán, die de afgelopen veertien jaar onafgebroken regeerde over Hongarije, is ook voorstander van het opzetten van een Chinese universum in de hoofdstad Boedapest, waarbij hij critici buitenspel zet die vrezen dat het een centrum voor spionage zou kunnen worden. Net als China onderhoudt Hongarije ook nauwe banden met Rusland, dat in februari 2022 Oekraïne binnenviel.

Peking heeft duidelijk gemaakt dat het de contacten wil intensiveren met het strategisch gelegen lid van de Europese Unie, Hongarije en buurland Servië, dat EU-lidmaatschap nastreeft maar steeds meer wegdrijft van het Westen naar China en Rusland. Bovendien heeft de Hongaarse regering Chinese politie uitgenodigd om in de straten te patrouilleren, ondanks de bezorgdheid dat ze gebruikt zouden kunnen worden om de 30.000 Chinezen die in Boedapest wonen onder controle te houden.

Analisten zeggen dat terwijl Brussel klaagt over China's “grenzeloze” omhelzing van Rusland ondanks de oorlog in Oekraïne, zijn controlestaat en zijn klaarblijkelijke spionageactiviteiten die leidden tot de recente arrestatie van vier mensen in Duitsland, Xi de groeiende invloed van China op het continent wil laten zien aan gemeenschappen in Centraal- en Oost-Europa.

Hij deelt ook opvattingen in Frankrijk, Hongarije en Servië om verder te kijken dan de door de Verenigde Staten gesteunde wereldorde, waarin China de Amerikaanse economie snel voorbijstreeft.  

Toen hij zondag in Parijs aankwam, zei Xi dat de Chinees-Franse betrekkingen “een model hebben opgeleverd voor de internationale gemeenschap van vreedzame coëxistentie en win-win samenwerking tussen landen met verschillende sociale stelsels”.

Voor Europa zal het bezoek een test zijn voor zijn delicate evenwichtsoefening tussen China en de Verenigde Staten.

China's Xi bezoekt Europa nu Washington vreest dat het weer een poging van Peking is om westerse bondgenoten uit elkaar te drijven.