• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Russische aanval op supermarkt: tientallen doden en gewonden

superWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 26 mei 2024 - KHARKIV/BOEDAPEST  – Inwoners van de op één na grootste stad van Oekraïne worstelden zondag met de realiteit van de oorlog nadat het Russische leger een supermarkt had gebombardeerd, waarbij minstens 12 mensen om het leven kwamen en 43 gewond raakten. Charkov had al verschillende aanvallen doorstaan, maar de Oekraïense president Volodymyr Zelensky suggereerde dat de laatste aanval voor zijn land misschien wel de dodelijkste tot nu toe zou zijn geweest.

Zelensky waarschuwde dat er mogelijk meer dan 200 mensen in de grote Epicentr K supermarkt in Kharkiv aan de noordelijke rand van de stad waren, die volgens functionarissen werd getroffen door twee door Moskou gelanceerde geleide bommen.


“Er waren veel arbeiders en winkelend publiek binnen. Nu woedt de brand over het hele grondgebied”, voegde hij eraan toe op sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter. ‘Alleen gekken als [de Russische president Vladimir] Poetin zijn in staat mensen op zo’n gemene manier te vermoorden en te terroriseren’, schreef Zelensky. De omstreden Oekraïense leider drong ook aan op meer steun van westerse landen om de luchtverdedigingssystemen van Oekraïne te verbeteren.

De regionale gouverneur van Charkov, Oleh Syniehubov, zei dat onder de doden zeker ook  twee mannen waren die in de winkel werkten. Hij voegde eraan toe dat er naast de doden en gewonden minstens zestien vermisten waren, wat erop wijst dat het dodental zal kunnen stijgen.

Een geschokte getuige vertelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant  dat ze zag hoe ‘veel mensen gewond raakten. Hun leven werd weggenomen door het vuur van de raketaanval.”  Sommige slachtoffers “zijn onmogelijk te identificeren,” zei Julia, een jonge moeder van één kind die maar één naam als haar eigen naam opgaf.

“De politie vraagt familieleden om DNA-tests te doen om de slachtoffers die gisteren in de winkel zijn vermoord te identificeren”, bevestigde ze aan Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.  

Van de gewonden bleven er minstens 39 in het ziekenhuis. “En ik hoorde dat een 13-jarige jongen geopereerd was. Hij verkeert in een ernstige toestand”, zei Julia.

Ze zei dat het stadspark ook werd ‘beschoten’, maar dat er ‘gelukkig geen slachtoffers in dit prachtige park waren gevallen.’

Rusland veroorzaakt echter “enorme schade aan onze stad en kost levens. Er is geen enkele e dag meer rust”, merkte ze op. “Onze kinderen studeren in kleuterscholen en scholen in ondergrondse metrostations.”

Terwijl ze sprak verschenen er beelden van een brandweerman en een man die voor een brandende winkel stonden en de rook de lucht in stroomde boven deze stad met 1 miljoen inwoners.

“De zwarte rook van de brand was overal in de stad zichtbaar, zelfs vanuit ons raam. Auto's op de parkeerplaats bij de winkel raakten beschadigd”, herinnert Julia zich.

Toen de inwoners van Charkov zondag wakker werden, werden ze geconfronteerd met meer onzekerheid, toen ambtenaren zeiden dat “veel mensen vermist worden” nadat de supermarkt  was getroffen. De burgemeester van Charkov, Ihor Terekhov, citeerde de eigenaar van de winkel en zei dat er op het moment van de stakingen "ongeveer 200 mensen" in het gebouw waren.

“Er wordt een groot aantal mensen vermist. Er zijn veel gewonden”, schreef Terekhov op Telegram. “Kennelijk vond de aanval plaats op een winkelcentrum waar zich veel mensen bevonden. Dit is puur terrorisme."

Bij een afzonderlijke aanval op een woonwijk in het centrum van Charkov raakten zaterdag ook acht mensen gewond, zei Terekhov.

Rusland lanceerde op 10 mei een nieuw grondoffensief in de noordoostelijke regio van Charkov, waartoe ook de stad met dezelfde naam behoort. Het land heeft verschillende dorpen ingenomen, waardoor duizenden hun huizen moesten ontvluchten. De stad Charkov was ook getuige van andere stakingen, waaronder donderdag, toen zeven inwoners werden gedood doordat Rusland een drukkerij aanviel.

De Russische strijdkrachten hebben de afgelopen weken terrein gewonnen, waarbij het in de minderheid zijnde Oekraïense leger moeite heeft om ze terug te dringen.

Moskou lanceerde in februari 2022 een grootschalige invasie tegen Oekraïne, wat leidde tot een oorlog waarbij honderdduizenden mensen omkwamen en gewond raakten.

Het buurland Hongarije en enkele andere landen hebben er bij beide partijen op aangedrongen vredesbesprekingen te starten, waarbij ze zeggen dat Kiev “deze oorlog niet kan winnen”.

Zelensky eist echter dat Russische troepen vertrekken en Oekraïne alle bezette gebieden teruggeeft, inclusief het schiereiland de Krim dat Rusland in 2014 veroverde.

Moskou heeft geweigerd zich terug te trekken uit de geannexeerde gebieden, omdat de meeste mensen in referenda voor aansluiting bij Rusland hebben gestemd.

Het Westen beschouwt deze stemmen als “onwettig” en eist ook dat het Russische leger Oekraïne verlaat.