• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

Instorten dak grootste luchthaven India één dode, acht gewonden

india1WORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 30 - 6 - juni 2024 - NEW DELHI – Een hele terminal op de drukste luchthaven van India werd vrijdag geëvacueerd nadat een dak instortte tijdens hevige regenval en wind, waarbij ten minste één persoon om het leven kwam en acht anderen gewond raakten, wat bredere zorgen over de infrastructuur in het Zuid-Aziatische land benadrukte.

Het ongeval van vrijdag op de belangrijkste luchthaven van de Indiase hoofdstad New Delhi leidde tot annulering van verschillende vluchten.

Een deel van de luifel bij de vertrekhal van Terminal 1 van de luchthaven van Delhi stortte vroeg in de ochtend in en de vluchtoperaties werden tot 14.00 uur lokale tijd stilgelegd. vertelde de Indiase minister van Luchtvaart aan verslaggevers. Een grotere tragedie werd voorkomen omdat ongeveer 100 mensen ter plaatse aanwezig waren toen het incident plaatsvond, aldus Indiase bronnen. Volgens ooggetuigen kantelde de overkapping voordat deze naar beneden kwam, waardoor de meeste mensen konden ontsnappen.

De overledene, die niet op tijd kon vertrekken, werd geïdentificeerd als Ramesh Kumar, 45, een taxichauffeur die arriveerde om een ​​passagier af te zetten en op het punt stond naar huis te gaan toen het incident plaatsvond.

Het instorten van het dak onderstreepte de uitdagingen van premier Narendra Modi om van India een mondiaal luchtvaartknooppunt te maken en riep vragen op over het snelle tempo van de ontwikkelingen rond de infrastructuur in India, aldus commentatoren.

De instorting heeft bijgedragen aan de groeiende lijst van incidenten met betrekking tot de infrastructuur van het afgelopen jaar, die aanleiding gaven tot vragen van politici en experts van oppositiepartijen over de risico's van lakse regelgeving en het snelle tempo waarin projecten worden voltooid.

“Kwaliteit mag niet in gevaar worden gebracht om snelheid na te jagen”, vertelde Ameya Joshi, een onafhankelijke luchtvaartanalist, aan persbureau Reuters.
Hij riep ook op tot het instellen van regelingen om de bestaande infrastructuur te controleren en zei dat het dak in Delhi dat instortte een oudere structuur betrof.
Modi zet zijn politieke nalatenschap al jaren in voor kwesties als de uitgebreide ontwikkeling van de infrastructuur.

De Indiase overheid en particuliere bedrijven willen 12 miljard dollar uitgeven aan het bouwen van nieuwe luchthavens en het uitbreiden van bestaande om vliegreizen net zo toegankelijk en betaalbaar te maken als het uitgebreide spoorwegnetwerk van het land.

Het is slechts een klein onderdeel van Modi's bredere infrastructuur ter waarde van $1 biljoen in het meest bevolkte land ter wereld met ruim 1,4 miljard mensen, iets meer dan China. Modi's plannen omvatten onder meer om van India een concurrent te maken van grote luchtvaartknooppunten als Dubai en Singapore.

Sinds Modi in 2014 aan de macht kwam, zijn de operationele luchthavens van India bijna verdubbeld in aantal tot 140, en de regering is van plan dit aantal vóór het einde van het decennium te verhogen tot 220.

In een video met de titel ‘Revolutionizing Airports’, geplaatst door Modi op de videodeeldienst YouTube, pochte hij onlangs dat een upgrade van Delhi T1 553 miljoen dollar had gekost. Het ingestorte dak maakte daar echter geen deel van uit.

In de video stond ook hoeveel nieuwe terminals, zoals één in Jabalpur in centraal India, zijn gebouwd.

Maar er ontstaan ​​problemen. Eerder deze week stortte ook een deel van een overkapping op de luchthaven van Jabalpur in Madhya Pradesh in na hevige regenval, zo blijkt uit beelden. Het nieuwe gebouw kostte $ 50 miljoen en werd in maart door Modi ingehuldigd.

“Elke luchthaven in het land moet een onmiddellijke veiligheidsinspectie ondergaan en er moet een periodieke beoordelingscyclus worden opgezet”, zegt Arghya Sengupta, onderzoeksdirecteur bij het Vidhi Center for Legal Policy, op sociale mediasite X.

Maar die adviezen kwamen te laat voor wijlen taxichauffeur Joshi, die een gezin achterliet in een land dat nog steeds wordt ontsierd door wijdverbreide armoede en waar adequate sociale voorzieningen ontbreken, ondanks een groeiende middenklasse.

Degenen die in verschillende ziekenhuizen werden behandeld, werden genoemd als Santosh Kumar Yadav 28, Dasarath Ahirwar, 25, Arvind, 34, Sahil Sudan, 27, en de 44-jarige Yogesh Dhawan.

Onder de gewonden bevinden zich een andere taxichauffeur, luchthavenpersoneel en een passagier. Drie andere mensen, allemaal passagiers, vertelden de politie dat ze geen ernstige verwondingen hadden opgelopen.

Terwijl India op zoek was naar meer economische macht, haastten teams van experts zich om de grootste luchthaven van India zaterdag weer volledig te laten functioneren.

EEN OUD SPREEKWOORD ZEGT: ALS 'NIET' KOMT TOT 'IET', HERKENT 'IET' ZICHZELF NIET MEER ... HELAAS KOMEN DOOR HOOGMOED SOMS OOK VELE ANDEREN TEN VAL ...