• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Provincie Indonesië: dodelijke overstromingen en koude lava

indoWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 18 mei 2024 - PADANG/MEDAN – Bewoners van de Indonesische provincie West-Sumatra werden zaterdag geconfronteerd met een  noodtoestand nadat onophoudelijke regen plotselinge overstromingen en stortvloeden van modder en ‘koude lava’, ook bekend als ‘lahars’ veroorzaakte, waarbij tientallen mensen omkwamen. De autoriteiten maken zich vooral zorgen over lahars, een mengsel van water, vulkanische as, tephra en rotsfragmenten die gebouwen en ook voertuigen tijdens hun tocht kunnen verpletteren. De noodtoestan die werd uitgeroepen zou tot 26 mei duren, zei Ilham Wahab, woordvoerder van de West Sumatra Disaster Mitigation Agency (BPBD).

“Het uitroepen van de noodtoestand is noodzakelijk om het proces van rampenbestrijding te versnellen, inclusief de evacuatie van slachtoffers en het distribueren van hulp”, legde Ilham eerder deze week uit. Om nog meer verwoestingen in de regio te voorkomen, hebben de Indonesische autoriteiten wolken gezaaid in een poging verdere regen en plotselinge overstromingen een halt toe te roepen. Na de overstromingen die het eiland Sumatra, waar West-Sumatra deel van uitmaakt, troffen hebben minstens 67 mensen het leven verloren en wren er nog 20 vermisten.

Moessonregens veroorzaakten een aardverschuiving van modder en koude lava vanaf de berg Marapi, waardoor rivieren uiteindelijk buiten hun oevers traden.
Marapi is actief sinds een uitbarsting eind vorig jaar waarbij 23 klimmers om het leven kwamen, meldde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant destijds vanuit Indonesië. Het gaat om één van de meer dan 120 actieve vulkanen in Indonesië.

De autoriteiten meldden dat de jongste zondvloed zaterdag vlak voor middernacht door bergdorpjes in vier districten in de provincie West-Sumatra trok. De overstromingen hebben naar verluidt zowel mensen als tientallen huizen weggevaagd en honderden huizen en gebouwen onder water gezet.

De tragedie dwong meer dan 1.500 gezinnen te vluchten naar tijdelijke schuilplaatsen van de overheid, zei Abdul Muhari, woordvoerder namens het National Disaster Management Agency.

Hij zei deze week dat 67 lichamen uit de modder en rivieren waren gehaald, voornamelijk in de zwaarst getroffen districten Agam en Tanah Datar, terwijl reddingswerkers op zoek waren naar twintig vermiste mensen. Ongeveer 44 dorpelingen raakten gewond.

Woensdag werd een luchtmachtvliegtuig gestuurd om zoutfakkels in de wolken te schieten om de wolken water te laten vrijgeven en uiteen te laten vallen voordat ze de verwoeste gebieden in de provincie West-Sumatra bereiken. Bij Cloud Seeding worden deeltjes in wolken verspreid om neerslag te creëren en het weer te wijzigen. Ongeveer 15 ton zout is klaargemaakt voor de zaaioperatie, zeiden functionarissen.

De National Disaster Management Agency maakte bekend dat de actie van woensdag erop gericht was de regen ergens anders heen te leiden en de zoekoperatie vrij te houden van stortbuien, die de voortgang van de reddingswerkers zouden kunnen belemmeren.

Lokale christenen hebben Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant verteld dat ze zich ook zorgen maken over andere delen van het eiland Sumatra, waaronder het regionale knooppunt Medan, waar in sommige gebieden overstromingen zijn gemeld.

Zware regenval veroorzaakt regelmatig aardverschuivingen en plotselinge overstromingen in Indonesië, een archipel van meer dan 17.000 eilanden waar miljoenen, voornamelijk islamitische mensen, in bergachtige gebieden of in de buurt van uiterwaarden wonen.

Het land is gevoelig voor seismische onrust vanwege de ligging aan de Pacifische ‘Ring van Vuur’, een boog van vulkanen en breuklijnen die het Pacifische bekken omringen.