• Milaan: Marina Rinaldi presenteert Sara Battaglia

 • Addy van den Krommenacker showt in Gambia

 • Paul Schulten 40 jaar in het vak

 • Avontuurlijke clipper zeilrace om-de-wereld met de Perseverance

 • Beroemde Schotse motorkappen dreigen te verdwijnen

 • Het meest geliefde plein in Sevilla: Plaza de España

 • De Mesdag Collectie uit Den Haag toont Sprekende Bomen

 • TOI & MOI van BIGLI voor valentijn

 • Addy showt met koninklijke glamour in Palazzo Brancciato -1-

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9

Best dressed lawyer!

Bos & Baruch Podcasts

 

 

PodCast 12 :
Is automobilisten pesten echt nodig - Twijfels over het klimaatevangelie - Zoeken naar praktische oplossingen - De onvermijdelijke Beterweters blijven trots met hun fouten doorgaan - Interessante theorie over de overeenkomst van elementen uit de quantumtheorie en paranormaal denken over levensvormen - Soms is onze grote wereld toch heel klein - Regeringsleiders op de wereldtop over de ontbossing van de Amazone om de longen van de wereld te beschermen - Grensoverschrijdend gedrag is een categorie apart.

PodCast 13 :
Bootramp voor de kust van Ameland - Gevolgen voor ons Erfgoed de Waddenzee - Brandgevaar elektrische auto's mogelijk onderschat - Kamervoorzitter Khadija Arib (on)terecht de maat genomen door anonieme beschuldigers. Wie zei wat? Uitvergroot door 'deftige roddeljournalistiek' - Macht en tegenmacht op de balans vooral in politiek en sport - Onvolledige discussie over het Nederlandse Kabinet - The Black Day in New Delhi en het leven van de Dalit of Onaanraakbaren in India. Een onverzoenlijke hardheid van het regime daar isoleert grote groepen anders gelovigen waaronder ook miljoenen christenen tot leven in afschuwelijke omstandigheden aan de onderkant van de maatschappij.

VN werkt aan mondiale principes voor informatie

bureaupopWORTHY NEWS/DE COUTUREKRANT - 1 juli 2024 - NEW YORK – Het hoofd van de Verenigde Naties eist nieuwe “mondiale  principes” om “schadelijke inhoud” te bestrijden en dringt er bij de media op aan “redactionele normen te verhogen en af ​​te dwingen” die in overeenstemming zijn met de mondiale principes van de VN.

Secretaris-generaal António Guterres zegt in commentaren verkregen door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant dat zijn Global Principles for Information Integrity “onmiddellijke actie vereisen om de schade aan te pakken die wordt veroorzaakt door verkeerde informatie, desinformatie en haatzaaiende uitlatingen.”

Hij wil dat grote technologiebedrijven ‘stoppen met het genereren van inkomsten met schadelijke inhoud’ en de informatie-integriteit versterken. “In een tijd waarin miljarden mensen worden blootgesteld aan valse verhalen, verdraaiingen en leugens, banen deze principes een duidelijk pad voorwaarts, stevig geworteld in de mensenrechten, inclusief het recht op vrijheid van meningsuiting en mening”, merkt Guterres op.

“De verspreiding van haat en leugens op internet veroorzaakt ernstige schade aan onze wereld”, zei hij tegen de media op het hoofdkwartier van de Verenigde Naties in New York.

De eigen humanitaire en vredeshandhavingsoperaties van de VN lopen gevaar nu het personeel te maken krijgt met een ‘tsunami van onwaarheden’ en ‘absurde complottheorieën’, ​​voegt de VN-chef eraan toe.

“Valse verhalen en leugens” voeden “cynisme en ondermijnen de sociale cohesie” en duurzame ontwikkeling, suggereert hij. Critici beschouwen de VN-plannen echter als een verdere aanval op alternatieve opvattingen over kwesties variërend van ‘klimaatverandering’ tot ‘COVID-19’-prikken en ‘digitaal geld’.

