• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

  • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

  • Paul Schulten 40 jaar in het vak

  • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

  • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

  • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

  • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

  • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

  • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Israël staat tegenover de wereld na de aanval bij Rafah

rafahWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 27 mei 2024 - JERUZALEM — Israël kwam maandag onder druk van de wereld te staan om zijn offensief in de zuidelijke stad Rafah in Gaza stop te zetten, nadat naar verluidt tientallen mensen omkwamen bij bombardementen die volgens het Israëlische leger gericht waren op hoge Hamas-agenten. Het Israëlische leger (IDF) maakte bekend dat bij de luchtaanvallen Hamas-leider Yassin Rabia, hoofd van de Hamas-divisie op de Westelijke Jordaanoever, en Khalid Nagaar, een hooggeplaatst lid van de Westelijke Jordaanoever-divisie, omkwamen.

Nagaar orkestreerde schietaanvallen en ‘andere terreurdaden in Judea en Samaria’, ook wel bekend als de Westelijke Jordaanoever, en faciliteerde de overdracht van geld voor Hamas en terroristische daden, aldus het Israëlische leger. Khalid voerde verschillende aanvallen uit, onder meer tussen 2001 en 2003, waarbij Israëlische burgers werden gedood en nog meer IDF-soldaten werden gedood en gewond raakten, zeiden Israëlische bronnen.

Een IDF-vliegtuig trof de mannen in een ‘Hamas-compound’ in Rafah, legden Israëlische militaire functionarissen uit, eraan toevoegend dat het ‘legitieme doelen’ waren. De aanval kwam uren nadat Hamas vanuit Rafah acht raketten had afgevuurd richting Tel Aviv – de eerste langeafstandsaanvallen op de centraal gelegen Israëlische stad sinds januari, zeiden getuigen.  Maar de IDF "erkende dat als gevolg van [onze] aanval [in Rafah] en een daaropvolgende brand in het gebied verschillende niet-betrokken mensen gewond raakten. Het incident wordt onderzocht.”

Het dodental als gevolg van het Israëlische bombardement bereikte maandag minstens 45, voor het merendeel burgers, zei het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in Gaza, maar die cijfers konden niet worden geverifieerd. De Palestijnse Rode Halve Maan zei:“Ambulancepersoneel vervoert een groot aantal martelaren en gewonden” terwijl de aanvallen tenten voor ontheemden treffen nabij een VN-faciliteit in Tal al-Sultan, ongeveer 2 kilometer ten noordwesten van het centrum van Rafah.

De hulporganisatie voegde eraan toe dat “de Israëlische bezetting deze locatie heeft aangewezen als een humanitair gebied.” De locatie maakte geen deel uit van de gebieden die eerder deze maand door het Israëlische leger waren geëvacueerd. Het gebied werd beheerd door UNRWA, het agentschap van de Verenigde Naties voor Palestijnse vluchtelingen, zeiden hulpverleners.

Het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid beweerde dat onder de 45 doden 23 vrouwen, kinderen en ouderen waren. Een hoge functionaris van de door Hamas geleide civiele beschermingsorganisatie in Gaza, Mohammad al-Mughayyir, zei dat de reddingswerkers van de organisatie ‘verkoolde lichamen en uiteengereten ledematen’ hadden gezien, evenals ‘gevallen van amputaties, gewonde kinderen, vrouwen en ouderen’.

Hamas, door Israël en veel van zijn bondgenoten beschouwd als een terroristische organisatie, gebruikt burgers als menselijk schild, wat tot meer doden leidt, zegt de Israëlische regering. Woordvoerder van de Israëlische regering, Avi Hyman, merkte op dat “uit de eerste berichten blijkt dat er op de een of andere manier brand uitbrak, die helaas de levens van anderen kostte.”

De advocaat-generaal van de IDF – die ervoor moet zorgen dat het leger zich aan de wet houdt – noemde het incident in Rafah “zeer moeilijk” en zei dat het leger “alle schade aan niet-betrokken burgers tijdens de oorlog betreurt.” Grafische beelden goedgekeurd door Hamas toonden verschillende gebouwen in brand naast een spandoek met de tekst “Koeweits Vredeskamp '1'” en eerstehulpverleners en omstanders die verschillende lichamen droegen.

“We zaten veilig bij de deur van het huis. Plots hoorden we het geluid van een raket”, herinnert getuige Fadi Dukhan zich. “We renden weg en vonden de straat bedekt met rook”, zei hij, eraan toevoegend dat hij en anderen een meisje en een jonge man zagen die door de ontploffing waren omgekomen. Abed Mohammed al-Attar zei dat zijn broer en schoonzus werden vermoord, waardoor hun kinderen als wezen achterbleven.

