• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Bikers dragen retro-mode in hun vrije tijd

maxCONCORDE ... AMERICAIN EAGLE ... staat met grote goudgele letters op zijn retro-Tshirt. "Het is niet mijn werkkleding. Ik draag dit want ik heb nu mijn vrije tijd," reageert één van Stanley Wiinters' fietskoeriers uit Amsterdam op mijn vraag waar hij dit retro-T shirt heeft gekocht. Ik heb het jaren geleden gekocht toen ik nog studeerde. Het is een T-shirt uit 1998."

Niet te geloven. Met die actuele kleurencombinaties... is het helemaal van nu.

Bikers maken een groot verschil tussen werkkleding en vrijetijdskleding. Meestal racen ze in donkere - vaak zwarte - kleren van meerdere lagen over elkaar met hun vracht razend snel door het drukke verkeer.  Met een vervaarlijke helm op hun hoofd. Hun kleding bestaat vaak uit een nauwsluitende fietsbroek met zeem in het kruis om zadelpijn te voorkomen. Daarover wordt vaak een wijd vallende korte broek gedragen die onder de term korte bikerbroek wordt verkocht.    

Zo'n korte bikerbroek wordt niet alleen bij sportieve activiteiten gedragen maar ook bij gezellige uitjes zowel door dames als door heren.

Biker Max van Oort kan zich nog herinneren dat hij in de tijd dat hij het shirt kocht een fietstocht had gemaakt die tot diep in Franrijk reikte bijna aan de rand van de Pyreneeën. Hij kocht dit shirt echter gewoon in een retro-winkel in Amsterdam.

"Ik heb dit shirt toevallig vandaag uit de kast getrokken,"zegt hij. "Ik heb niet zoveel met mode. Ik vind dat het belang daarvan vaak zwaar wordt overschat." Het is begrijpelijk dat een biker bij kleding in de eerste plaats aan bescherming en comfort denkt  want de fietskoeriers zijn soms uren onderweg niet alleen bij mooi weer maar ook tijdens regen en kou.

Maar mode is toch ook wel iets leuks?

"Dat klopt natuurlijk maar wij droegen thuis vaak kleding van elkaar. Ik groeide heel hard en droeg kledng van mijn oudere broer die nog mooi en goed was. Dat vonden wij thuis geen probleem. Ik moet wel toegeven dat onze familie aan de kant van mijn moeder altijd heel goed gekleed voor de dag kwam. Mijn neven droegen dure merkkleding. Daardoor heb ik voor speciale events altijd bijpassende kleding en nette schoenen in de kast al zitten die vrij krap en draag ik ze alleen dan."  

Als modejournaliste kom ik zelden mensen tegen die vinden dat mode wordt overschat. Al zit daar best wel wat in. Maar misschien begrijp ik de jonge bikergeneratie ook niet goed genoeg.  Als ik namelijk gedacht had dat  Concorde ... Americain Eagle ... de naam was van een speciale popgroep die ik toevallig nooit gehoord had ... had ik het lelijk mis. Onder de merknaam Americain Eagle worden begerenswaardige fietsframes verkocht met heel veel technische details. 

Americain Eagle... Born to Bike staat erbij met een snelle vogel zwevend door de lucht net als de bikers zich alert voortbewegen door de drukke straten.

En er zijn ook stoere T-shirts van die naam. Natuurlijk alleen voor de echte fans. En lang niet zo mooi als dat shirt uit 1998. Maar dat was ook wel een heel gelukkige toevalstreffer!