• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Het Buitenland: Links wint Europese verkiezingen in Nederland

strmbussenWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT- 7 juni 2024 - DEN HAAG, NEDERLAND – De alliantie Nederlandse PvdA/GroenLinks (PvdA/GL) is de grootste partij geworden bij de Nederlandse verkiezingen voor het Europees Parlement en heeft acht zetels gewonnen, wat een tegenslag is voor rechtse partijen. Dit bleek donderdag uit exitpolls.  
De anti-Islam Partij voor de Vrijheid (PVV) staat met zeven zetels op een sterke tweede plaats, blijkt uit een peiling van opiniepeiler Ipsos I&O en omroep NOS.

Nederland, dat 31 zetels kan verdelen in de enorm uitgebreide  wetgevende macht met 720 zetels, was het eerste land van de Europese Unie dat stemde bij de vierdaagse verkiezingen voor het EU-parlement. Volgens EU-richtlijnen wordt de officiële verkiezingsuitslag mogelijk pas zondag bekendgemaakt. De meeste EU-lidstaten stemmen zondag

Indien dit wordt bevestigd,zal de uitkomst een tegenslag zijn voor Geert Wilders, die had gehoopt een solide mandaat te hebben om strengere immigratieregels op te leggen. “Als je het asielbeleid wilt veranderen, is er ook nog de invloed van de Europese Unie met alle richtlijnen die bindend zijn”, zei hij tegen verslaggevers.

Zijn belangrijkste politieke rivaal, de voormalige Europese klimaattsaar Frans Timmermans, verwelkomde de resultaten. Hij heeft gezegd dat zijn PvdA/GL ervoor wil zorgen dat “een miljoen mensen zich onderdeel voelen van Nederland”, een verwijzing naar moslims die vaak een migratieachtergrond hebben.

Wilders heeft ontkend dat hij gezagsgetrouwe moslims uitsluit, maar zegt dat de migratie uit islamitische landen beperkt moet worden in een tijd van toenemend antisemitisme en ernstige woningtekorten.

Hij waarschuwde dat een lage opkomst de kansen van zijn partij om de Europese verkiezingen te winnen zou ondermijnen, ook al is zijn partij veruit de grootste in de Tweede Kamer.

Uit de peiling blijkt dat de conservatieve Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) vier zetels zal winnen, terwijl de Christen-Democraten (CDA) en de sociaal-liberale Democraten 66 (D66) het met drie beter zullen doen dan verwacht.

De rechtse BoerBurgerBeweging (BBB) ​​won twee zetels bij de eerste verkiezingen voor het Europees Parlement, terwijl vier partijen op koers lagen om er één te winnen, waaronder de christelijk georiënteerde Gereformeerde Politieke Partij (SGP), nieuwkomers Nieuw Sociaal Contract (NSC), plus de Socialisten (SP), de Partij voor de Dieren (PvdD) en het pro-Europese Volt.

De opkomst bedroeg ongeveer 46,8 procent, iets meer dan in 2019, toen 41,9 procent van de kiezers de moeite nam om hun stem uit te brengen.

Timmermans zei dat de resultaten aantoonden dat “Europa leeft”, terwijl Wilders nog steeds hoopt nog een zetel te winnen als de officiële resultaten zondag bekend worden gemaakt.