Naarmate de omvang van het drama zich ontvouwde, waren de wereldleiders er snel bij om Israël te veroordelen zonder zich af te vragen waarom Hamas-strijders zich in het gebied hadden verstopt. De Franse president Emmanuel Macron zei dat hij “verontwaardigd” was over wat er was gebeurd. “Deze operaties moeten stoppen. Er zijn geen veilige gebieden in Rafah voor Palestijnse burgers”, merkte hij op op sociale mediaplatform X.

“Ik roep op tot volledige eerbiediging van het internationaal recht en een onmiddellijk staakt-het-vuren.” De Palestijnse vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties, UNRWA, die zelf onder druk was komen te staan vanwege haar rol in het Hamas-bloedbad van vorig jaar in Israël, noemde de berichten over aanvallen op gezinnen die onderdak zochten in Rafah ‘gruwelijk’.

“Informatie die uit Rafah komt over verdere aanvallen op families die onderdak zoeken is afschuwelijk”, schreef UNRWA op X.
“Er komen berichten binnen over talloze slachtoffers, waaronder kinderen en vrouwen onder de doden. Gaza is de hel op aarde. Beelden van gisteravond zijn daar nog een bewijs van.”

Qatar waarschuwde dat de aanval zijn bemiddelingspogingen om tot een akkoord over een staakt-het-vuren en de vrijlating van gijzelaars te komen, zou kunnen bemoeilijken. Israël zegt dat de operaties in Rafah noodzakelijk zijn om de laatste bataljons van Hamas, die het beloofde te zullen vernietigen, te doden of gevangen te nemen. De oorlog werd veroorzaakt door de Hamas-aanvallen van 7 oktober in het zuiden van Israël, toen de groep ongeveer 1.200 mensen doodde, waaronder baby's, en vrouwen verkrachtte terwijl honderden anderen werden ontvoerd.

Israël zei dat het moest reageren op wat het omschrijft als “de ergste wreedheden tegen de Joden” sinds de Holocaust, ook wel bekend als de Shoah.

Het Hooggerechtshof van de VN zei vrijdag echter dat “Israël, in overeenstemming met zijn verplichtingen onder de Genocideconventie, onmiddellijk zijn militaire offensief en elke andere actie in het gouvernement Rafah moet stopzetten, die de levensomstandigheden van de Palestijnse groep in Gaza zou kunnen aantasten. die de fysieke vernietiging ervan geheel of gedeeltelijk teweeg zou kunnen brengen.”

Israëlische functionarissen zeiden dit weekend dat de formulering van het Internationale Gerechtshof in Den Haag niet alle militaire actie uitsluit. “Israël heeft geen militaire operaties uitgevoerd in het Rafah-gebied, en zal dat ook niet doen, die levensomstandigheden creëren die de Palestijnse burgerbevolking geheel of gedeeltelijk zouden kunnen vernietigen”, zei de nationale veiligheidsadviseur Tzachi Hanegbi in een verklaring.

Ongeveer 1,5 miljoen mensen hadden vóór 6 mei hun toevlucht gezocht in Rafah, toen Israël begon met wat het ‘gerichte’ grondoperaties noemde in oostelijke delen van de stad om de laatst overgebleven Hamas-bolwerken te vernietigen en gijzelaars te redden die volgens hen daar worden vastgehouden. De VN schat dat ruim 800.000 mensen zijn gevlucht als reactie op orders van de IDF om te evacueren naar een “uitgebreid humanitair gebied” dat zich uitstrekt van al-Mawasi, net ten noordwesten van Rafah, tot de zuidelijke stad Khan Younis en de centrale stad. van Deir al-Balah.

Minstens 36.050 mensen zijn in Gaza gedood sinds Israël zijn offensief lanceerde, beweert het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid, zonder onderscheid te maken tussen Hamas-strijders en burgers. Israël schat dat ongeveer 30.000 mensen zijn omgekomen, waarvan bijna de helft Hamas-strijders, in een overbevolkte enclave van ruim 2,3 miljoen mensen.

Op zorgwekkende wijze zei Hamas zondag laat dat de Palestijnen “in opstand moeten komen en moeten marcheren” tegen het “bloedbad” van de IDF in Rafah.

“In het licht van het gruwelijke zionistische bloedbad, vanavond gepleegd door het criminele bezettingsleger tegen de tenten van de ontheemden... roepen wij de massa’s van ons volk op de Westelijke Jordaanoever, Jeruzalem, de bezette gebieden en daarbuiten op om in opstand te komen en te marcheren. boos over het aanhoudende zionistische bloedbad tegen onze mensen in de sector”, aldus de Palestijnse terreurgroep in een verklaring.

Er werd geen melding gemaakt van het bloedbad op 7 oktober dat de aanleiding vormde voor dit gewapende conflict.

De oproep tot een mars tegen het “zionistische” bloedbad, gezien als het codewoord van Hamas voor Joden, zou het besluit van Israël om de organisatie te elimineren verder versterken