• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Ontvoerde Nigeriaanse predikant en vrouw met de dood bedreigd

NWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 28 JUNI 2024 -ABUJA – Christenen hebben opgeroepen tot gebeden, aangezien een nieuwe video, blijkbaar gepost door de islamitische Boko Haram-groep, de Nigeriaanse predikant Paul Musa laat zien die een oranje overall draagt ​​en knielt voor een gemaskerde schutter, pleitend voor zijn leven en dat van zijn vrouw .

In de vijftien seconden durende video die met Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant werd gedeeld, zegt Paul Musa dat, tenzij tegen het einde van de week aan de losgeldeisen van Boko Haram is voldaan, “dit ons onze levens zal kosten.”

Eerder op zondag 5 mei verschenen Paul Musa, 59, en zijn vrouw Ruth, 50, ook in een gijzelingsvideo die was geüpload door Boko Haram, door het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken aangemerkt als een buitenlandse terroristische organisatie. Beide predikanten van de kerk van Christ in Nations (COCIN) in de staat Borno in het noordoosten van Nigeria zijn in maart vorig jaar ontvoerd en er is sinds de recente videobeelden niet meer publiekelijk iets van vernomen.

“Bid alstublieft voor pastor Musa”, zei evangelist en boer Paul Jongas tegen Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Hoewel de laatste video kort is, toonden de vorige beelden het stel uitgebreid gefilmd in moslimkleding met een Boko Haram-vlag op de achtergrond. Beiden spreken tegen de camera en roepen om hulp om hun vrijlating te bewerkstelligen.

In de lange video spreekt Paul eerst in zowel het Engels als de Hausa-taal en zegt: “Goedemorgen broeders, ik, dominee Paul Musa, hoofdpastor van COCIN LCC Gamboru Ngala, Borno, Nigeria, stuur u dit bericht In de vijftien seconden durende video die met Worthy News is gedeeld, zegt Paul dat als de losgeldeisen van Boko Haram niet voor het einde van de week worden ingewilligd, "dit onze levens zal kosten".

Beiden spreken tegen de camera en vragen om hulp om hun vrijlating te bewerkstelligen. "Ik stuur jullie dit bericht dat we op 14 maart 2023 werden ontvoerd. Ik wil ook graag een boodschap sturen naar onze Lieve Heer om te weten dat we hulp nodig hebben."

Hij voegt eraan toe: ‘Zowel ik als mijn vrouw hebben echt hulp nodig. We hebben hulp nodig van de regering van Nigeria, van de christelijke burgers van Nigeria, CAN (Christian Association of Nigeria), en van de christelijke leiders.”

Paul Musa, die duidelijk onder dwang spreekt, voegt eraan toe: “Er zijn mensen die na ons kwamen [werden ontvoerd] en zij zijn vrijgelaten in hun gemeenschap. Nadat wij zijn vertrokken werden wij door jullie vergeten. Waarom? We hebben hulp nodig, en ook wij willen naar huis gaan.’

“De regering van Nigeria – waar is de hulp?"vraagt de pastor "Waar  blijft de zorg die u heeft voor de levens van mensen? Jullie zijn ons vergeten maar we hebben ook hulp nodig.”

Hij zegt opnieuw: "We hebben mensen die bij organisaties vandaan kwamen gemakkelijk vrij zien komen en ook moslim broeders die hierheen kwamen. Ze zijn bevrijd en teruggegaan naar hun gemeenschappen. Wij zijn nog steeds hier. Zijn wij geen goede burgers van Nigeria? We hebben vandaag jullie hulp nodig!"

Zwaar bewapende mannen vertelden de pastor en zijn vrouw duidelijk wat ze moesten zeggen. Paul Musa zegt ook in de video dat “hij en zijn vrouw lichamelijk niet gezond zijn en dat beiden bijna 29 jaar in het kerkleiderschap hebben gediend.”

In dezelfde video spreekt Ruth in Hausa en zegt: “Mijn naam is Ruth Paul van LCC Gamboru Ngala, RCC Maiduguri, Borno State, Nigeria. Ik stuur deze boodschap naar de wereld, de Nigeriaanse regering en de groepen van onze predikanten.

“De terroristen hebben ons ontvoerd van 14 maart 2023 tot vandaag, 30 april 2024. Ik smeek de Nigeriaanse regering om ons te helpen.” Vervolgens herhaalt ze de woorden van haar man en zegt dat ze door niemand zijn geholpen, terwijl “moslims hun broers kwamen halen, ze hielpen hen en ze zijn naar huis gegaan. Het personeel van het Rode Kruis kwam achter ons aan en hun mensen kwamen hen helpen, maar we zijn er nog steeds.”

Ze voegt eraan toe: ‘Help ons alstublieft in de tijd die deze mensen voor ons hebben gereserveerd voordat deze verstrijkt. Ik ben 50 jaar oud. We werken al 29 jaar in de kerk. We hebben gesmeekt zonder antwoord; help ons, help ons. ”

De video wordt afgesloten met een kort fragment dat afzonderlijk is gefilmd, waarin Paul zegt: “Ik zou mijn leven kunnen verliezen, zouden jullie mij kunnen helpen en mijn losgeld kunnen betalen. Misschien laten ze me vrij; Help me alstublieft. Laat het alsjeblieft snel zijn.“

Hij claimt: "Dit is de laatste kans die ik heb gekregen om met je te praten. Hierna hoor je mijn stem misschien niet meer. Bedankt!"

Het was niet duidelijk of de kerk in onderhandeling was over losgeld. Ambtenaren zijn terughoudend om geld te betalen vanwege de toenemende ontvoeringszaken in het land.

De ontvoering van het christelijke echtpaar onderstreept de bredere zorgen over het lot van christelijke gelovigen in verschillende delen van Nigeria, waar islamitische groeperingen de afgelopen jaren duizenden mensen hebben gedood.

De belangenorganisatie Open Doors zegt dat Nigeria bekend staat als het dodelijkste land ter wereld als je christen nent. Het land staat op de zesde plaats op de jaarlijkse World Watch List van 50 landen, waar volgens het rapport christenen het meest lijden vanwege hun geloof.

“Christenen in Nigeria, vooral in het noorden met een moslimmeerderheid, blijven onder enorme druk leven en worden met verwoestende straffeloosheid geterroriseerd door islamitische militanten en gewapende ‘bandieten’.

Elk jaar worden er in Nigeria meer gelovigen vermoord vanwege hun geloof dan waar ook ter wereld samen”, aldus Open Doors.