Er bestaat ook bezorgdheid dat christelijke of andere conservatieve opvattingen over familie- of wereldaangelegenheden verder kunnen worden ondermijnd of zelfs teniet worden gedaan.

Verschillende nieuwsverhalen van het christelijke persbureau Worthy News werden al verboden op de Facebook-pagina van technologiegigant Meta en andere sociale media, hoewel het onpartijdige journalistieke artikelen waren. Verschillende andere conservatief georiënteerde media hebben soortgelijke ervaringen gehad.


Het VN Global Principles for Information Integrity-plan wordt uitgerold na een soortgelijk initiatief van de Europese Unie, het grootste handelsblok ter wereld.
Vorig jaar werd de Digital Services Act (DSA) van de EU uitgerold, waarin ‘standaarden’ werden vastgelegd voor het monitoren en controleren van wat wel en niet kan worden gezegd en gelezen op internet.

“Een grote schaal brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee”, zei Thierry Breton, EU-commissaris voor de Interne Markt, in commentaren gevolgd door Worthy News&Nieuwspartner De Couturekrant. “Onlineplatforms en zoekmachines met meer dan 45 miljoen actieve gebruikers … zullen aan zwaardere verplichtingen moeten voldoen.”

Onder de DSA moeten de technologiegiganten achter onlineplatforms zoals TikTok, Google, Facebook of X, voorheen bekend als Twitter, toezicht houden op illegale inhoud.

Ook moeten ze bepaalde reclamepraktijken verbieden en gegevens delen met autoriteiten. De wetgeving werd ingevoerd ondanks de zorgen van Guillaume Zambrano, de prominente docent privaatrecht aan de Franse Universiteit van Nîmes. Hij is één van degenen die zijn zorgen uiten over de DSA, daarbij verwijzend naar zorgen over censuur. “Dit is geen logische verantwoordelijkheid”, aldus de deskundige.

“Verantwoordelijkheid betekent dat je verantwoordelijk bent voor je daden. De logica die hier wordt gevolgd is er één van censuur. Wij willen vooraf voorkomen dat iets een mogelijk strafbaar feit begaat.”

Vorige maand besloot het Amerikaanse Hooggerechtshof in een historische zaak dat de regering-Biden sociale-mediabedrijven onder druk mag zetten om inhoud te beperken die zij schadelijk acht, inclusief onderwerpen die verband houden met COVID-19 en verkiezingsveiligheid. De rechters stemden met 6 tegen 3 stemmen om het bevel van een lagere rechtbank ongedaan te maken dat de federale overheid ervan had weerhouden sociale-mediabedrijven te ‘dwingen of aanzienlijk aan te moedigen’ om het uiten van hun mening te beperken, waarbij werd vastgesteld dat de aanklagers geen status zouden hebben.

Tijdens de Covid-19-pandemie voerde president Joe Biden campagne tegen desinformatie over de gezondheid, waarbij hij de verspreiding van ‘onwaarheden’ bestempelde als een urgente volksgezondheidscrisis. Zijn regering drong er bij technologiebedrijven op aan om online desinformatie op te sporen en op te treden tegen grote verspreiders door ‘schadelijke berichten’ te markeren en informatie over ‘gevaarlijke inhoud’ met platforms te delen.

Toch suggereren critici dat de VN nu soortgelijke mondiale maatregelen nastreeft om de wereldbevolking te ‘beschermen’ tegen opvattingen die niet in overeenstemming zijn met haar doelstellingen.

Guterres antwoordt dat “iedereen zich vrijelijk moet uiten zonder angst voor aanvallen” en toegang moet hebben tot een “breed scala aan opvattingen” en informatie.

Het blijft onduidelijk hoe ver dat ‘bereik van standpunten’ kan gaan met staten als het door de communisten geleide China onder zijn leden.

“Niemand mag overgeleverd zijn aan een algoritme waar ze geen controle over hebben, dat niet is ontworpen om hun belangen te beschermen en dat hun gedrag volgt om persoonlijke gegevens te verzamelen en hen verslaafd te houden”, zegt Guterres.