• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Hamas bevestigt: bepaalde gijzelaars en gevangenen zijn gedood

soldaat

WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 7 mei 2024 - JERUZALEM – Hamas beweert dat een eerder bevestigde gijzelaar is overleden en dat een andere gevangene is overleden aan verwondingen als gevolg van een Israëlische aanval, volgens Israëlische bronnen.

Hamas-woordvoerder Abu Obaida beweerde naar verluidt dat de Israëlisch-Amerikaans-Canadese staatsburger Judith Weinstein, 70, en een andere naamloze gijzelaar die in Gaza werd vastgehouden “aan hun verwondingen bezweken als gevolg van Israëlische bombardementen.”

In een Hamas-video verscheen een tekst in het Engels, Arabisch en Hebreeuws: “Judith Weinstein raakte op 7 oktober ernstig gewond en kreeg een intensieve behandeling in een ziekenhuis in de Gazastrook. Onmiddellijk na haar herstel werd ze teruggebracht naar de  plaats waar zij was gedetineerd, waar ze blijkbaar werd vermoord. De video van Hamas besprak ook de naamloze gijzelaar en zei: “Een maand geleden raakte ze samen met een andere gevangene ernstig gewond bij een aanval van de zionistische luchtmacht, maar ze stierf door het gebrek aan intensieve behandeling in de Gazastrook omdat het zionistische leger de ziekenhuizen vernietigde.”

De video toonde beelden van het Shifa ziekenhuis na de zogenaamde Israël Defense Forces (IDF) aanval, waarop de vernietiging van het gebouw te zien was.
De video bleef een reeks video's tonen van gebouwen die getroffen waren tijdens Israëlische luchtaanvallen. Het Israëlische leger heeft ontkend dat het zich opzettelijk op burgers richt en zegt dat Hamas onschuldige mensen, inclusief gijzelaars, als menselijk schild gebruikt.

De beelden sloten af met de tekst: “De vernietiging van ziekenhuizen door uw leger en het buiten dienst stellen ervan is de oorzaak van het lijden en de dood van uw gevangenen, net zoals onze mensen lijden.”

Vóór de laatste aankondiging van Hamas had de Israëlische kibboets Nir Oz al de dood van Judith Weinstein bevestigd op 7 oktober in december. Het Hostages and Missing Families Forum publiceerde een ongedateerde foto uit gelukkiger tijden, waarop Judy Weinstein haar man, Gadi Haggai, omhelst in Bayview Village Park in Toronto, Canada.

Ze zijn allebei vermoord door Hamas, en hun lichamen bevinden zich volgens Israëlische functionarissen en vrienden op 28 december 2023 nog steeds in Gaza.

De Amerikaanse president Joe Biden zei destijds dat hij en zijn vrouw Jill “er kapot van zijn als ze vernemen dat de Amerikaan Judy Weinstein op 7 oktober ook door Hamas is vermoord. Deze tragische ontwikkeling komt hard aan en volgt op het nieuws van vorige week. dat Judy’s geliefde echtgenoot, Gad Haggai, vermoedelijk door Hamas is vermoord.”

De Canadese premier Justin Trudeau deelde deze gevoelens en voegde eraan toe: “De gruwelijke terroristische aanslagen van Hamas hebben op 7 oktober Canadese burgers gedood. We weten nu dat Judy Weinstein die dag tot de slachtoffers behoorde. Ik ben diep bedroefd door het nieuws en ik houd de dierbaren van alle acht Canadezen in mijn gedachten. Mogen al hun herinneringen gezegend zijn.”

Het laatste nieuws over hun dood kwam toen familieleden van gijzelaars die nog steeds door Hamas worden vastgehouden, geconfronteerd werden met emoties van zowel hoop als ontreddering. Zaterdag heeft Hamas nieuwe ongedateerde videobeelden vrijgegeven van twee mannen – waaronder een Amerikaans staatsburger – die in Gaza gegijzeld worden. De video toonde de twee mannen levend en werd vrijgegeven op het socialemediakanaal van de Palestijnse groep.

De gijzelaars die op de video te zien waren, werden door de campagnegroep het Hostages and Missing Families Forum geïdentificeerd als Omri Miran en Keith Siegel. In een verklaring zei de campagnegroep dat de video de gijzelaars "voor het eerst na 204 dagen gevangenschap" laat zien.

Israël zegt dat er nog steeds 133 gijzelaars in gevangenschap zitten, variërend van peuters tot ouderen, en dat van 36 van deze gijzelaars is bevestigd dat ze dood zijn.
Maar het lot van ongeveer honderd gijzelaars – waaronder Israëliërs en buitenlanders, vredesactivisten en soldaten, moeders en grootvaders – is zes maanden na het begin van de oorlog nog steeds onduidelijk, erkennen Israëlische functionarissen.

De onzekerheid bemoeilijkt naar verluidt de onderhandelingen, maar zorgt er ook voor dat de families van de gijzelaars grote angsten doorstaan. De pijn van elke dag die voorbijgaat “is bijna exponentieel”, zegt Jon Polin, de vader van de 23-jarige Hersh Goldberg-Polin, een Israëlisch-Amerikaanse staatsburger die op 7 oktober werd ontvoerd van een openluchtmuziekfestival.

Naast het ontvoeren van ongeveer 250 mensen, van wie sommigen inmiddels zijn vrijgelaten, vermoordde Hamas die dag ook ongeveer 1.200 mensen in Israël.

Op de dag die bekend zou worden als de ‘Black Sabbath’ veroorzaakte een oorlog in Gaza, waarbij duizenden mensen omkwamen.

Minstens 34.735 Palestijnen werden gedood en 78.108 raakten gewond bij het Israëlische militaire offensief op Gaza, zei het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid van de enclave maandag in een verklaring. Hamas maakt geen onderscheid tussen strijders en burgers, en de cijfers zijn onmogelijk onafhankelijk te verifiëren

ROEY WEISER WAS EEN AMERIKAANSE SOLDAAT VAN 23 IN HET ISRAËLISCHE LEGER ... ZIJN MOEDER NAOMI FEIFFER-WEISER ZEI TEGEN CNN TOEN HIJ OP 7 OCTOBER 2023 GESTORVEN WAS: HIJ STIERF ZOALS HIJ LEEFDE ... HET LOT VAN ANDEREN WAS VOOR HEM BELANGRIJKER DAN ZIJN EIGEN LOT...