• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israëls' Premier bemoedigt deelneemster Eurovisiesongfestival

israelWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 9 mei 2024 - MALMÖ/JERUZALEM – De Israëlische premier Benjamin Netanyahu moedigde de Israëlische zangeres Eden Golan aan voorafgaand aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, 's werelds grootste songfestival op televisie, nadat ze werd uitgejouwd en geconfronteerd met massale anti-Israëlprotesten.

"Jullie team doet niet alleen mee aan de Eurovisie op een trotse en zeer indrukwekkende manier, maar jullie doen heel succesvol mee ondanks een lelijke golf van antisemitisme - en jullie staan ertegen op en vertegenwoordigen zeer eervol de staat Israël,” voegde Netanyahu eraan toe in een videoboodschap.

De premier vertelde Golan dat “wanneer zij u ‘uitjouwen’, wij ‘hoera’ voor u roepen”, verwijzend naar het gejoel waarmee de Israëlische zanger tijdens de generale repetities deze week door het publiek te maken kreeg. Hij sprak toen klimaatactiviste Greta Thunberg, gekleed in een Palestijnse sjaal, zich donderdag bij duizenden pro-Palestijnse demonstranten voegde in Malmö, gaststad van Eurovisie 2024, om te protesteren tegen de deelname van Israël aan het songfestival voorafgaand aan de tweede halve finale van dit jaar.

In een reactie zei de Israëlische songfestivalkandidaat dat "niets zal afschrikken", ondanks dat zij werd uitgejouwd. Eden Golan zong haar nummer Hurricane voorafgaand aan de halve finale van donderdag in Malmö, Zweden. In een verklaring zei ze dat ze 'er trots op is mijn land te vertegenwoordigen'.

Er zijn verschillende campagnes geweest om Israël te beletten deel te nemen aan de wedstrijd van dit jaar na het uitbreken van de oorlog tussen Hamas en Israël.

De European Broadcasting Union (EBU), die gastheer was van het evenement, oordeelde echter dat Israël aan het event mee kon doen.

Wel moest Golan haar lied Hurricane veranderen nadat het originele nummer “October Rain” werd gezien als een verwijzing naar de aanslagen van 7 oktober, toen Hamas ongeveer 1.200 mensen in Israël doodde en honderden ontvoerde.

Israël zegt dat het bloedbad, de ergste gruweldaad tegen Joden sinds de Holocaust, ook Shoah genoemd, het land ertoe heeft aangezet locaties in Gaza aan te vallen.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid zegt dat sinds het uitbreken van de oorlog ongeveer 35.000 Palestijnen zijn gedood, maar die cijfers zijn moeilijk te verifiëren. Demonstranten hebben Israël beschuldigd van ‘genocide’, beschuldigingen die Israël ten stelligste ontkent.

Ondanks de controverses zei de adjunct-directeur-generaal van de EBU, Jean Philip De Tender, dat hij tegen een boycot van Israël op het Eurovisie Songfestival was.

Als je “KAN (Israëlische publieke omroep) uitsluit van deze concurrentieregels, zou dat als zodanig een politieke beslissing zijn geweest, die we niet kunnen nemen”, omdat de organisatie zichzelf als een apolitieke organisatie beschouwt, zei hij.

“We begrijpen echter wel de zorgen en de diepgewortelde opvattingen die veel mensen hebben over de oorlog in het Midden-Oosten, en ik denk dat niemand onaangetast kan blijven door het diepe lijden van iedereen die bij die oorlog betrokken is”, voegde hij eraan toe.

Toch was het leven niet al te makkelijk omdat zoals het team van Golan vertelde de 20-jarige opgesloten zat in haar hotelkamer na een reeks bedreigingen tegen de Israëlische delegatie.

De Israeli Broadcasting Corporation, die de Eurovisie-inzending van het land organiseert, klaagde bij de EBU over het “gejoel en vroeg haar om een herhaling van het incident te voorkomen.”

De organisatoren van het Eurovisie Songfestival werkten samen met de Zweedse politie om versterkingen uit Denemarken en Noorwegen binnen te halen, aangezien er in de stad massale protesten gaande waren voorafgaand aan het optreden van Israël in de halve finale.

EDEN GOLAN VERTEGENWOORDIGT TROTS EN EERVOL ISRAËL OP HET EUROVISIESONGFESTIVAL ...