• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

: Israëlische leger vindt lichamen van gijzelaars

tunnelWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 mei 2024 - JERUZALEM – Het Israëlische leger zegt dat zijn troepen in Gaza de lichamen hebben gevonden van drie Israëlische gijzelaars die door Hamas zijn gedood tijdens de aanval van 7 oktober op Israël, waaronder de Duits-Israëlische Shani Louk. Een foto van het verwrongen lichaam van de 22-jarige Louk achterin een pick-up veroorzaakte schokgolven over de hele wereld en benadrukte de omvang van de terreuraanslagen van Hamas op gemeenschappen in het zuiden van Israël.

Het leger identificeerde de andere twee lichamen als die van een 28-jarige vrouw, Amit Buskila, en een 56-jarige man, Itzhak Gelerenter, zeiden functionarissen vrijdag.

Israël zegt dat zij tot de ongeveer honderd gijzelaars behoorden die nog steeds gevangen worden gehouden in Gaza, samen met de lichamen van ongeveer dertig anderen. Het nieuws over hun dood kwam toen het Israëlische leger (IDF) bevestigde dat zij een hoge commandant van de Jamaa Islamiya of Islamitische Groep in Libanon hadden ‘geëlimineerd’. IDF-aanvallen hebben naar verluidt Shurahbil Ali Alsayed gedood in het gebied van Majdal Anjar in Zuid-Libanon.

Shurahbil leidde “vele terreuraanslagen” tegen Israël vanuit Libanon in samenwerking met de Hamas-vleugel in Libanon en Hezbollah, zeiden militaire functionarissen. Na de moord klonken er zaterdagochtend echter binnen 40 minuten driemaal “vijandige vliegtuigen-inbraaksirenes” in gemeenschappen in het noorden van Israël, meldde de krant The Jerusalem Post.

De Israëlische regering zegt dat zij, ondanks de druk van Hezbollah en andere door Iran gesteunde groepen, de oorlog tegen Hamas in Gaza zal voortzetten om ervoor te zorgen dat de gijzelaars worden teruggestuurd.

De drie die vrijdag werden gevonden, werden op 7 oktober door Hamas vermoord toen ze op de vlucht waren voor het Nova-muziekfestival, een openluchtdansfeest nabij de grens met Gaza. Hamas-strijders doodden honderden mensen in het gebied, zei militaire woordvoerder admiraal Daniel Hagari op een persconferentie. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu noemde de sterfgevallen ‘hartverscheurend’ en zei: ‘We zullen al onze gijzelaars teruggeven, zowel de levenden als de doden.’

Het leger zei dat de lichamen van de ene op de andere dag werden gevonden zonder verdere details en gaf geen directe details over waar ze zich bevonden. Israël opereert in de zuidelijke stad Rafah in de Gazastrook, waar het naar eigen zeggen inlichtingen heeft dat er gijzelaars worden vastgehouden.

Hamas-strijders hebben tijdens de aanval van 7 oktober ongeveer 1.200 mensen gedood, voornamelijk burgers, en ongeveer 250 anderen ontvoerd. Ongeveer de helft van deze gijzelaars is sindsdien vrijgelaten, de meeste in ruil voor Palestijnse gevangenen die door Israël werden vastgehouden tijdens een staakt-het-vuren van een week in november.

Volgens de door Hamas geleide autoriteiten in Gaza zijn bij de Israëlische oorlog in Gaza sinds de aanval meer dan 35.000 Palestijnen om het leven gekomen.

Netanyahu zei dat ongeveer 16.000 burgers werden gedood, voornamelijk omdat ze door Hamas als menselijk schild werden gebruikt, terwijl ongeveer 14.000 Hamas-strijders omkwamen.

VAN WELKE KANT DAN OOK IS IEDEREEN DIE OMKWAM EEN GROTE TRAGEDIE ... IEDERE DODE VEROORZAAKT DOOR DEZE BITTERE STRIJD IS EEN DODE TE VEEL ...