Op maat gemaakte Vegan Burgers voor Horeca en de Zorg
RIDDERKERK - Van Gelder, een vooraanstaand Nederlands bedrijf dat bekend staat om iedere dag leveren van verse aardappelen, groenten en fruit, introduceert een fantastische nieuwe service voor de horeca en de zorg: op maat gemaakte plantaardige producten. In een tijd waarin de vraag naar duurzaam, gezond en plantaardig voedsel blijft groeien, biedt Van Gelder de unieke mogelijkheid om geheel vegan burgers en andere vleesvervangers op verzoek te ontwikkelen.
Bij het familiebedrijf Van Gelder moet je denken aan een oer-Hollandse leverancier van aardappelen, groenten en fruit. Dat komt meer voor onder de echte vakmensen die fijne dagverse producten leveren.
Maar Van Gelder doet het wel heel goed en levert aan klanten in de horeca, zorg en overheid. Van Gelder fungeert als de schakel tussen telers en klanten, waarbij het de gehele keten verzorgt, van bron tot bord. Dankzij hoge rechtstreekse inkoop en snelle omloopsnelheid worden de producten supervers aan klanten geleverd. Vandaag geplukt, morgen op het bord. Heel sympathiek: alle ingrediënten die voor de productie worden gebruikt, zijn afkomstig van lokale leveranciers in een zo kort mogelijke keten. De producten zijn allergenenvrij, bevatten geen soja en worden geproduceerd met een “clean label”. Bovendien zijn de plantaardige vleesvervangers veel milieuvriendelijker. Zo heeft de bietenburger een CO2-uitstoot van slechts 0,11 kg per kilogram, vergeleken met 30,7 kg CO2 per kilogram voor een rundvleesburger.
“Dit is een belangrijke stap in onze missie om de transitie naar plantaardig voedsel in de foodservice te vergemakkelijken,” zegt Gerrit van Gelder, Algemeen Directeur van Van Gelder. “Met ingrediënten zoals peulvruchten, groenten, kruiden en gefermenteerde favabonen, kunnen we volledig plantaardige producten maken die niet alleen heerlijk en lokaal geproduceerd zijn, maar ook een lagere CO2-uitstoot hebben dan traditionele vleesproducten.”
De mogelijkheden voor maatwerk zijn vrijwel onbeperkt. Van plantaardige kipstukjes met specifieke kruiden tot burgers met een mix van verse groenten, Van Gelder biedt de flexibiliteit om nieuwe producten te ontwikkelen of variaties te maken op bestaande populaire producten.
Eerder produceerde het bedrijf al een extra grote plantaardige schnitzel voor een grote Nederlandse hotelketen en burgers met minder zout voor diverse ziekenhuizen. Dit laatste speelt in op de behoefte aan gezondere voedingsopties in de zorgsector.
Horecaondernemers en zorgprofessionals die geïnteresseerd zijn in het proeven van de producten en het bespreken van maatwerkopties, kunnen een afspraak maken en een bezoek brengen aan het Experience Center in Ridderkerk. Hier kunnen ze het productieproces bekijken en in gesprek gaan met het productontwikkelingsteam.
Met deze nieuwe service toont Van Gelder zich opnieuw een pionier in de plantaardige voedingsindustrie. Dit is een belangrijke stap richting een duurzamere en meer innovatieve toekomst voor de horeca.
Als oer-Hollands bedrijf, begonnen als groente- en fruitleverancier, is Van Gelder uitgegroeid tot een unieke producent van een breed scala aan plantaardige vleesvervangers.
Deze overgang naar volledig plantaardige productie maakt Van Gelder een heel bijzondere service neerzet in de markt. Meedenkend en toekomstgericht maar volop nieuwe mogelijkheden en kansen biedend aan diegenen die daar belangstelling voor hebben.