• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Pakistaanse katholieke kerk in rep en roer over verkrachtingszaak

priesterWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 29 juni 2024 - ISLAMABAD  – Een christelijke vader is met zijn gezin ondergedoken in Pakistan nadat hij een katholieke priester ervan beschuldigde zijn tienerdochter te hebben verkracht en had gedreigd videobeelden van het misbruik te publiceren.

Zulfaqar Masih, een katholieke arbeider, heeft bij de politie een klacht ingediend tegen Naveed Thomas, een priester uit de regio Faisalabad, die de beschuldigingen van verkrachting heftig ontkende, vernam vrijdag Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Thomas was pastoor in Masih's dorp Talundi, onderdeel van Faisalabad, een grote stad in de centrale provincie Punjab in Pakistan, bevestigen vertegenwoordigers van de familie. Masih's klacht bij de politie p 22 juni beschuldigt de priester ervan herhaaldelijk zijn 19-jarige dochter te hebben verkracht en een abortus te hebben geregeld toen ze zwanger werd. Toen de familie hem ermee confronteerde, dreigde Thomas de video's van het slachtoffer vrij te geven en haar broer te vermoorden, volgens de klacht die Worthy News heeft gezien.

Het bisdom Faisalabad schorste de priester in februari nadat de familie bij de bisschop een klacht had ingediend over de klaarblijkelijke verkrachting en bedreigingen voordat ze naar de politie stapten, aldus katholieke bronnen.

In gepubliceerde reacties bevestigde politie-onderzoeksfunctionaris Naila Zafar dat Thomas tot 29 juni een “borgtocht voorafgaand aan de arrestatie” had veiliggesteld. Er zitten “veel tegenstrijdigheden” in de zaak, zei deze functionaris.

De politie heeft de mobiele telefoon van Thomas opgestuurd voor forensisch onderzoek, gezien zijn vermeende bedreigingen aan het adres van het slachtoffer en haar familie, aldus de officier.

Farrukh H. Saif, medeoprichter en directeur van het Emergency Committee to Save the Persecuted and Enslaved (ECSPE), vertelde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant echter “geschokt” te zijn door de reactie van de politie. "De politieonderzoeker riep [de vrouw] en haar familie naar het bureau, waar de verkrachter, Naveed Thomas, ook aanwezig was. Het is absurd dat de politie de verdachte heeft laten zitten en naar haar verklaring heeft laten luisteren."

Terwijl Thomas in vrijheid wachtte op zijn arrestatie, hielpen Saif en zijn ECSPE-team de familie te ontsnappen uit hun dorp van verarmde christenen nadat ze met de dood waren bedreigd. “Ze zitten nu in een onderkomen dat wij bieden”, voegde hij eraan toe.

“We worden bedreigd sinds de bisschop het onderzoek tegen Thomas startte. We willen gerechtigheid”, deelde Masih in een afzonderlijk commentaar mee.

Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant kent de naam van de naar verluidt mishandelde vrouw, maar heeft deze details achtergehouden, verwijzend naar zorgen over haar veiligheid en toekomst in de streng islamitische natie. Over het algemeen noemt Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant geen namen van (vermeende) slachtoffers van seksueel misbruik, tenzij ze ervoor kiezen om naar voren te komen.

Saif herinnerde zich dat haar problemen begonnen op 13 december 2023, toen Naveed en een kerkoudste “naar het huis van Zulfiqar Bahadur gingen en de vrouw meenamen” naar de nabijgelegen St. Pius X-parochie in het dorp Chak Jhumra. De priester had aangeboden voor haar een opleiding in computerkennis in de stad te ‘regelen’, ‘waar ze betere kansen zou hebben. De priester stelde voor dat ze bij de nonnen van zijn St. Pius X-parochie zou logeren, hoewel de school maar 20 minuten van haar huis verwijderd was.”

Nadat hij haar echter had ingeschreven voor de onderwijsacademie, nam hij haar mee naar een kamer in het parochiegebouw en verkrachtte haar, aldus Saif en de familie. “Hij dreigde haar te vermoorden als ze het aan iemand zou vertellen en maakte video’s van de aanval, en dreigde deze online vrij te geven als ze zich uitsprak”, zei Saif namens de familie.

“Dit misbruik duurde anderhalve maand totdat ze zwanger werd. Vader Naveed regelde vervolgens met hulp van een verpleegster een abortus.”

“Het is echter zeer verontrustend dat een priester, van wie verwacht wordt dat hij zich aan de katholieke leer houdt, het standpunt van de Kerk over abortus negeert. Volgens de katholieke doctrine moet het menselijk leven absoluut worden gerespecteerd en beschermd vanaf het moment van de conceptie. Toch heeft deze man niet alleen de heiligheid van het priesterschap onteerd, maar heeft hij ook zowel zonde als misdaad begaan”, voegde Saif eraan toe.

Het slachtoffer ontsnapte uiteindelijk uit het huis van de catechist na maanden van vermeend misbruik toen de priester weg was om een ​​huwelijk bij te wonen, vernam Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Pater Abid Tanveer, vicaris-generaal van Faisalabad, zei dat Thomas in februari was gevraagd om thuis te blijven om te bidden en na te denken tijdens de vastentijd. Tanveer vertelde de media dat Thomas " steeds hetzelfde verhaal vertelt", waar hij ook heen gaat.

Thomas ontkende alle aantijgingen in een videoboodschap. "Ik daag alle priesters en gelovigen met wie ik heb samengewerkt uit om voor elk forum te getuigen dat ik een dader kan zijn van verkrachting onder bedreiging van een vuurwapen ... Voor het altaar in de kathedraal zal ik mij presenteren en dit heilige gewaad afdoen en naar huis terugkeren. Ik heb geen recht op een heilige dienst als zij dat denken," zei hij.

Said sprak tegen dat er geen overweldigend bewijs van het tegendeel was. Hij zei dat de zaak onderstreepte dat "de katholieke kerk deze kwesties moet aanpakken, waar arme [minderheids]christenen, die al achtergesteld en gediscrimineerd worden door het [islamitische] systeem, vaak uitgebuit worden door priesters in Pakistan en elders," benadrukte hij.
“In landen als Pakistan, waar christenen vaak in armoede leven en gebrek aan onderwijs hebben, is respect voor priesters van het allergrootste belang. Ook dit gezin had respect voor hun kerkpriester, die regelmatig bij hen thuis kwam.”

In tegenstelling tot kleinere evangelische gemeenten en onafhankelijke kerken in plattelandsgebieden, hebben grotere kerkelijke organisaties zoals de katholieke kerk nauwe betrekkingen onderhouden met de islamitische autoriteiten, blijkt uit een evaluatie van Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.

Christenen vormen minder dan 3,5 procent van de voornamelijk islamitische bevolking van Pakistan, die 252 miljoen inwoners telt. Veel toegewijde gelovigen zijn op de vlucht voor vervolging vanwege hun geloof documenteerde Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant.  

FOTO: DE PRIESTER DIE ALLE AANTIJGINGEN IN EEN VIDEOBOODSCHAP HEEFT ONTKEND ...