• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Claudia van Zanten: Kamervragen over Haagse Kunstacademie

claudiavanzantenDEN HAAG - De Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Den Haag buigt voor de antisemitische eisen van een groepje studenten. BBB-Kamerlid Claudia van Zanten stelt Kamervragen aan de minister van OCW en wil dat de bekostiging van dit onderwijsinstituut  wordt stopgezet. Claudia van Zanten kent de omwegen waarmee gereageerd kan worden dus laat haar allereerste vraag niets aan duidelijkheid over ... 

Vraag1. Bent u bekend met het nieuwsbericht "Kunstacademie stopt samenwerking met Israël: Eisen van studenten worden ingewilligd"?

2. Zo ja, wat vind u ervan dat een Nederlandseonderwijsinstelling buigt voor antisemitische eisen van een groepje studenten?

3. In hoeverre vindt de minister het inwilligen van de eis van de studenten ongeoorloofde discriminatie op basis van komaf en/of religie?

4. De KABK-studenten schrijven op Instagram in hun bericht hierover: “We are all a part of the Global intifada.” De pro-Palestijnse studenten/activisten gaan steeds een stap verder. Wat vindt de minister hiervan?

Een minder formele maar heel praktische vraag van Claudia van Zanten interesseert ook heel veel burgers...

5. Bent u bereid de bekostiging van deze onderwijsinstelling per ommegaande stop te zetten? Zo nee, waarom niet?

6. Welke overige sanctionerende maatregelen kan het ministerie in dit soort gevallen nemen tegen onderwijsinstellingen?

Het BBB-Kamerlid schakelt nu met haar vragen over op een verduidelijkend antwoord richting: géén woorden maar daden"...

7. Welk van deze sanctionerende maatregelen gaat u nemen?

8. Zijn bij u andere, soortgelijke gevallen bekend? En/ofbent u bekend met onderwijsinstellingen die overwegen de eisen van anti-Israëlische studentengroepen in te willigen?

9. Zo ja, kunt u een overzicht van deze onderwijsinstellingen delen en om welke eisen het precies gaan?

DIT WILLEN MENSEN IN ONS LAND HEEL GRAAG WETEN:
De burgers uit het land Nederland willen graag de antwoorden horen van mensen die verantwoordelijk zijn voor de haast hysterische reacties van jongeren die het heel goed bedoelen maar dan wel alleen voor de arme burgers van Gaza die als wapenschild mogen worden gebruikt door Hamas.  Er zijn geen woorden voor hoe ernstig de situatie is voor mensen met een andere godsdienst dan de staat voorschrijft in verschillende landen.

Zou je als niet de voorgeschreven staatsgodsdienst belijdende jongere graag leven in Myanmar, China of Iran?  Natuurlijk vind je als betrokken levende student dat heel erg.
Maar ... voor de ellende die deze mensen meemaken worden er echter nooit stoelen door universitaire ramen gesmeten en de vervolgde mensen worden hier gekomen en hier wonend ook niet met haat behandeld.  Wat is hier opeens zo anders?

Verder is er nu ook een verschrikkelijke en foute oorlog gaande in Oekraïne - in de achtertuin vann ons land - die hele grote consequenties kan hebben ook voor de mensen in ons land.

Waarom gaat alle boosheid wél uit naar een land ver weg met een blinde vlek voor de gecompliceerde oorzaak en voor de heimelijke beïnvloeding om in ons land spanningen hierover onder de jongeren in ons land te vergroten?   

WANNEER KOMEN DE ANTWOORDEN OP DEZE VRAGEN ZODAT WIJ MET ELKAAR AAN TAFEL KUNNEN ZITTEN PRATEN OM ER UIT TE KOMEN IN PLAATS VAN ELKAAR TE BEDREIGEN...

ER ZIJN ALTIJD TEGENSTELLINGEN EN VERONTWAARDIGING IN LANDEN GEWEEST MAAR DAARVOOR ZIJN ER ANTWOORDEN OP KAMERVRAGEN, DEBATTEN EN MAATREGELEN NODIG  ... GEEN EMOTIONEEL THEATERSTUK WAT NOOIT TOT OPLOSSINGEN KAN LEIDEN...