• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Opnieuw huiskerk in Indonesië overvallen

kerkWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 11 mei 2024 - JAKARTA – Vermoedelijke boze moslims hebben een inval gedaan in een huiskerk in de Indonesische provincie Oost-Java, slechts enkele dagen na een soortgelijk incident waarbij twee gewond raakten, vertelden een predikant en andere christenen vrijdag aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. Het incident van woensdag laat, dat plaatsvond in een wooncomplex van Betiting Village, in het regentschap Gresik van de provincie, was de laatste in een reeks gerapporteerde aanvallen gericht op gelovige christenen in ‘s werelds grootste moslimnatie.

“Ze kwamen ons schreeuwend vertellen dat we moesten stoppen en nodigden buurtbewoner s uit om te komen,” waaronder het buurthoofd “die hen probeerde te kalmeren,” zei een vrouw geïdentificeerd als Gabriella in een gepubliceerd commentaar.

Ze zei dat de reguliere eredienst, die wordt gehouden in een huis van een lid van de Gresik Regency Protestantse Kerk in West-Indonesië (GPIB), “niets gebruikt dat harde geluiden veroorzaakt, en dit is al tien jaar aan de gang.” Maar terwijl ze “respectvol aan het bidden waren, kwam er plotseling een gezin bestaande uit een man, een vrouw en een jongen schreeuwen”, zei ze. Kennelijk vergezeld door anderen die schreeuwden wat volgens de christenen ‘vieze en wrede woorden’ waren en bijna ruzie veroorzaakten.

Hoofdinspecteur Andik Asworo van de plaatselijke politie vertelde de media dat het “incident had plaatsgevonden” nadat hij een melding had ontvangen van dorpsbeambten.
Hij zei dat de politie “momenteel een onderzoek uitvoert”, maar sprak de hoop uit dat het conflict door middel van bemiddeling op te kunnen lossen.

Toch kwamen de botsingen kort nadat christenen hadden bevestigd dat twee jonge vrouwen licht gewond raakten toen een bende moslims zondag een groep van vijftien katholieke studenten aanviel die aan het bidden waren in een huurhuis in de provincie Banten, op het Indonesische eiland Java. Woedend dat de groep katholieken in een huis bad in plaats van in een kerkgebouw, spoorde het lokale buurthoofd moslims uit de omgeving aan om de bijeenkomst te onderbreken, vertelden christenen Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Tijdens de confrontatie raakten twee vrouwelijke studenten gewond in het dorp Babakan in het Tangerang Regency-gebied, een buitenwijk van Jakarta, de hoofdstad van het land, zeiden de christenen.

Volgens de politie werden vier personen genoemd als de hoofdverdachten van de aanval op de katholieke studenten van de Pamulang Universiteit (Unpam), die zich ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Jakarta verzamelde. Sommige van de aanvallers waren naar verluidt gewapend met een lange kapmes, sikkels, messen en blokken.

Volgens de christenen liep één van de vrouwen een lichte wond op vlak bij haar neus terwijl de andere een kleine wond in de maag werd toegebracht.  Een mannelijke moslimstudent, Farhan Rizky Romadhon, die blijkbaar probeerde de studenten te beschermen, werd naar verluidt ook aangevallen en liep een snee in zijn hoofd op.

De bekende dominee Gilbert Lumoindong zei in een commentaar gedeeld met Worthy News &Nieuwspartner De Couturekrant dat hij “bad dat er gerechtigheid zou komen met betrekking tot dit incident.”

De belangenorganisatie Open Doors waarschuwde echter dat “de Indonesische samenleving steeds meer wordt beïnvloed door conservatieve interpretaties van de islam”, wat de moeilijkheden voor christenen nog vergroot.

“Uit peilingen blijkt regelmatig dat vooral jonge mensen conservatieve opvattingen hebben, en dat verordeningen over islamitische kleding steeds gebruikelijker worden”, voegde Open Doors eraan toe. Christenen vormen volgens schattingen van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA) bijna 11 procent van de voornamelijk islamitische bevolking van 282 miljoen mensen in Indonesië.