• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Agu presenteert Undyed Bikewear

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Tientallen doden’ in Gaza-school waar Hamas zich schuilhield

sWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT -7 juni 2024 - JERUZALEM/GAZA ) – Het Israëlische leger erkende dat het donderdag begin donderdag een school in centraal Gaza had getroffen, waarbij naar verluidt tientallen mensen omkwamen, maar voegde er snel aan toe dat Hamas-strijders vanuit de school opereerden. Volgens de door Hamas geleide autoriteiten bevonden zich minstens 23 vrouwen en kinderen onder de gedode ‘ontheemde Palestijnen’ die onderdak was geboden in de Nuseirat-school.

Israël heeft Hamas, dat het heeft bestempeld als een islamitische terroristische organisatie, ervan beschuldigd zich onder burgers te verstoppen, waardoor het een uitdaging wordt om massale slachtoffers te voorkomen.

Donderdag claimde het Israëlische leger (IDF) echter dat de school werd gebruikt als basis voor Hamas en Palestijnse Islamitische Jihad-strijders, waaronder “terroristen die deelnamen aan het bloedbad van 7 oktober.” De IDF zei donderdag dat ongeveer “20-30 Palestijnen” zijn omgekomen bij de luchtaanval op de school van de United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA). Het IDFzei ook dat de slachtoffers in de school in het vluchtelingenkamp Nuseirat in de Gazastrook "waarschijnlijk allemaal of grotendeels terroristen.”

De IDF beloofde donderdag laat de namen te publiceren van veel van de strijders die zij op de locatie hadden geïdentificeerd om aan te tonen dat zij in feite ‘strijders’ waren en geen ‘onschuldige burgers’, zoals de aan Hamas gelieerde autoriteiten beweerden.

Er kwam geen onmiddellijke reactie van het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in Gaza. De aanval kwam kort nadat elders in Israël de Israëlische sergeant Refael Kauders, 39, naar verluidt werd gedood bij een drone-aanval gelanceerd door Hamas’ bondgenoot Hezbollah vanuit buurland Libanon.

Hij behoorde tot de twaalf gewonden die gewond raakten bij de aanval op de Druzenstad Hurfeish in Boven-Galilea, aldus het Israëlische leger.

De IDF bevestigde donderdagmiddag dat straaljagers verschillende militaire structuren in het gebied van Aitaroun in Zuid-Libanon hebben getroffen. Bovendien heeft een Israëlisch vliegtuig “twee Hezbollah-terroristen” getroffen die donderdagochtend in het gebied waren geïdentificeerd, aldus Israëlische bronnen.

Zowel om Kauders rouwde het Israëlische leger als ook om sergeant-majoor Zeed Mazarib, 34 jaar oud, die naar verluidt “gesneuveld was in de strijd in de zuidelijke Gazastrook”. Kauders maakte deel uit van de Zuidelijke Regionale Divisie van het Grenswachtkorps.

Sinds 7 oktober zijn minstens 645 IDF-soldaten omgekomen “tijdens hun missie om Israël te beschermen”, terwijl verschillende militairen nog steeds door Hamas gevangen worden gehouden in de Gazastrook nadat ze zijn ontvoerd, zeggen functionarissen.